Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1820 / 3998
(#) exorcist válasza farkas0825 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Az elektrolit kondikat a kapcsoláson általában C betűvel jelölik, de ha nincs beültetési rajzod, akkor ezzel nem sokra mész. Az elektrolit kondik azok a nagyobb hengerek a nyákon, ilyenek ,és igen, először szemrevételezéssel meg lehet vizsgálni, hogy púpos-e a tetejük, ha igen akkor csere.
(#) exorcist válasza fakezű hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Mindenképpen érdemes megpróbálni, csere után kiderül, hogy a többi rész él-e még. A nyákon találtál bárhol sötétebb foltot ami túlmelegedésből származhat (trafók környékén pl)? A FET-ek jól néznek ki azokkal talán nincs gond.
(#) Dj Clean hozzászólása Okt 19, 2012 /

Sziasztok a következőben kérném a segítségetket: van 2db 30 cm méllyel és 1 col-os tölcséres magassugárzóval szerelt hangfalam. A gond az lenne, hogy az egyik hangfal magasabban szól mint a másik, mind a magas ill. a mély hangszórók is 8 ohm-osak. Kimértem mindent a hangváltót is 3000Hz keresztezési freki fólia kondik és 3dB csillapítás ellenállásal 3.3ohm mindkét magasnál. mindent jónak találtam. Az egyetlen gond, hogy annál a hangfalnál amelyik magasabban szól a mély hangszóró elvileg 8 ohm de műszerrel 16 ohm-ot mérek.( eddig csak itthoni próbája volt a hangfalnak bulit még nem látott, széthajtva nem volt.) Ez behozhatja ezt a hibát vagy valami más lehet a gond? A segítséget előre is köszönöm.
(#) fakezű válasza exorcist hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Köszönöm a választ.
Átnéztem alaposan, szemre nem látható semmilyen sötétebb folt, vagy égésnyom.
Csak azért kérdeztem, mert a kondit már megvettem, de azon felül nem költenék sokkal többet a javítására (meg nem is értek hozzá), akkor inkább egy másik táp.
(#) minicooper válasza exorcist hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Nos igen van írás a diódán: 300F
2
6J
De kizárt hogy a festék van lekopva.
A többit meg köszönöm.
(#) exorcist válasza zenebolond hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Az nem mini DVI, hanem az ATI All-in-Wonder kártyák speciális csatlakozója, kell hozzá a gyári adapter amit csomagoltak hozzá, ilyet.
39 dolcsiért árulják itt. Itt találtam egy bekötési rajzot a VGA pont hiányzik róla, de a maradék 7 vezetéken lesz az valahol
Vagy holnap estig a tied lehet, egy cserekártyával együtt.
A hozzászólás módosítva: Okt 19, 2012
(#) pjg válasza fakezű hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Cseréld ki a kondit. Többnyire menni fog a táp, de ne a számítógépben terheld, hanem műterheléssel. Ha jók a feszültségek, mehet a gépbe.
(#) fakezű válasza pjg hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Leírod hogy hogyan kell?
Műszer van a feszültségek ellenőrzéséhez, de mivel kell terhelni a kimeneteket?
Én is gondoltam rá, hogy először csak "magában" kellene kipróbálni a tápot, mert ha mégsem csak a kondi beteg benne, akkor ne vigye magával a lapot, videókártyát (ha már eddig megúszták)
(#) fakezű válasza fakezű hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Közben látom, hogy van erről egy topic:
ATX táp ellenőrzése
Mindjárt elolvasom.
(#) exorcist válasza zenebolond hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Valami van vagy a fórummal, vagy az internetemmel, de nem tudom módosítani az utolsó hozzászólásomat, amit még bele akartam írni az az, hogy holnap estig a tied lehet ,egy cserekártyával együtt. Most meg látszik a módosítás....
(#) viaplan hozzászólása Okt 19, 2012 /

Sziasztok!

Elkészítettem ezt a hőkapcsolót. Működik remekül, kapcsolgat is, de a kijelzőt nem tudom működésre bírni. A ki és a GND között 0,5-1,2 V-ot sikerül mérnem, ez jó lehet? Többször végigmértem az áramkört, hogy nem zárlatos, érintezési hibás-e, de nem találtam hibát. Van valami tesztelési mód mielőtt másik IC-vel próbálkozom?
Valakinek van tapasztalata ezzel? Esetleg valami fórum van, amit nem találtam meg?

Köszönöm
(#) fakezű válasza fakezű hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Na, végre volt egy kis időm elolvasni azt a topic-ot.
Tehát indítani: a zöldet --> valamelyik feketével
A feszültség értékeket is megtaláltam itt
De a műterhelésről ott sem volt egyértelmű válasz.
(#) kadarist válasza fakezű hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Kapcsolj rá egy 12V-os, 10W-os izzót műterhelés gyanánt.
(#) fakezű válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Szia,

Mondjuk valamelyik 4 pines csatira ami a HDD-hez van?
Az 5V-ra, vagy a 12V-ra?
(#) goose87 hozzászólása Okt 19, 2012 /

Heló. A Kék kondit szeretném lecserélni a feketére hogy kössem be?
(#) kadarist válasza goose87 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Szia!
Túl sok választási lehetőséged nincs. Van két kivezetés, arra kell rákötni a vezetékeket. De ez a fekete is indítókondi, ami állandó üzemre nem alkalmas.
(#) kadarist válasza fakezű hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Az öt voltra. Meg a tizenkettőre is. Próbálgasd, nem fog megharapni.
(#) mindenes válasza fakezű hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

12V kösd de ha lehetőség van rá terhelheted mindkét ágat egyszerre 1-1 izzóval.
(#) mindenes válasza viaplan hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Melyik kapcsolásról is van szó? kb egy tucat hőkapcsolós /érzékelős kapcsolás van az oldalon . Linkeld be helyesen.
(#) viaplan válasza mindenes hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Valóban mellékattintottam, ez a jó link, amivel nem boldogulok.

Köszönöm

Szia. Valamelyik forrasztóállomással kapcsolatos topikban kellene fel tedd a kérdésedet mert ott többen tudnak segíteni , vagy az ICL s topikban. Ha jól látom Attila86 épp itt van az oldalon, biztosan segít ha megkéred tőle jobban senki nem ismeri ezt a kapcsolást.Bővebben: Link

Köszi próbálkozok másfelé pl a linken, drága nekem az az ic, hogy kukában végezze, ha nem biztos, hogy oda való.
(#) goose87 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

De most akkor milyen kondi kell,üzemi? Egyáltalán melyik az indító melyik az üzemi? Légy szíves segíts.

Nézd át alaposan a nyákot hogy nincs e rajta szakadás/zárlat ez alap dolog minden élesztésnél, ezenkivűl a kapcsolási rajz szerint műszerrel ellenőrizd hogy az IC megkapja e a szükséges tápfeszültséget(ket) hátha csak azzal van a probléma.
(#) kadarist válasza goose87 hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Nemrégen már tisztáztuk, hogy a fehér, üzemi fajtájúból kell összerakni a szükséges kapacitást úgy, hogy párhuzamosan kötsz több üzemi (fehér) kondenzátort.

Amit lehetett már próbáltam kimérni, nincs rövidzár és aminek kell az érintkezik is. A LED-ekete is mértem, működik az IC-n van egy TEST láb, azzal nem tudok valamit kezdeni?
(#) fakezű válasza kadarist hozzászólására (») Okt 19, 2012 /

Időközben hazaértem a melóból. Kicseréltem a kondit, a 12V-ra és az 5V-ra is tettem egy-egy 12V/15W-os égőt. A táp bekapcsolt rendesen, semmi füst, semmi furcsa hang, égők világítanak. A feszültségek (+3,3V +5V +12V -12V) mindenhol rendben vannak. Már vissza is raktam a gépbe, arról írok.
Úgy néz ki a többi alkatrész kibírta, így sikerült olcsón megúszni a dolgot a kondi (600Ft) cseréjével.
Köszönöm a segítséget, tanácsokat mindnyájatoknak.
(#) zombee válasza dB_Thunder hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Sajnos nem csak a saját, hanem a táplált cucc kondijait is ölheti. DE!
Ha teszem azt egy 9V-os kapcsitápról megy a cucc amiben van egy 7805, az szépen kisimítja neked...
(#) farkas0825 válasza exorcist hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

Köszi a segítséget most állok neki remélem meg lesz a hiba.
(#) blackdog válasza zombee hozzászólására (») Okt 20, 2012 /

A kapcsolóüzemű 12VDC egyből engedném a 8db reléhez és az 5VDC pedig 7805 -el biztosítanám az AVR felé.
Úgy gondolom semmi értelme 7812-t is használnom bár így nem tudom mennyire lesznek stabilak a feszültségek. 12V biztos esni fog, ha mind a 8db relé épp üzemel. 15V dugasztápot meg nem igen találok.
Következő: »»   1820 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem