Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az elektrolit kondikat a kapcsoláson általában C betűvel jelölik, de ha nincs beültetési rajzod, akkor ezzel nem sokra mész. Az elektrolit kondik azok a nagyobb hengerek a nyákon, ilyenek ,és igen, először szemrevételezéssel meg lehet vizsgálni, hogy púpos-e a tetejük, ha igen akkor csere.
Mindenképpen érdemes megpróbálni, csere után kiderül, hogy a többi rész él-e még. A nyákon találtál bárhol sötétebb foltot ami túlmelegedésből származhat (trafók környékén pl)? A FET-ek jól néznek ki azokkal talán nincs gond.
Sziasztok a következőben kérném a segítségetket: van 2db 30 cm méllyel és 1 col-os tölcséres magassugárzóval szerelt hangfalam. A gond az lenne, hogy az egyik hangfal magasabban szól mint a másik, mind a magas ill. a mély hangszórók is 8 ohm-osak. Kimértem mindent a hangváltót is 3000Hz keresztezési freki fólia kondik és 3dB csillapítás ellenállásal 3.3ohm mindkét magasnál. mindent jónak találtam. Az egyetlen gond, hogy annál a hangfalnál amelyik magasabban szól a mély hangszóró elvileg 8 ohm de műszerrel 16 ohm-ot mérek.( eddig csak itthoni próbája volt a hangfalnak bulit még nem látott, széthajtva nem volt.) Ez behozhatja ezt a hibát vagy valami más lehet a gond? A segítséget előre is köszönöm.
Köszönöm a választ.
Átnéztem alaposan, szemre nem látható semmilyen sötétebb folt, vagy égésnyom. Csak azért kérdeztem, mert a kondit már megvettem, de azon felül nem költenék sokkal többet a javítására (meg nem is értek hozzá), akkor inkább egy másik táp.
Nos igen van írás a diódán: 300F
2 6J De kizárt hogy a festék van lekopva. A többit meg köszönöm.
Az nem mini DVI, hanem az ATI All-in-Wonder kártyák speciális csatlakozója, kell hozzá a gyári adapter amit csomagoltak hozzá, ilyet.
39 dolcsiért árulják itt. Itt találtam egy bekötési rajzot a VGA pont hiányzik róla, de a maradék 7 vezetéken lesz az valahol Vagy holnap estig a tied lehet, egy cserekártyával együtt. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Cseréld ki a kondit. Többnyire menni fog a táp, de ne a számítógépben terheld, hanem műterheléssel. Ha jók a feszültségek, mehet a gépbe.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Leírod hogy hogyan kell?
Műszer van a feszültségek ellenőrzéséhez, de mivel kell terhelni a kimeneteket? Én is gondoltam rá, hogy először csak "magában" kellene kipróbálni a tápot, mert ha mégsem csak a kondi beteg benne, akkor ne vigye magával a lapot, videókártyát (ha már eddig megúszták)
Valami van vagy a fórummal, vagy az internetemmel, de nem tudom módosítani az utolsó hozzászólásomat, amit még bele akartam írni az az, hogy holnap estig a tied lehet ,egy cserekártyával együtt. Most meg látszik a módosítás....
Sziasztok!
Elkészítettem ezt a hőkapcsolót. Működik remekül, kapcsolgat is, de a kijelzőt nem tudom működésre bírni. A ki és a GND között 0,5-1,2 V-ot sikerül mérnem, ez jó lehet? Többször végigmértem az áramkört, hogy nem zárlatos, érintezési hibás-e, de nem találtam hibát. Van valami tesztelési mód mielőtt másik IC-vel próbálkozom? Valakinek van tapasztalata ezzel? Esetleg valami fórum van, amit nem találtam meg? Köszönöm
Na, végre volt egy kis időm elolvasni azt a topic-ot.
Tehát indítani: a zöldet --> valamelyik feketével A feszültség értékeket is megtaláltam itt De a műterhelésről ott sem volt egyértelmű válasz.
Kapcsolj rá egy 12V-os, 10W-os izzót műterhelés gyanánt.
Szia,
Mondjuk valamelyik 4 pines csatira ami a HDD-hez van? Az 5V-ra, vagy a 12V-ra?
Heló. A Kék kondit szeretném lecserélni a feketére hogy kössem be?
Szia!
Túl sok választási lehetőséged nincs. Van két kivezetés, arra kell rákötni a vezetékeket. De ez a fekete is indítókondi, ami állandó üzemre nem alkalmas. A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
Az öt voltra. Meg a tizenkettőre is. Próbálgasd, nem fog megharapni.
12V kösd de ha lehetőség van rá terhelheted mindkét ágat egyszerre 1-1 izzóval.
Melyik kapcsolásról is van szó? kb egy tucat hőkapcsolós /érzékelős kapcsolás van az oldalon . Linkeld be helyesen.
Szia. Valamelyik forrasztóállomással kapcsolatos topikban kellene fel tedd a kérdésedet mert ott többen tudnak segíteni , vagy az ICL s topikban. Ha jól látom Attila86 épp itt van az oldalon, biztosan segít ha megkéred tőle jobban senki nem ismeri ezt a kapcsolást.Bővebben: Link
Köszi próbálkozok másfelé pl a linken, drága nekem az az ic, hogy kukában végezze, ha nem biztos, hogy oda való.
De most akkor milyen kondi kell,üzemi? Egyáltalán melyik az indító melyik az üzemi? Légy szíves segíts.
Nézd át alaposan a nyákot hogy nincs e rajta szakadás/zárlat ez alap dolog minden élesztésnél, ezenkivűl a kapcsolási rajz szerint műszerrel ellenőrizd hogy az IC megkapja e a szükséges tápfeszültséget(ket) hátha csak azzal van a probléma.
Nemrégen már tisztáztuk, hogy a fehér, üzemi fajtájúból kell összerakni a szükséges kapacitást úgy, hogy párhuzamosan kötsz több üzemi (fehér) kondenzátort.
Amit lehetett már próbáltam kimérni, nincs rövidzár és aminek kell az érintkezik is. A LED-ekete is mértem, működik az IC-n van egy TEST láb, azzal nem tudok valamit kezdeni?
Időközben hazaértem a melóból. Kicseréltem a kondit, a 12V-ra és az 5V-ra is tettem egy-egy 12V/15W-os égőt. A táp bekapcsolt rendesen, semmi füst, semmi furcsa hang, égők világítanak. A feszültségek (+3,3V +5V +12V -12V) mindenhol rendben vannak. Már vissza is raktam a gépbe, arról írok.
Úgy néz ki a többi alkatrész kibírta, így sikerült olcsón megúszni a dolgot a kondi (600Ft) cseréjével. Köszönöm a segítséget, tanácsokat mindnyájatoknak.
Sajnos nem csak a saját, hanem a táplált cucc kondijait is ölheti. DE!
Ha teszem azt egy 9V-os kapcsitápról megy a cucc amiben van egy 7805, az szépen kisimítja neked...
Köszi a segítséget most állok neki remélem meg lesz a hiba.
A kapcsolóüzemű 12VDC egyből engedném a 8db reléhez és az 5VDC pedig 7805 -el biztosítanám az AVR felé.
Úgy gondolom semmi értelme 7812-t is használnom bár így nem tudom mennyire lesznek stabilak a feszültségek. 12V biztos esni fog, ha mind a 8db relé épp üzemel. 15V dugasztápot meg nem igen találok. |
Bejelentkezés
Hirdetés |