Fórum témák
» Több friss téma |
Helló mindenkinek. Egy Sony CDX-GT111-es autórádióról lenne szó. Az e helyzet vele, hogy nemtudom mitől de nagyon halkan adja le a hangot. A hanerőfokozat 0 tól 32 ig van ha jól tudom, de annyira halkan megy hogy csak 20-as fokozaton kezd hallatszani, és magassabb hangerőn picit hangosabban de recsegve megy, minőség nélkül. Szerintem az S-MOSFET végfok ment tönkre. Ti mit szóltok hozzá? Hogy lehet megcsinálni és hol lehet kapni S-MOSFET végfokot bele? Előre is köszönöm!
Idézet: „lehet kapni S-MOSFET végfokot bele?” olyan mosfet van benne, mint pl a tda7384.ben.. valami ilyesmi van benne biztos:nemtudom: "S-MOSFET" amugy csak rizsa
ha garis vidd vissza, ha nem, szedd szét, nézd meg mi a végfok ic benne..
üdv ui: nincs hozzá manuál
Nem tudja esetleg valaki hogy hol lehet technikai rajzot letölteni sony autórádiókról, mert az most jól jönne. Köszi szépen előre is!
köszi a segítségedet, már szétszedtem, de érdekel az is hogy hogy tudhatnák kihozni erősítőkijövetelt mert nem tettek neki, a helye meg van de nincs benne rca csatlakozó, aztán azért kellene rajz más sonyról amiben van rca. Az Úr áldjon meg!
egyszerű!
megvan a végfok ic, annak a lábkiosztásából kiderül melyiken megy pl. a jobb hátsó csatorna.. nah onnan lesz az RCA-dra jeled...
És amúgy tisztán szól?Nem recseg vagy ilyesmi? A beállításokat végignézted?Mert előfordulhat hogy nem jól van beállítva. :yes:
Idézet: „amúgy tisztán szól?Nem recseg vagy ilyesmi?” Idézet: „A hanerőfokozat 0 tól 32 ig van ha jól tudom, de annyira halkan megy hogy csak 20-as fokozaton kezd hallatszani, és magassabb hangerőn picit hangosabban de recsegve megy, minőség nélkül. Szerintem az S-MOSFET végfok ment tönkre”
Valahogy visszatérek az első kérdésemhez 1 kicsit, hogy a probléma, (vagyis hogy nagyon gyenge hangot ad a magnó, csak 15-ös fokozattól halasz valamit, de az is nagyon halk, meg hogy max hangerőnél se ad erős hangot, akkor már recseg is, és nagyon gyorsan felhevül a végfoknál szinte forró) a végfok meghibásodásából keletkezett? van valakinek végfokproblémával tapasztalata? köszi mindenki
ha recseg, elötte nem csinálta akkor KO... cserélni kell, sztem
Szerintem is tuti végfok ic csere!
De mérd ki a hangszórókra menő vezetékeket, nincs-e valahol zárlat! Esetleg leírnád a típusát? Kicsatolókondis? Most került a helyére a rádió, vagy már rég ott van, csak a hiba keletkezett most? (Ezt azért kérdem, mert nem egy rádiót javítottam már azért, mert a tulaj roszul kötötte be.)
Hello! Sztem halgass Titi-re! nekem mikor a TDA7294-em hallgattuk buliban, és a kábel bezárlatosodott, ugyanezt a hibajelenséget produkálta. nagy hangerőn torz, kicsin meg alig hallod, a kábel meg szépen melegedett(meg az ic is). Hibaelhárítás után szólt, mint állat! Tehát rövidzárat keress valahol (Ha TDA ic van benne, valószínű, hogy él, mert ezeknek nagyon jók a rövidzárvédelmük.)
Tudod én ezt az autórádiót Németországból vettem, nem zsír új kb 3-4 hónapos lehet, nem tudom hogy akié volt az mit csinált vele, még kábelt se adtak hozzá, kellett vegyek hozzá (olyan 16 pin-es sony iso) csak az volt hogy miután bekötöttem (a csatlakozót beledugtam) a fent leírt probléma jelentkezett. A bekötés kábelt leellenőriztem minden áram, és hangszórójel a helyén van.
Amúgy szétszedtem TDA8589BJ IC van benne, megoldódna a probléma ha kicserélném? szerintem nálam nioncs zárlat.
ha szól valahogy, akkor (sztem) nem lehet rossz. ha tönkre ment, akkor se nem búg, se semmi hangot nem ad ki magából. Meg kellene próbálni levenni a hangkimenetet egyből a nyákról, vagy az ic-ről (Ha ott rendesen szól, akkor utána kell keresni a problémát (DE! HA NEM VAGY BIZTOS MAGADBAN? NE CSINÁLD MEG! felelősséget nem vállalok, ha valami tönkremegy!))
Idézet: „ha tönkre ment, akkor se nem búg, se semmi hangot nem ad ki magából” Ez igaz, de nem teljesen. Van olyan, amikor búg!
Szóval ez nem egy sima végfok!
Azt még azért próbáld meg, hogy a végfok előtt leveszed a jelet, és ráviszed egy másik erősítőre. Ha azon jól szól, akkor az előfok rendben, és akkor 100% végfok hiba. Akkor vagy cseréled, vagy használsz külső erősítőt.
Üdv mindenkinek! Vásároltam én is egy ilyen típusú lejátszót, de nekem az l
1ik problémám, hogy semmilyen rádió adót nem tudok vele fogni, se kézi se automata keresővel. Szerintetek javítható ez a probléma?? A héten megkapom mert a vaterán vettem, de a gazdája azt írta, hogy ha rádióra kapcsol sistereg de nem talál semmi adót. 2ik pedig, hogy hogyan tudok kivezetést csinálni a küldő erősítőnek, mert sajna gyárilag nincs. Olvastam feljebb, hogy megoldható de, ki tudná ezt megcsinálni esetleg.... Válaszokat előre is köszönöm.
Hali!
Esetleg érdemes lenne a tunert átforrasztgatni. Hogy érted, hogy gyárilag nincs benne erősítő? Kell lennie benne! Vagy esetleg az előző tulaj kitermelte? Külső erősítőre a végfok előtt lehet kivinni a jelet. Az IC 11,12,14,15-ös lábairól. Viszont pontosabb infóhoz tudni kéne, hogy az IC bemenete ebben a rádióban hogyan van bekötve. Gondolok itt arra, hogy sztereó vagy quad kialakítása van-e. Néhány jó képről ezt ki lehet nyomozni.
Mihelyst a kezemben a fej, többet fogok tudni és képet is teszek fel.
Az erősítős dolgot úgy értettem, hogy olvastam az előzőkben a srác problémájánál, hogy gyárilag nem vezették ki az rca kábeleket az erősítőnek de azt írta, hogy meg van a helye belül. Üdv
Ja, azt hittem, a végfokra érted.
Akkor várom a fejleményeket...
Üdv mindenkinek!
Most szerelem be a kocsimba az említett fejegységet. Kocsiban van egy pozitív és egy negatív kábelem. A fejegységhez gyári ISO csatim van 3 csatlakozóval. az egyik ami a fejbe megy bele , a másik a hangszórókhoz van és a harmadik amin van 4 kábel. Kék színű az elektromos antennának, fekete a földelés, sárga a folyamatos áramellátás és a piros a kapcsolt áramellátás. Kérdésem melyikeket kell rákötnöm a a kocsimban lévő pozitívra és negatívra? Linkeltem egy rajzot. http://pdf.crse.com/manuals/2699135111.pdf Előre is köszi
Üdv mindenkinek!
Most szerelem be a kocsimba az említett fejegységet. Kocsiban van egy pozitív és egy negatív kábelem. A fejegységhez gyári ISO csatim van 3 csatlakozóval. az egyik ami a fejbe megy bele , a másik a hangszórókhoz van és a harmadik amin van 4 kábel. Kék színű az elektromos antennának, fekete a földelés, sárga a folyamatos áramellátás és a piros a kapcsolt áramellátás. Kérdésem melyikeket kell rákötnöm a a kocsimban lévő pozitívra és negatívra? Linkeltem egy rajzot. http://pdf.crse.com/manuals/2699135111.pdf Előre is köszi
Hali!
Fekete az autó negatívjára, a pirosra és a sárgára a +12V. Az elektromos antenna kék vezetékét nem kell bekötni, jól szigeteld le, ha nincs. A hangszórók gondolom egyértelmű...
Üdv Titi! Köszi a választ, de megoldódott. CSao
Üdvözlet! Sikerült beépítenem a fejegységet. Úgy kötöttem be, hogy amikor gyújtásra rakom akkor bekapcsol, ha leállítom a kocsit akkor meg kikapcsol a fejegység, szóval rákötöttem a gyújtáskacspolóra is azért, hogy ha véletlen rajta hagynám ne merüljön le az akksim. Kérdésem, az hogy ha csak simán gyújtás nélkül be szeretném kapcsolni a fejegységet miért nem tudom?? Nem találok olyan gombot, hogy ON csak olyat, hogy OFF. Minden gombot nyomogattam már rajta de semmi. Álló helyzetben csak ha gyújtásra rakom a kocsit akkor kapcsol be. Válaszod előre is köszönöm. Norbert
Hali!
Mivel a gyújtáskapcsolón keresztül kötötted be, cak akkor tudod bekapcsolni, ha rajta a gyújtás. Nem tudom, milyen autóról van szó, de van amelyiknél van egy olyan pont, ahol a kulcsot elfordítva, de még gyújtás nélkül ad áramot, pl. ez esetben a rádiónak. Viszont főleg a régebbieknél csak akkor van fesz., ha a gyújtás is rajta van. Lehet, hogy a tiéd is ilyen? Ez esetben lehet célszerűbb direktbe kötni, ugyanis álló motornál csak a gyújtást bekapcsolni nem túl ideális...az autónak...
Az akkumulátort pedig nem fogja lemeríteni, csak ha egy napon keresztül hallgatod teljes hangerőn... Azt meg csak észreveszed...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |