Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
A cserélt kondenzátorok sarkain mekkora a feszültség?
Annyira egyszerűen azért nem lehet megerőszakolni ezt a szerkezetet. A vevődoboz hiányát nem biztos, hogy tolerálja a kijelző vezérlése.
ezt pontosabban hogy érted, hogy a cserélt kondikon mérjek feszültséget??
mellékelek pár képet a panelról, hátha te észreveszel rajta valamit
Az egy tekercs, mely a maszk lemágnesezését szolgálja. Minden színes tv-ben megtalálható. Nélküle is működik, de gy idő után felmágneseződik, és foltok jelenhetnek meg a képen.
Azt írtad, hogy felpúposodott kondenzátort cseréltél. Ezen a cserekondin mekkora a feszültség?
A hozzászólás módosítva: Okt 7, 2012
Hát akkor viszont marad bontásra egy rakat kondim, meg kapcsitápom. Köszönöm szépen a segítséget és service manualt!
Üdv! mhatalyak
Gyanítottam, hogy valami ilyesmi, szóval 1 tekercs ami zárlatos.
Monitorba van ilyen? Mert momentán azzal tudnám helyettesíteni, ha lehet. Üdv
Szia!
Nem biztos, hogy a tekercs a zárlatos, hanem a tekercsre kötött PTK ellenállás. De az lehet, hogy nem fekete, hanem fehér.
Vagy szerezz hozzá egy vevődobozt, az ebay-en lehet, hogy van.
megnéztem a kondikon a feszültséget ,de igy is 0 az eredmény.
az biztos hogy a biztositékján van feszkó mit javasolsz cseréljem az összes kondit benne??
A hálózati oldal nagy pufferkondenzátorán van feszültség? DC-állásban kell mérni!
Egy életbe került, de átnyálaztam az egész Topic-ot. Huu.
Kérdésemre választ nem leletem, tehát megkérdezem. Adott egy Panasonic TX-28XD4P névre hallgató képcsöves TV-m. A működése tökéletes, időközönként. Bekapcsolom, Stand By van, elindítom, 2 másodpercen belül befűti a képcsövet, van kép meg minden. Majd egy idő elteltével elkezd csíkozódni ( fekete csíkok ), majd kicsit szűkül, és eltűnik a kép. Mozgatással helyrehozható, szóval valami kontakt hiba lehet. Ezen úton elindulva átnyálaztam tegnap az egész panelt. Nem találtam megfeketedett alaktrészt, sem szálszakadást a lapon. Néhány forrszatást újraforrasztottam, amit úgy láttam. A hiba azóta is fennáll. Kiegészíteném a hibát még azzal, hogy mikor a kép elkezd " csíkozódni " közben hangot hallat. Ilyen gyors kattogás jellegűt, mint amikor egy relé pörög ki-be. Sikerül úgy mozgatnom hogy jelen pillanatban működőképes. Ilyenkor nem ad hangot, tökéletesen működik. Mikor elmegy a kép, attól a Tv nem kapcsol ki, nem lövi le magát, hanem szól tovább, csak éppen kép nincsen. Javítás és próbálgatás közben sikerült más viselkedést is tapasztaltam. bedugtam, Stand By, majd bekapcsolás. Kattant, bekapcsolt, de mielőtt befűtötte volna a csövet lelőtte magát. Panasonic védelmi funció. Mégis hol keressem a hibát? Megvan a teljes leírása Magyarul, de ami itt a lényeg, a kapcs rajza is! Ha így nincs ötlet, akkor feltöltöm szívesen a kapcsrajzot, csinálhatok képeket azon részéről amelyikről csak kell. Esetleg videót is vagy bármit. Megkérnélek titeket hogy segítsetek. A kislányomnak vettem a TV-t, nem vagyunk valami gazdag család, ezt kapta szülinapjára hogy tudja nézni a meséket reggel. Én megvagyok TV nélkül, és a feleségem is, de megígértem neki, csak átvágtak, és nem jó. Gondolhattam volna, hisz 6 ezer forintért vettük szülinapjára. Bármilyen ötletet elfogadok, ami segíthet. Előre is köszönöm.
Szia!
Egy fényképet mutass a csíkos, beszűkült képről.
Készítettem két képet, nincsen valami jó telefonom, de megtettem mindent.
Elvileg ha sikerül mellékelem a képeket. Köszönöm hogy próbálsz segíteni.
Nagyon szép! A sortranzisztor vezérlése körül kellene forrasztgatni, meg ha lehet, akkor még jobban átvizsgálni a panelt, mert ha mozgatásra megjavul, akkor biztosan érintkezési hiba van a háttérben. Esetleg lehet a hiba oka repedt, törött SMD-kondenzátor, amit elég nehéz észrevenni. A sortranzisztor kollektorára kötött impulzuskondenzátorokon nincs repedés?
Szia. Hát nézegettem a nyákot, és nézegettem a kapcsrajzát is. Így is sokkal többet segítettél, mint bárki más akit eddig megkérdeztem. De szeretnélek megkérni arra, hogy ha lehetséges lenne, én feltöltöm a kapcsrajzát, és ha megmondanád nekem hogy pontosan melyik az az alkatrész amelyikre gondolsz, akkor nagyon megköszönném.
Kislány lefeküdt, szóval majd csak holnap tudom újra megnézni. Megköszönném ha segítenél. ha minden igaz, akkor sikerült ide feltöltenem a képeket. http://data.hu/get/5654164/2012_10_06.rar
Ha a monitor képcsöve hasonló méretű, tehát rámegy, akkor rá lehet tenni. Én még nem találkoztam zárlatos lemágnesezővel, lehet hogy nem is zárlatos hanem ahogy kadarist írta megkell vizsgálni a PTK-t.
Én már találkoztam zárlatos lemágnesezőtekerccsel is, de ez a ritkább. Viszont zárlatos PTK-ba annál inkább bele lehet botlani.
Sajnos a rajz ilyenkor nem ad támpontot, csak a szerencsében és a szemfülességben lehet bízni.
Függőlegesen fut. Már volt is szerelő és Ő is ezt mondta.
DC állásban mértem a pufferkondenzátoron, de igy is ugyan az 0 mutat a műszer,
és egy kicsit mintha pupos lenne a teteje. Szerinted kicseréljem vagy teljesen ko???
Ennek szándékosan púpos a teteje, nem kell foglalkozni vele. De ha ezen a nagy pufferen nincs feszültség, akkor valamilyen szakadás van a primer oldalon. Kövesd a puffer pozitív kivezetését az egyenirányító diódák felé. Valamilyen soros ellenállás szakadhatott meg, ami gond, mert ez akkor szokott bekövetkezni, ha tönkrement a hűtőbordára szerelt tápegység-IC.
Üdv mindenkinek
Került hozzám egy a képen látható projektoros TV. A segéd tápja kínlódott, nem indult el, a bűnös egy TNY253-as IC volt, most az indul is, meg is van a stabil 5V. Most azt csinálja a TV, hogy bekapcsolásnál villan egyet a TIMER feliratú led, és annyi. Merre keressem a hibáját? Vagy már valaki találkozott ilyesmi jelenséggel? Üdv: Zoltán
sziasztok még új vagyok itt de a segítségeteket szeretném kérni előre is köszi vásároltam kb.fél éve egy egy phocus lcd tv-t sokáig semmi baja nem volt de mostanában elmegy a háttér világítás bekapcsolás után kb fél órát bír uttána kikapcsolom és bekapcsolom újra müködik 5 percig uttána megint elmegy a világítás .szétszettem és látszolag minden rendben van nincs púpos kondi és a csatlakozók is látszólag renben vannak .ha tud valaki segíteni azt megköszönném
de az összes egyszerre?uttána néztem és lehet,hogy inverter trafó a hunyó a dologban de szeretnék biztosra menni .8db van belöle a tv-ben ,de hogy tudom kipróbálni melyik a hibás müszer nélkül ?
Tisztelt kadarist.Kicseréltem a Nokia tv c506 -os kondit,de nem változott semmit a dolog.Most már csak a készenléti led világit,a tv-t nem lehet bekapcsolni.Melyik kondokat érdemes kicserélni még.Segitséged köszönöm.
Cseréld vissza a kondenzátort az eredeti példányra, úgy ahogyan volt. Az a baj, hogy rosszabbodott a készülék állapota, tehát legalább az eredeti rossz állapotot kellene visszaállítani.
Szia!
Ha egy cső gyengélkedik, akkor kikapcsol az összes, tehát nem szelektál a vezérlés.
Sajnos már a kondi csere elött is csak készenléti led volt,nem lehetett bekapcsolni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |