Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
A szünetmentes az elmúlt 5 évben jó, ha 5x beindult. Az akku végelgyengülésben múlt ki. Nem is pótoltam.
A1-A2 meghúzótekercs lábai. Egyikre fázis másikra nulla.
15 common, 16 NC, 18 NO Hogy mit hova köss azt csak te tudhatod mert semmit sem árultál el.
Sziasztok,
milyen értékű kondenzátor a következő? T0747 105° PET Köszönöm.
Sziasztok
Egy olyan kapcsolásra lenne szükségem ami a következőket tudja. Ha tápfeszültséget kap akkor 100%-os fényerővel világít, ha rákapcsolok +12V-ot akkor meg 50%-os fényerővel világít. Én eddig 555-tel próbálkoztam de pont az ellenkezőjét sikerült csak megvalósítani (tápfeszültség ráadása után 50%-al világít, majd ha rákapcsolom a 12V-ot akkor világít 100%-al) A kimenetre elég egy darab LED is jelenleg, a többit meg tudom csinálni, csak ennél akadtam el. Előre is köszönöm.
Idézet: „Ezt akkor tapasztalom mikor a segédfeszültségeket csatlakoztatom.” Mérd meg, hogy ezen a "csatlakoztatáson" keresztül mekkora áram folyik, és van egy olyan érzésem, hogy meg fogsz lepődni...
Elnézést, nem figyeltem. egy 6 évvel ezelőtti írásra akartam volna válaszolni. Törölni lehet?
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
Hmm... kicsit elkéstél ezzel a válasszal, kb. 6évet.
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
Törölni csak egy ideig lehet. Ha moderátori segítséget kérsz, akkor mi tudunk segíteni.
Szia.
Legegyszerűbben, egy 2*12 voltos (középcsapolásos) trafóval oldanám meg ezt és egy 24 voltos izzóval,vagy ellenállással leosztva akár ledekkel is,normál esetben 24 voltot kapna,a trafó szekunderének a két széléről, ami keresztül menne, egy relé egyik oldalán,majd megkapva a behúzáshoz szükséges 12 voltot,a relén keresztül a közép osztást kapná a trafóról,így fele fényerővel világítana..(ehhez egy olyan 12 voltos relé kell ami alap esetben zár,és vezérlésre nyit vagy másikat kapcsol) esetleg egy normál 3 állású kapcsoló is elég ehhez relé sem kell, csak a kapcsoló egyik szélére a 24 voltot a másik szélére a a trafó közepet kell tenned,középről pedig a fényhez vezeted.. Talán ez a legegyszerűbb..
Sziasztok!
Van két motorom és szeretném tudni a hang teljesítményüket Wattban. Viszont csak annyit tudok, hogy Amotor 32 dB; Bmotor 36 dB. A kettő közötti különbség 4 dB. Ebből csak annyit tudok meg, hogy B motor kb. x2,5 hangosabb mint A motor. Tehát, ha pl. A motor 10W akkor B 25W. Ezt kilehet számolni ezekből az adatokból? ÉN úgy látom nem, de lehet tévedek.
Hello!
Mert nem jól gondolkodol. üdv! proli007
Szia! A hangteljesítményt nem lehet wattban megadni mert az egy nyomás érték. A 0dB nevezeten 20uPa hangnyomás.
Az elektromos teljesítményből igen változatos hatásfokú átalakítók segítségével (nevezhetjük általánosságban hangszórónak) kapunk hangnyomást. Természetesen visszafelé lehet számolni, de meg kell határozz egy hozzá rendelt érzékenységet, amit 1W által 1 méter távolságból észlelhető hangnyomásban szokás specifikálni. Egy ide vágó cikk. A benne lévő táblázatot lehet visszafelé számolgatni. Az 1W-ot kb. 220-nal el lehet osztani. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
Hát ezek alapján-szerintem sem.
Miféle motor:diesel, benzin, alkoholos, gépkocsi, hajó, stabil, csónak, villany, stb.-motor, vagy a hangszóró "mágneses" motorja? A dB értékek is sok mindent jelenthetnek(pl. betáplált telj., vagy hangnyomás stb.). Ha hangszóró, akkor Reloop-hoz csatlakozom. A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
Hello!
Köszönöm a segítséget! Nézelődtem ma a fórumban és arra lettem figyelmes, hogy az egyik tag délután "összedobta" ezt a csöves fejhallgató erősítőt. A nyák felső oldalán mivel csinálhatta vajon a feliratozást és a festést?
Köszönöm a segítséget, szimulátorban már működik nálam is.
Én a két diódás verzióból próbáltam kiindulni, csak nem sikerült megoldanom.
Miért nem magát a "tag"-ot kérdezed? Bővebben: Link
Üdv!
Hogy lehet tranzisztor kapcsolóként használni? Sokat olvastam már róla, de még mindig nem értem. Ha valaki tudna példakapcsolást küldeni, vagy elmagyarázni érthetően, az nagyon jó lenne. Előre is köszönöm a segítséget!
Egy fürdőszobai ventillátort szeretnék működtetni vele. Amikor felkapcsolom a villanyt, akkor bekapcsoljon, és ha lekapcsolom a villanyt, akkor menjen még tovább.
Nem. Nekem megvan a fürdőszobai ventilátor, ami egy mezei, semmi elektronika nincsen benne, és ez elé szeretném bekötni az időrelét.
Azt szeretnéd, hogy ha felkapcsolod a világítást elindul, ha lekapcsolod, akkor még megy 5 percig?
Igen azt szeretném. Köszi a linket, de nekem megvan az időrelé, és arra lennék kíváncsi, hogy melyik kivezetésre rakjam a kapcsolót, és melyikre a ventilátort.
Írd már le mi a gyártója és a típusa az időrelének.
Sziasztok!
Ennél a csöves fejhallgató erősítőnél milyen feladatot lát el a bemeneten lévő két fóliakondenzátor? általában 1-4,7µF között szokott lenni, de valahol teljesen el is hagyják
Ez egy elengedést késleltető időrelé. Gondolom max. 100sec a késleltetése.
A1 fázis A2 nulla ezt a két kapcsot kötöd vezetékkel az izzó két kapcsolódási pontjára a foglalatban. Amikor a lámpát felkapcsolod akkor a 15 és a 18 kapcsok záródnak. Amikor lekapcsolod a lámpát a beállított idő leteltével a kapcsok bontanak. |
Bejelentkezés
Hirdetés |