Fórum témák
» Több friss téma |
kokozo : Tudnál segíteni esetleg msn - en , vagy skype - on ?
Persze hogy nem, a motorra küldöd a vezérlő áramot.
Megy egy nyitó és egy záró vezérlő szál a bal első ajtóba, azokra. Tegnap le is írtam, hogy lehet legegyszerűbben megtalálni őket.
Értem , megcsinálom akkor megint. Amúgy a kp zár nem távirányítós ami benne van .
A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
Levettem a bal első ajtó borítását , megy 2 szál az ajtó zárjához a kulcshoz , meg megy 5 szál a kp zár motorjához .
A bal első ajtó kp zárjához megy :
- Sárga fekete - piros barna - fekete piros - barna - barna fehér Az ajtóban lévő kulcsos zárhoz : - sárga piros - barna - Fekete kék Esetleg leírnád , hogyan tudom megcsinálni ezt a próbalámpát ? Van egy 12 v- os izzóm hozzá , gondolom az jó lesz. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2012
Egy izzóra két vezeték megteszi. Egyik végét testre kötöd, másikkal letapogatod a az előbb felsorolt vezetékeket. Egyikre zárni másikra nyitni fog az összes ajtó. Ezekre kell kötnöd a riasztót.
A kábelt az izzó pozitív részére tegyem , vagy a test részére?
Nem tudom érthetőbben leírni. Szerintem jobban jársz, ha elviszed hozzáértőhöz, amíg kárt nem csinálsz.
Csak az a baj , hogy hozzáértő nem vállalja , mert nem tőlle vettem a riasztót .
Ezzel a próba lámpával 12 v- ot keresek akkor nem ? Ahol felgyullad a lámpa , ott 12 v van és zár vagy nyitnak az ajtók .Ezt nem lehet multiméterrel kimérni ? A hozzászólás módosítva: Okt 21, 2012
Semmit nem keresel a próbalámpával, csak vezérelsz.
Az izzó csak azért kell, hogy ne csinálj kárt, ha rossz vezetékhez érinted. A riasztóban sincs izzó. Tehát: izzó egyik pólusa testre, másikat sorban hozzáérinted a a bal első ajtó központi zárjához menő vezetékekhez.
Rendben köszönöm szépen a sok segítséget , holnap jelentkezek mi lett az eredmény
Megy remekül , köszönöm szépen a segítséget.
Még annyi kérdésem lenne , hogy a riasztóból kijövő kék szálat , középen fent a lámpához kell kötni (Mikor ajtó nyitva világít) ? Vagy elég ha bekötöm a bal első ajtó nyitás érzékelőjéhez? Mert gondolom ha azon a szálon kap 12 v - ot , akkor nem zár le automatikusan a zár , mert nyitva az ajtó nem ? Előre is köszönöm!
Csak összejött?
Szívesen. A bal első ajtókapcsolóra kösd.
Összejött igen ,
Rendben. Ez okozhatja azt ha nincs rákötve, hogy ha nyitom a zárat , akkor kb 10-15 mp után auto lezár vissza ?Ha nem , akkor mitől zárhat vissza automatikusan ? Lenne valami ötleted? A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
Igen. Azért zár le automatikusan mert a riasztó nem érzékelt ajtó nyitást. Ez azért van ha lecsukod a kocsit zsebre vágod a távirányítót és véletlen megnyomódik a nyitás gomb, akkor nem hagyja nyitva a kocsit hanem 15-20 sec után vissza lezár. Kösd be azt a szálat a bal első ajtó gombjára. És azt hiszem ha azt bekötöd nyitott ajtónál villan egy párat az indexed de ez normális. Jelzi hogy nyitva az ajtód.
Aha , most már minden remekül működik.Köszönöm.
Kaptam hozzá egy relét , amivel lehet blokkolni az indítást , gyújtásra lezár,gyújtás levételre kinyit a kp zár. Ebből kiszeretném hagyni a blokkolást. (gondolom ez nem jelent gondot , mert akkor csak nem iktatom közbe a relét). De viszont a gyújtásra lezárás,nyitás kellene. Ehhez tudtok adni egy kis segítséget , hogy miképpen kellene ezt rátenni? A relének 5 lába van : - 87 = +12 v - 85 = Ajtókapcsoló szálak - 87a = gyújtáskapcsolótól gyújtás - 86 = +12 v - 30 = riasztó gyújtás bemenet Előre is köszönök mindent. A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2012
Üdv a hozáértőknek!
Segitsen valaki nekem légyszi! A mellékelt képen a riasztót szeretném bekötni de elakadtam. Az ACC- KONTAKT HÁZ NEM VILÁGOS SZÁMOMRA! ez a test vagy a 12 V áramszál? És az oldal ajtó kapcsoló vezetéket a belső világitásra kötöm akkor minden ajtónál nyitásnál fog riasztani? Előrre is köszönöm a hozzáértő válaszokat!
Én az enyémet a bal első ajtó oldalkapcsolójára kötöttem , és riaszt minden ajtó kinyitásánál. A kürtnek adtál testet ?
A hozzászólás módosítva: Okt 23, 2012
Adtam testett a kürtnek de nem szól de mértem müszerrel és nem is jön semmi feszültség.
Lehet hogy az ACC kontaktt ház lenne a 12 V a kürtnek?
Az ACC az a gyújtás+.
(Ezek a kici szárgák szeretik a webfordítókat, valószínűleg ezt köpte a gyújtáskapcsolóra.)
Ok köszönöm szépen a segitséget nekem is ez volt a gyanum a ACC-re +12 V-t.
Idézet: „Kaptam hozzá egy relét , amivel lehet blokkolni az indítást , gyújtásra lezár,gyújtás levételre kinyit a kp zár. Ebből kiszeretném hagyni a blokkolást. (gondolom ez nem jelent gondot , mert akkor csak nem iktatom közbe a relét). De viszont a gyújtásra lezárás,nyitás kellene. Ehhez tudtok adni egy kis segítséget , hogy miképpen kellene ezt rátenni? A relének 5 lába van : - 87 = +12 v - 85 = Ajtókapcsoló szálak - 87a = gyújtáskapcsolótól gyújtás - 86 = +12 v - 30 = riasztó gyújtás bemenet Előre is köszönök mindent.” Erre lenne valakinek valami ötlete ?
Ezt a programjának kellene tudnia az indításgátló relének ehhez semmi köze. Az enyémnél 3x rá kell adni a gyújtást és rálépni a fékre akkor aktiválódik a gyújtás ráadásánál lezárás levételekor a nyitás.
Szívesen.
Akkor lehet, hogy az IC áll kicsit ferdén, és alig ér be a forrasztásba a lába... Üdv Inhouse
Nem hinném, mert a lábak szépen átértek a nyák panelon és a másik oldalt kiérnek vagy 2 mm. Azt forrasztottam.
Odáig értem.
Van egy narancs színű vezeték , amit rá kell kötni a féklámpára és ha nyomom a fékpedált 30mp - ig , akkor lezár. Ha leveszem a gyújtást , akkor meg nyit. De honnan tudja , hogy ráadtam vagy levettem a gyújtást , mikor nem kötöttem a gyújtásra semmit ? A hozzászólás módosítva: Okt 24, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |