Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Sony CDX-GT111 probléma
Lapozás: OK   1 / 1
(#) SonyP hozzászólása Okt 10, 2007 /

Helló mindenkinek. Egy Sony CDX-GT111-es autórádióról lenne szó. Az e helyzet vele, hogy nemtudom mitől de nagyon halkan adja le a hangot. A hanerőfokozat 0 tól 32 ig van ha jól tudom, de annyira halkan megy hogy csak 20-as fokozaton kezd hallatszani, és magassabb hangerőn picit hangosabban de recsegve megy, minőség nélkül. Szerintem az S-MOSFET végfok ment tönkre. Ti mit szóltok hozzá? Hogy lehet megcsinálni és hol lehet kapni S-MOSFET végfokot bele? Előre is köszönöm!
(#) szabi83 válasza SonyP hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

Idézet:
„lehet kapni S-MOSFET végfokot bele?”

olyan mosfet van benne, mint pl a tda7384.ben.. valami ilyesmi van benne biztos:nemtudom:

"S-MOSFET" amugy csak rizsa

(#) szabi83 válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

ha garis vidd vissza, ha nem, szedd szét, nézd meg mi a végfok ic benne..

üdv

ui: nincs hozzá manuál
(#) SonyP hozzászólása Okt 10, 2007 /

Nem tudja esetleg valaki hogy hol lehet technikai rajzot letölteni sony autórádiókról, mert az most jól jönne. Köszi szépen előre is!

tessék: http://www.eserviceinfo.com/

Sony CDX-GT111 nincs fent....
(#) SonyP válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

köszi a segítségedet, már szétszedtem, de érdekel az is hogy hogy tudhatnák kihozni erősítőkijövetelt mert nem tettek neki, a helye meg van de nincs benne rca csatlakozó, aztán azért kellene rajz más sonyról amiben van rca. Az Úr áldjon meg!

egyszerű!

megvan a végfok ic, annak a lábkiosztásából kiderül melyiken megy pl. a jobb hátsó csatorna.. nah onnan lesz az RCA-dra jeled...
(#) spkkill hozzászólása Okt 10, 2007 /

És amúgy tisztán szól?Nem recseg vagy ilyesmi? A beállításokat végignézted?Mert előfordulhat hogy nem jól van beállítva. :yes:
(#) szabi83 válasza spkkill hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

Idézet:
„amúgy tisztán szól?Nem recseg vagy ilyesmi?”

Idézet:
„A hanerőfokozat 0 tól 32 ig van ha jól tudom, de annyira halkan megy hogy csak 20-as fokozaton kezd hallatszani, és magassabb hangerőn picit hangosabban de recsegve megy, minőség nélkül. Szerintem az S-MOSFET végfok ment tönkre”

(#) SonyP válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

Valahogy visszatérek az első kérdésemhez 1 kicsit, hogy a probléma, (vagyis hogy nagyon gyenge hangot ad a magnó, csak 15-ös fokozattól halasz valamit, de az is nagyon halk, meg hogy max hangerőnél se ad erős hangot, akkor már recseg is, és nagyon gyorsan felhevül a végfoknál szinte forró) a végfok meghibásodásából keletkezett? van valakinek végfokproblémával tapasztalata? köszi mindenki

ha recseg, elötte nem csinálta akkor KO... cserélni kell, sztem
(#) titi válasza szabi83 hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

Szerintem is tuti végfok ic csere!

De mérd ki a hangszórókra menő vezetékeket, nincs-e valahol zárlat!

Esetleg leírnád a típusát? Kicsatolókondis?
Most került a helyére a rádió, vagy már rég ott van, csak a hiba keletkezett most? (Ezt azért kérdem, mert nem egy rádiót javítottam már azért, mert a tulaj roszul kötötte be.)
(#) Kovidivi válasza SonyP hozzászólására (») Okt 10, 2007 /

Hello! Sztem halgass Titi-re! nekem mikor a TDA7294-em hallgattuk buliban, és a kábel bezárlatosodott, ugyanezt a hibajelenséget produkálta. nagy hangerőn torz, kicsin meg alig hallod, a kábel meg szépen melegedett(meg az ic is). Hibaelhárítás után szólt, mint állat! Tehát rövidzárat keress valahol (Ha TDA ic van benne, valószínű, hogy él, mert ezeknek nagyon jók a rövidzárvédelmük.)
(#) SonyP válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Tudod én ezt az autórádiót Németországból vettem, nem zsír új kb 3-4 hónapos lehet, nem tudom hogy akié volt az mit csinált vele, még kábelt se adtak hozzá, kellett vegyek hozzá (olyan 16 pin-es sony iso) csak az volt hogy miután bekötöttem (a csatlakozót beledugtam) a fent leírt probléma jelentkezett. A bekötés kábelt leellenőriztem minden áram, és hangszórójel a helyén van.
Amúgy szétszedtem TDA8589BJ IC van benne, megoldódna a probléma ha kicserélném? szerintem nálam nioncs zárlat.
(#) szabi83 válasza SonyP hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

7500ft a vég ic :no:
(#) Kovidivi válasza SonyP hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

ha szól valahogy, akkor (sztem) nem lehet rossz. ha tönkre ment, akkor se nem búg, se semmi hangot nem ad ki magából. Meg kellene próbálni levenni a hangkimenetet egyből a nyákról, vagy az ic-ről (Ha ott rendesen szól, akkor utána kell keresni a problémát (DE! HA NEM VAGY BIZTOS MAGADBAN? NE CSINÁLD MEG! felelősséget nem vállalok, ha valami tönkremegy!))
(#) titi válasza Kovidivi hozzászólására (») Okt 11, 2007 /

Idézet:
„ha tönkre ment, akkor se nem búg, se semmi hangot nem ad ki magából”

Ez igaz, de nem teljesen. Van olyan, amikor búg!
(#) titi válasza SonyP hozzászólására (») Okt 11, 2007 / 4

Szóval ez nem egy sima végfok!

Azt még azért próbáld meg, hogy a végfok előtt leveszed a jelet, és ráviszed egy másik erősítőre.
Ha azon jól szól, akkor az előfok rendben, és akkor 100% végfok hiba. Akkor vagy cseréled, vagy használsz külső erősítőt.
(#) noni0110 hozzászólása Jún 25, 2009 /

Üdv mindenkinek! Vásároltam én is egy ilyen típusú lejátszót, de nekem az l
1ik problémám, hogy semmilyen rádió adót nem tudok vele fogni, se kézi se automata keresővel. Szerintetek javítható ez a probléma?? A héten megkapom mert a vaterán vettem, de a gazdája azt írta, hogy ha rádióra kapcsol sistereg de nem talál semmi adót.
2ik pedig, hogy hogyan tudok kivezetést csinálni a küldő erősítőnek, mert sajna gyárilag nincs. Olvastam feljebb, hogy megoldható de, ki tudná ezt megcsinálni esetleg.... Válaszokat előre is köszönöm.
(#) titi válasza noni0110 hozzászólására (») Jún 25, 2009 /

Hali!
Esetleg érdemes lenne a tunert átforrasztgatni.
Hogy érted, hogy gyárilag nincs benne erősítő?
Kell lennie benne! Vagy esetleg az előző tulaj kitermelte?
Külső erősítőre a végfok előtt lehet kivinni a jelet.
Az IC 11,12,14,15-ös lábairól.
Viszont pontosabb infóhoz tudni kéne, hogy az IC bemenete ebben a rádióban hogyan van bekötve.
Gondolok itt arra, hogy sztereó vagy quad kialakítása van-e.
Néhány jó képről ezt ki lehet nyomozni.
(#) noni0110 hozzászólása Jún 25, 2009 /

Mihelyst a kezemben a fej, többet fogok tudni és képet is teszek fel.
Az erősítős dolgot úgy értettem, hogy olvastam az előzőkben a srác problémájánál, hogy gyárilag nem vezették ki az rca kábeleket az erősítőnek de azt írta, hogy meg van a helye belül. Üdv
(#) titi válasza noni0110 hozzászólására (») Jún 25, 2009 /

Ja, azt hittem, a végfokra érted.
Akkor várom a fejleményeket...
(#) noni0110 hozzászólása Júl 7, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Most szerelem be a kocsimba az említett fejegységet. Kocsiban van egy pozitív és egy negatív kábelem. A fejegységhez gyári ISO csatim van 3 csatlakozóval. az egyik ami a fejbe megy bele , a másik a hangszórókhoz van és a harmadik amin van 4 kábel. Kék színű az elektromos antennának, fekete a földelés, sárga a folyamatos áramellátás és a piros a kapcsolt áramellátás. Kérdésem melyikeket kell rákötnöm a a kocsimban lévő pozitívra és negatívra? Linkeltem egy rajzot.
http://pdf.crse.com/manuals/2699135111.pdf
Előre is köszi
(#) noni0110 válasza titi hozzászólására (») Júl 7, 2009 /

Üdv mindenkinek!
Most szerelem be a kocsimba az említett fejegységet. Kocsiban van egy pozitív és egy negatív kábelem. A fejegységhez gyári ISO csatim van 3 csatlakozóval. az egyik ami a fejbe megy bele , a másik a hangszórókhoz van és a harmadik amin van 4 kábel. Kék színű az elektromos antennának, fekete a földelés, sárga a folyamatos áramellátás és a piros a kapcsolt áramellátás. Kérdésem melyikeket kell rákötnöm a a kocsimban lévő pozitívra és negatívra? Linkeltem egy rajzot.
http://pdf.crse.com/manuals/2699135111.pdf
Előre is köszi
(#) titi válasza noni0110 hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Hali!
Fekete az autó negatívjára, a pirosra és a sárgára a +12V.
Az elektromos antenna kék vezetékét nem kell bekötni, jól szigeteld le, ha nincs.
A hangszórók gondolom egyértelmű...
(#) noni0110 válasza titi hozzászólására (») Júl 10, 2009 /

Üdv Titi! Köszi a választ, de megoldódott. CSao
(#) noni0110 válasza titi hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Üdvözlet! Sikerült beépítenem a fejegységet. Úgy kötöttem be, hogy amikor gyújtásra rakom akkor bekapcsol, ha leállítom a kocsit akkor meg kikapcsol a fejegység, szóval rákötöttem a gyújtáskacspolóra is azért, hogy ha véletlen rajta hagynám ne merüljön le az akksim. Kérdésem, az hogy ha csak simán gyújtás nélkül be szeretném kapcsolni a fejegységet miért nem tudom?? Nem találok olyan gombot, hogy ON csak olyat, hogy OFF. Minden gombot nyomogattam már rajta de semmi. Álló helyzetben csak ha gyújtásra rakom a kocsit akkor kapcsol be. Válaszod előre is köszönöm. Norbert
(#) titi válasza noni0110 hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Hali!
Mivel a gyújtáskapcsolón keresztül kötötted be, cak akkor tudod bekapcsolni, ha rajta a gyújtás.
Nem tudom, milyen autóról van szó, de van amelyiknél van egy olyan pont, ahol a kulcsot elfordítva, de még gyújtás nélkül ad áramot, pl. ez esetben a rádiónak.
Viszont főleg a régebbieknél csak akkor van fesz., ha a gyújtás is rajta van. Lehet, hogy a tiéd is ilyen?
Ez esetben lehet célszerűbb direktbe kötni, ugyanis álló motornál csak a gyújtást bekapcsolni nem túl ideális...az autónak...
(#) Kovidivi válasza titi hozzászólására (») Júl 11, 2009 /

Az akkumulátort pedig nem fogja lemeríteni, csak ha egy napon keresztül hallgatod teljes hangerőn... Azt meg csak észreveszed...
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem