Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vag-com-hex interfész (kábel hibák)
Lapozás: OK   26 / 71
(#) roka válasza Pakli hozzászólására (») Szept 21, 2012 /

A legegyszerübben ha megveszed az eredetit.
Ugyanazon verzioszámu magyar verzioval csak demoban megy
Hibakodolvasásnál csak 1 hibakodot jelenit meg szöveges értelmezéssel a többit csak hibakodszámmal.
Kodolás vagy más funkcioteszt nem végezhető.
(#) molnarp hozzászólása Szept 24, 2012 /

Üdv!
Van aki AVR Studio-val szokta programozni az AtMega162-t?
Fuse bitekre lennék kíváncsi...
(#) molnarp válasza molnarp hozzászólására (») Szept 25, 2012 /

Tárgytalan, megoldottam...
(#) molnarp hozzászólása Okt 4, 2012 /

Nah sikerült a VCDS 113-as kábelemre rátennem a legújabb 1.92-es firmware-t, amivel működik a VCDS jelenleg legújabb 11.11.4-es szoftvere.
(#) Bakter123 hozzászólása Okt 5, 2012 /

Sziasztok!
Van nekem egy kínai VAG11.11-es csatolóm. Adtak hozzá egy CD-t amin a hozzá való sw van. Csak ezzel használtam, minden tökéletesen működött, hónapok óta. Tegnap újra kellet volna használnom, de azt írja ki a VCDS11.11, hogy „software out of date” és az ABOUT-ban pedig „UNREGISTERED/UNAUTHORIZED”. A kábel amúgy tökéletesen működik kiírja a serial numberét a kábelnek, látom a kocsiba az összes vezérlőt, tudok hibakódot olvasni, csak a program elég sok funkciót nem enged meg mivel unregistered. A kérdésem az, hogy én baszarintottam el valami (csak a hozzá adott sw-t használtam) vagy nincs is elrontva? Vagy csak nem tudok valami.
Hogy tudom helyrehozni?
Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) molnarp válasza Bakter123 hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

Egyszerűen csak lejárt a program.
Keresel egy feltört verziót, amivel működik, az nem jár le soha.
Vagy dátum visszaállítással lehet át lehet verni a programot, ha mindenképp azt akarod használni.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
(#) molnarp válasza molnarp hozzászólására (») Okt 5, 2012 /

bár a dátumos dolog nem biztos, most tesztelgetem az fw frissítését, majd leírom mit hogyan.
(#) molnarp hozzászólása Okt 5, 2012 / 1

Szóval egy kis kellemetlenséget leszámítva működik a dolog, bár ezt egy egyszerű patch fájlal meg lehetne oldani.
Ennek ellenére nem beszélek rá senkit, hogy próbálja ki, csak saját felelősségre! Esetleg ha van kéznél ISP programozó és tudod is használni az Atmegához, akkor jól jöhet, ugyanis az eeprom mindenképpen átíródik, de ez most ebben az esetben nem lényeges.
Nekem így sikerült összehoznom a VAG113-as kábelemmel, aminek eredetileg 1.84 fw-je van.
-Letöltöttem a legújabb 11.11.4-es szoftvert, majd indítás után teszt, majd upgrade.
-miután kész, nyomtam egy tesztet,save, aztán kiléptem. Ekkor kiírta az azonosítóját d1,d2,d3.bin fájlokba és ezeket+ a vcds.cfg-t lementettem.
-Program regisztrálva és működik egy darabig, mert utána észbekap és átírja az eepromot.
-a program innentől is működik tovább annyi különbséggel, hogy a tesztre többé nem reagál.
-kis idő után unregisztered lesz, majd néha (nem mindig) elkezd szórakozni, innentől hol működik, hol nem.
-itt jön az, hogy felülírom a jelenlegi 4 fájlt, amivel lementettem.
Innentől a program ismét regisztrált lesz és működik tovább egy ideig... Igaz a tesztre többé nem, vagy csak elvétve hajlandó válaszolni, de ez kit érdekel, hiszen le van mentve a cfg.
Így törölt eeprommal másik gépre is telepítve működik a dolog, ha ezeket a fájlokat rámásolom előtte. Így olyan, mintha elvégeztem volna a tesztet, ami nem is működik
Már csak egy patch kéne, amit ha elindítok, automatikusan felülírja a fájlokat.
Ha valakit nem zavar ez a kis kellemetlenség, akkor ezt a legújabb programot használhatja.
Még egyszer mondom, nálam ez így működik, ha esetleg kedvet kapsz hozzá, legyen kéznél programozó és tudás a használatához, hogy ha késöbb vissza akarod állítani a dolgokat...
Ja és még annyi, hogy nekem eredetileg egy 11.2 beta crackelt szoftverem van eredetileg, ami még így is törölt eeprommal működik másolgatás nélkül.

A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
(#) roka válasza Bakter123 hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Szia!

Ha müködik a kábeled akkor ne foglalkoz vele.
A progi a wintől veszi a dátumotés a program fejlesztők előre beleirják, hogy kb mikor agják ki az ujabb adat verziot és ezért hivja fel a figyelmedet a progi a lejárt dátumra.
Két lehetőséged van.
használod és örülsz, nem engeded netre a gépet amikor dolgozol vele, vagy követed molnarp tanácsát.
(#) molnarp válasza Bakter123 hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Én nem mondom senkinek, hogy próbálja ki, csak azt, hogy én 2 napja ezzel szórakozom és sikerült rájönnöm pár dologra, nálam ez így működik, gondoltam megosztom.
Milyen fw van a kábeleden? illetve a panelre írt szám és a dátum micsoda?
Csakmert volt és van is most nálam egy 11.11-es kábel, ami teljesen ugyanaz, mint az én 11.3-asom.
Esetleg ha kipróbálod és nem működne a dolog, vissza tudom állítani neked a kábelt, hogy működjön egy 11.2-es feltört szoftverrel.

Vagy ha nem akarod, van valami program (a neve nem ugrik be), amivel be tudod állítani, hogy a vcds exe indításakor mindig visszaállítsa a dátumot. Nálam ez azért nem megy, mert a vírusírtóm mindig kilövi magát emiatt...
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2012
(#) roka válasza molnarp hozzászólására (») Okt 6, 2012 /

Bocs de valamit félreértettél!
Semmi hátso szándék nem volt abban amit irtam.
A progit amit emlitessz megkeresem és a napokban felteszem hátha kell valakinek.

RunAsDate.zip

(#) GreaT hozzászólása Okt 7, 2012 /

Sziasztok,

Van egy VAG912-es kábelem, amely teljesen megegyezik a http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_1187068.html#1187068 hozzászólában lévővel. A kérdésem az, hogy mi értelme van megcsinálni a csatolásban lévő módosításokat ill. ha ezeket kiveszem akkor később vissza kell pakolni őket?

Illetve van egy "öreg" 704-es kábelem amelyre 1.81-es fw volt programozva, most az 1.84-es beleprogramozása után a CAN nem működik. Can not ready hibaüzenetet kapok. A régi kábel képei a DSC-sek.

Köszi,

(#) molnarp válasza roka hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Igen, erre a programra gondoltam.
(#) GreaT válasza GreaT hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Közben megvilágosodtam a STC chipet illetően. Már csak a másik kábelem CAN problémájára kellene megtalálni a választ.

(#) roka válasza GreaT hozzászólására (») Okt 7, 2012 /

Szia.
Ha nem Can-es az auto amit nézel akkor ez lessz az üzi.
feltéve ha jo a frimware!
(#) GreaT válasza roka hozzászólására (») Okt 9, 2012 /

Az autó CAN-es B6 passat/Seat Altea. A másik kábellel tökéletesen kommunikál CAN-en keresztül. De az enyémmel sajnos nem működik.

(#) Bakter123 válasza molnarp hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Szia!

1.84-es FW van a kábelben,
A panelen csak ezek a feliratok vannak: VG.A 2010-04-08
A windowsba vissza állítottam az időt de sajnos így is unregistered a progi. (szerintem beleírt a regisztribe)
(#) Bakter123 válasza roka hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Sajnos ezzel a progival (RUNASDATE) elindítva is unregistered..
(#) molnarp válasza Bakter123 hozzászólására (») Okt 10, 2012 1 /

Próbáld meg azt, hogy felteszed egy másik gépre.
Vagy letörlöd a gépedről, csinálsz egy regisztry tisztítást, aztán újratelepíted. előtter persze állítsd vissza az időt.
(#) molnarp válasza molnarp hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Ha nem menne, megcsinálhatod azt, amit írtam feljebb.
Max, ha nem jönne össze, akkor rá tudok tenni neked egy stabil 1.84-es fw-t ami 11.2-es tört programmal működik szépen.
(#) molnarp hozzászólása Okt 10, 2012 /

Rendelkezik valaki kínai Vag Tacho 2.5 (TAXO---USB2.5 van ráírva) kábellel?
Szükségem lenne az R14,R15,R16,R18 értékekre, mert forró levegős forrasztás közben összekeveredtek az alkatrészek
A hozzászólás módosítva: Okt 10, 2012
(#) roka válasza molnarp hozzászólására (») Okt 10, 2012 /

Szia.
igen , holnap megnézem neked.
(#) Bakter123 válasza molnarp hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Sajnos ezt már végképpen nem értem:
Fogtam egy gépet, visszaállítottam a BIOS-ba a dátumot 2011-re, feltelepíttem rá egy XP-t. Internet kapcsolat nincs a gépen, tehát sehonnan sem tudhatja, az igazi dátumot. Feltelepítettem rá a VCDS-t amin a csatolóhoz adtak CD-n. És továbbra is unregistered! Hát ez meg hogy lehet?? Ez az állapot semmibe sem különbözik attól mikor Kb 1 éve vettem. Akkor azt írta ki hogy Full Registered. Nem értem...
(#) Bakter123 válasza molnarp hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Esetleg el tudnád küldeni 11.2-es tört programot?
(#) GreaT válasza GreaT hozzászólására (») Okt 11, 2012 /

Nincs valami egyszerűbb megoldás az STC chipes kábel átalakítására, mert így igen sokat kell kötözgetni? Illetve a GAL-t is újra kell írnom a nem STC-es panelen használt tartalommal?

Köszi,
(#) molnarp válasza Bakter123 hozzászólására (») Okt 12, 2012 /

nem vagyok otthon, de ha hazaérek, akkor feltöltöm és küldöm a linket.
Nem kizárt, hogy működni fog a dolog vele.
(#) malison hozzászólása Okt 14, 2012 /

Kérlek, küld el nekem is a 11.2 linkjét! Újra kellett húznom a windowst, azóta nem próbáltam ki az autómon, de indításkor nekem is azt írja, hogy "software out of date", úgyhogy gondolom nekem sem fog működni... Végső esetben meg kipróbálom a 11.11.4 verziót. Nem merültem bele annyira a témába, de ha teljesen kinyírnám a kábelt, pusztán ezzel rendbe lehetne rakni? Köszi! A nyákon egyébként nekem is ez a "VG.A 2010-04-08 felirat szerepel, mint Bakter123 kollégánál.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2012
(#) malison válasza Bakter123 hozzászólására (») Okt 14, 2012 /

Előbb kipróbáltam az autómon. Fully Registered / Activated. Ugyanúgy tudom használni mint eddig, attól függetlenül hogy azt írja frissítsek.
(#) molnarp válasza Bakter123 hozzászólására (») Okt 15, 2012 / 1

ITT a 11.2 tört. A crack mappában lévő fájlokat másold be és írd felül, miután telepítettél, csak utána használd.
(#) molnarp válasza malison hozzászólására (») Okt 15, 2012 / 1

Igen, ez kell hozzá.
Az out of date nem érdekes, ha enged minden funkciót, az csak annyi, hogy már régi a program és van újabb.
Következő: »»   26 / 71
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem