Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha van valamilyen 9..15V tápod és egy műszered, akkor rághatjuk még egy kicsit a témát.
Ha nincs táp, de műszered van, akkor a kondenzátor beépítése után folytathatjuk. Mindenképpen jobb lenne a LED nyitófeszültség meghatározása témában folytatni. A képet én is megtaláltam a DX-en... A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
Oké. Jövő héten megnézem. Azért gondolom egy kondi és Graetz segítségével kipróbálhatom azért, hogy egyáltalán a célnak megfelel -e, és hogy van -e miről beszélni. Addig gondolom nem lesz baja (1 percig).
Szerintem csak akkor lehet probléma, ha az egyenirányítás és szűrés után jóval 15V felett van a feszültség a kondenzátoron.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
Sziasztok. Az lenne a kérdésem hogy szerintetek egy usb-s bluetoothot lehet e seriallá alakítani? Úgy látom h mindkettőn hasonló chip van...
Sziasztok!
Azt szeretném megtudni, hogy van nekem több micro sd és sd kártyám, valamint usb csatlakozóim, meg lehet-e oldani egyszerűen azt, hogy az sd kártya érintkezőit összekötném az usb apa érintkezőivel és így kapnék egy micro sd kártya olvasót. Tudom, hogy ezt kereskedelmi forgalomban lehet kapni, de ha már itthon vannak az alkatrészek, akkor simán forrasztással össze lehet-e kötni vagy valami microchip kellene közé? Ha pedig össze lehet kötni, akkor azt lenne olyan kedves valaki, hogy lerajzolná, hogy hogyan, mert az usb-n négy vezeték van, az sd kártyán pedig kilenc.
Szia!
Az SD kártya csatlakozó és az USB csatlakozó közé pont a kereskedelemben kapható SD kártya olvasó kell. Ha van kedved forrasztgatni és programozni, a feladatot egy mikrokontroller is meg tudja oldani...
Köszönöm szépen a hozzászólásod. Akkor ezek szerint nem lehet csak úgy a kettőt összeforrasztani. Tehát jobban járok, ha veszek egy kártyaolvasót.
Helló, internetet köttettem be és a szakember nem volt hajlandó a netet a telefonkábelre rákötni, azt mondta, hogy az nem jó. Szóval most nem abban a szobában van a net, ahová kértük.
A kérdésem az lenne, hogy meglévő telefonkábelen át lehetne-e varázsolni az ethernetet? Ha igen, akkor hogyan? Lehet-e kapni ilyen cuccot?
Nem!
Lehet kapni számítógépes boltokban úgynevezett PATCH kábelt. Akár 10m hosszút is. Az kb. 2 ezer Ft.
Szia! Cseréld ki a kábelt UTP-re, azon mehet a net és telefon is egyszerre.
Köszi. A probléma az, hogy a szaki bebetonozta a telefon kábelt.
Ha mégis átvezetném a falon az UTP kábelt, mehet-e a kábel együtt a 231V-os vezetékekkel?
A magasfeszültséget és a törpefeszültséget soha nem viszünk egymás mellett egy csőben, vagy gondolom jelen esetben egymás mellett. A gyakorlat persze más dolog
Működni-működni fog.
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy oszcillátorral generálok egy jelet, azt hogyan kössem bele egy 3,5 mm-es Jack aljzatba, úgy, hogy ha összekötöm mondjuk a számítógép mikrofonbemenetével, akkor fel tudjam venni a generált hangot.
És a kérdéshez hozzátartozik, hogy az aljzat négy ágának melyikébe. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
Hello!
Nem tudom mi van itt meg ott, nekem megnyílik ugyan innen, és óriási mérete van, mindössze 7,5kByte. De azért raktam fel, hogy hátha valami nem stimmel, hogy lásd működik valami. Ez egy régi Demó Tina program amit használok, maximum nem kompatibilis a tieddel. üdv! proli007
A biztosítók harapnak erre, a kártérítést kizáró okok között szerepel akkor is, ha semmi köze nincs a káreseményhez.
Feltettem a Tina 9-et, így már meg tudtam nyitni a fájlodat.
A földelést viszont nem fogom tudni megoldani, mert ez egy hordozható kütyü lesz reményeim szerint. A Tina 9-ben hol a futtatás/szimuláció gomb? Sehol nem találom:S
Kerestem, de sajnos nem vagyok egy profi angolos, magyarul pedig nem találtam.
Sajnálom, de nem találtam ilyen témát, és pontosan nem tudtam, hogy hova kerüljön, ezért nyitottam újat.
Hello!
Az "impulzus" alatt nem kel szó szerint impulzusra gondolni. De példának okáért, ha egy izzót teszel rá, Ami folyamatos terhelésnek számít, de amikor bekapcsolod, az áramlökés akár 5..10-ser nagyobb lehet az állandósult áramnál. Ez azért van, mert a fémek ellenállásának hőegyütthatója pozitív. Vagy is hidegen sokkal kisebb az ellenállásuk, mint felfűtve és itt a hőmérséklet változás tetemes. (Amúgy ekkor sem kell a biztit a tízszeres csúcsáramra méretezni, mert a "lomha" T típusú bizti el fogja ezt viselni. Annak is fel kell melegedni mire kiolvadna.) De ha egy végfokot fogsz járatni róla, akkor annak csúcsárama többszöröse az átlagáramának. Mert a zenei teljesítmény is csak csúcsban, pillanatokra (beütésekre) lesz a maximum. (Kivétel ha valami techno vacak tuccog rajta.) De itt is sokat segít egy pufferkondi, amiből "pillanatszerűen" hatalmas áramokat lehet kivenni. Egy multivibrátor akkor vesz fel nagy áramokat, ha a terhelése aszimmetrikus. Egyébként állandó áramot vesz fel pld.egy tranyós multi,hiszen hol az egyik fele vezet, hol a másik. üdv! proi007
Üdvözletem!
Segítséget kérnék! EINHELL BT-TS 800 Asztali körfűrészhez, milyen típusú, indító kondenzátor szükséges? Előre is köszönöm, a választ! dorist
Hello!
Jó ember! A földelés, az csak szimbolikus, a Tina méréseihez szükséges. A valóságban nem kell semmit a földre kötni.. De azt nem írtad, hogy végre működik-e már. üdv! proli007 A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
Rendben, akkor nem fog együtt menni a kettő.
A helyzet bonyolult, mert az egyik szolgáltató a TV-hez felhasználta az UTP kábelt, a másik meg internethez új kábelt akart, mert egy szolgáltató egy kábel. Szóval át kell bogarásznom a lakást és kitalálni, hogy milyen pályán jutok fel a padlásra. A feleségem utálja a WIFI-t és kábelt akar helyette.
Sziasztok!
Kérdésem a következő lenne.Van egy 400V DC 4700µF EPCOS kondim (B9478-M), 230-at egyenirányítottam, graetz híd(GBPC3510) és rá a kondi ,mikor ráadom a váltót lenyomja a kismegszakítót,és a kondin 136 V-van közelítőleg, miért van ez?
Mi korlátozza az áramot az áramkörödben? Ekkora kondenzátor elég nagy áramot szív, mire feltöltődik.
Még akkor is, ha nem zárlatos. A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
Azt elfelejtettem írni h kb 5 kismegszakítót vágott le a legnagyobb 25 A-es volt. Graetz előtt volt egy 10A-os kétpólusú, azelőtt megint 10A-os majd 16-os aztán 25-ös
|
Bejelentkezés
Hirdetés |