Fórum témák
» Több friss téma |
Relés a forgásirány-váltás. Jól értelmeztem, hogy ennek a két kimenete azonos potenciálú? Még egy kérdés: A pwm freki fordítottan arányos az alul leadott nyomatékkal?
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2012
Arra gondoltam, hogy alacsonyabb frekvencián erősebb a motor kis fordulaton?
Köszönöm a segítséged! Te a pid szabályzót a fordulatszám pontos értéken tartása érdekében alkalmaztad, vagy volt egyéb oka is?
Üdvözletek!
A 18F-es szériáknál láttam olyan opciót, hogy PGD PGC pin override. Ez netán megengedi, hogy másik lábakon programozzam? Ha igen, van-e valami buktató, amire figyelnem kell?
Hello!
Azt vettem észre a Flowcode Cre fordításakor, hogy ha egy kimenetet állítok, akkor a C kódba beletesz egy TRISx parancsot MINDIG. PL: //Kimenet: 0 -> B4 trisb = trisb & 0xEF; if ((0)) portb = (portb & 0xEF) | 0x10; else portb = portb & 0xEF; //Kimenet //Kimenet: 0 -> B2 trisb = trisb & 0xFB; if ((0)) portb = (portb & 0xFB) | 0x04; else portb = portb & 0xFB; Itt az első TRIS-sel a a B4 portot állítja CSAK kimenetre az összes többi bemenet (ami igaziból kimenetek mind) , módosítja. A második TRIS-sel pedig a B2t állítja be kimenetnek CSAK (vagyis másik elállítja az előző B4-et). A bemenetek mindig problémásak ugye. Nem lehet ezt úgy beállítani, hogy a program elején ÉN megmondom mi a kimenet és mi a bemenet és azt nem állítgatja át? Furcsán működik a programom (akár mit állítgatok, olyan mintha nyomva lenne a gombom). Lehet hogy ez a ki-be-menet állítgatás az oka?
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a probléma? Itt van egy program, ami 100Hz-es szinuszt állítana elő. (Delay változtatásával változik a freki) Kimenetre aluláteresztő szűrőt raktunk, hogy látható legyen szépen a jelforma, de érdekes módon van olyan periódus amit megcsinál, de a legtöbb esetben valami furcsa jelalak ráül a szinuszra. Az értékeket egy 32-es ugrótáblából veszem. Valakinek valami ötlet vagy észrevétel? Esetleg másik szinust előállító módszer, változtatható frekvenciával van valakinek? Előre is köszi a segítséget!
Kedves Hozzáértők...
I2c kommunikációt boncolgatom és egy óra kezelése megy is... ... de hogyan lehet ezt a kommunikációs módot használni 2 PIC között? Tudtok valami mintát esetleg, vagy olvasnivalót javasolni? persze elkezdem ezt a 2ezer egynéhány posztot is átbújni
Sziasztok!
Nagyon kezdő és nagyon láma vagyok még. Led villogtatásnál járok.Nem tudok túllendülni azon hogy, hogy kell egymástól függetlenül de egy időben villogtatni a ledeket.Hasonló példákat sem találtam.Valaki tudna segíteni?
Szia nem vagyok biztos benne de szerintem ha nem szimulálod hanem rendes IC-be programozod ott annyira gyor hogy észre se veszed. Én is ezt a progit láttam egyszerünek majd rájöttem hogy ezzel nem megyek messzire csak az alapokat tanulhatod meg belölle. Jobban jársz ha valami C nyelvel kezdesz foglalkozni. Igaz bonyolultabb de vannak eszközök amivel azonnal le tudod szimulálni és meg tudod mi a hoba egyböl. Én is most keztem áttérni egy ujj IC-re és teljesen más mint ha flowcode-ban irtamvolna a progit söt még egyszerübb, legalábbis az alap biztos.
Köszönöm!
Ezek szerint teljesen rossz irányból közelítettem a jó megoldás felé.
"Oszi kérlek ez sz...!" Bocs.
A probléma rögtön az első értékadásnál van. valtozo = 1 A feltételes elágazásnál csak a valtozo = 1 ág hajtódik végre. A valtozo = 2 és valtozo = 3 ág sohasem hiszen a változó értéke mindig 1 Mit is szeretnél csináltatni a LED-ekkel? Gondold át és írd le.
Eredetileg azért akartam külön ágakon működtetni,hogy gombokkal tudjam egyenként kapcsolgatni,majd később megszakításokkal tréningezni.De úgy érzem ettől még nagyon messze járok.
Ok igazad van illetve kihagytam az elönézet gombot mert akkor láttam volna milyen hülyeséget irok
Na pont azt nem tudom mit kell oda beírni hogy mind a három ág egyszerre fusson.(Lehet hogy nem is futhat egyszerre?Nem tudom!)
Hogy írom a Flow-ban azt hogy nem egyenlő? A "!=" és a "<>" -t sem eszi meg.
Egy feltételes elágazásban akarom írni, hogy a "valtozo1 (nemegyenlő) 1". Hogyan?
Sziasztok!
A szinuszos kérdésemre van valakinek valami ötlete? Fontos lenne. Köszönöm
Vagy egyszerűen csak nem tudja valaki, hogyan lehetne változtatható frekvenciájú szinusz jelet előállítani flowcode-al?
A LUTos fájlokat is megnéztem már, a programomban pedig nem tudom mi lehet a hiba :/
Szia,
Tömbről találtam itt egy példát int alma[]={1,2,45,28,0xff}; De elakadtam, mert nem tudom, hogyan tudom az alma[] tömb elemeit kiolvasni köszi!
Nem tudom megnyitni, mert régebbi verzióm van, valahogy nem tudnád konvertálni?
Menj fel a mátrix multimedia oldalára és a fórum keresőbe írd be :sinus ha jól láttam ez egy régebbi verzióval készült
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
Megnéztem a progit, nagyon le van egyszerűsítve az egész.
Én is PWM-el próbálkoztam először, ahogy ő is, és én is azt kaptam, amit ő, csak én max 610Hz-et tudnék. Az lenne már csak érdekes, hogy ilyen módszerrel késleltetéssel lehetne-e állítani a periódusidőt. Bár szerintem igen |
Bejelentkezés
Hirdetés |