Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   686 / 1271
(#) pompom61 válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Köszi a választ, ha jól értem újra kellene forrasztani?
(#) BarnaPili válasza pompom61 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
A nagyobb teljesítményű.illetve nagyobb tömegű alkatrészek lábai szoktak kikráteresedni,köszönhetően az ólommentes technológiának.
Ha szétszeded, látni fogod.
István
(#) pompom61 válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Nagyszerű, jó, hogy vagytok! Köszönöm szépen, nem kell vennem másik tv-t. Alig várom, hogy hazaérjek, szétkapom, megcsinálom stb, meg iszok egy fröccsöt. Köszi még egyszer. Helo
(#) zsoltandras hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
van 1 samsung 72cm tv-m.1szer csak kikapcsolt tv-zés közben azóta semmi csak halk kattogás,majd ciripelés.hallatszik hogy felvenné az áramot de csak ennyi.Ötlet?köszi zsolt
(#) zsoltandras hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
A másik tv-nk is meghalt,mintha muszáj lenne nekik.1 72-es Philips.Bekapcsol hang van pirosas képernyő vizszintes fehér csikokkal.Várom az ötleteket köszi.
(#) BarnaPili válasza zsoltandras hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
A Samsungnál nézd meg a sorvégfokozatot.Elsősorban a sorvégtranzisztor lehet.A Philips,nos,itt mérni kellene a három katódot,egyszer úgy,hogy a képcsőpanel rá van dugva a képcsőfoglalatra,utána meg úgy,hogy nincs rádugva.Ha szerencséd van,csak a végfok IC ment tönkre,ami a pirosat vezérli,ha nincs akkor képcső.
István
(#) Papp Ferike válasza zsoltandras hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Üdv!

Volt egy hibás széria a sorkimenőik közül. Első körben:kontakt hiba keresés,aztán átnézném a sorvég környékét. A sortranyód viszont lehet kuka mert a kattogás zárlatot jelent a szekunder körben. Nekem is van egy ilyen tv-m. Tettem egy 200W-os sortranyót bele és azóta ketyeg. Az eredeti tranyójával nem ment két napig sem,pedig gyári volt. Melyik sasszé ez pontosan,vagy egy típust írhatnál!Úgy azért könnyebb lenne segíteni
(#) Papp Ferike válasza zsoltandras hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Üdv!

Bekapcsolás után mérni kellene a katódokon . Ha a piros nulla vagy ahhoz közeli akkor ki kell a lábat szabadítani.Egyszerűen leszívatod a foglalat lábáról az ónt.Bekapcs! Ha még mindig piros az gáz. Lehúzott képcsőpanellel soha ne índítsd be a készüléket!!! Írj mire jutottál!
(#) baloghjani84 hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Üdvözlök mindenkit!

A samsung 100 hz-es tv-m ezt a jelenséget produkálja egyre gyakrabban.
A kép le van csúszva, kissé zavaros (vízszintes csíkok) és trapéz alakú.
Valakinek esetleg van tapasztalata ezzel a hibával kapcsolatban, vagy tippje?

Előre is köszönöm az esetleges válaszokat, hozzászólásokat!
A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012

HPIM4226.JPG
    
(#) kadarist válasza baloghjani84 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Szia!
Idézet:
„ezt a jelenséget produkálja egyre gyakrabban

Ez érintkezési (forrasztás) hibára utal. Vizuális ellenőrzést kellene tartani a forrasztások körül.
(#) soos csaba válasza baloghjani84 hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Szevasz, ez valamelyik kondenzátor hibájára utal, szedd szét a TV-t és keres fel púposodott kondenzátorokat, vagy ha vizuálisan nem is latszik egyik sem hogy fel púposodott akkor valamelyik kondi ki száradt, de úgy mar nehezebb lesz meg keresni melyik a ludas.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Okt 27, 2012 /
 
Vagy ahogy kadarist írja érintkezési probléma is lehet, javaslom a függőleges kép elterítő IC-nél néz körül lehet hogy valamelyik láb nem érintkezik.
(#) baloghjani84 hozzászólása Okt 27, 2012 /
 
Köszönöm!
Szétborítom!
(#) Lajos71 hozzászólása Okt 28, 2012 /
 
Sziasztok.Videoton TS3354 -es televíziómból kimentek a színek,most szinte csak zöld szinü minden,mint a Shrekben.Néha pattog egyet és akkor a kék és piros is visszajön.Hol keresgéljek hiba után?Köszönöm a segitséget!
(#) Bakman válasza Lajos71 hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Nem lehet, hogy a zöld szín elnyomja a többit? Ez általában a képcső nyakán lévő vezérlőtranzisztorok egyikének a hibája miatt van.
(#) zsoltandras válasza Papp Ferike hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
köszi a válaszokat előre is.A samsung KS7C ,A philips 29PT8507-12,időm csak hét közepén lesz hozzáfogni,de mindenképp megirom az eredményt.A trnyó számát megirnád hogy milyet használtál,Itt debrecenben ugyis rendelnem kell,akkor azt rendelném meg.A philipsnél ugy kezdődött,hogy néha pirosodott el, főlleg a txt-n látszott igazán.Aztán 1szer kikapcsoltuk,és utánna már csak a csikok.
(#) Papp Ferike válasza zsoltandras hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Üdv!

A bűvös ks7-es. Egy 21"-os régi moncsiból vettem ki,fogalmam sincs a típusáról,próbaként beledobtam,s egy fél éve benne van. Keress valami gyors és nagy teljesítményű tranyót.200W-os körülit. Ugyanis néha induláskor áthúz a sorkimenő,persze nem mindig. Na ezt kell kibírni a tranyónak. Én is kétkedtem a dologban,mert nekem is ezt úgy tippként mondták,aztán be is jött!Régi cuccokban volt a nagy tokos bu2532al az talán,de meg kell nézni az adatlapját.
(#) kérdező válasza kisgeri hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Befóliáztam a csövet, gondolom jó lesz. Köszi a lehetőséget de messze lakok, így nem tudok érte elmenni
(#) Pingui hozzászólása Okt 28, 2012 /
 
Üdv Urak!
Thomson 28dp24e hagyományos képcsöves tv-vel van olyan gond, hogy amikor be szeretnénk kapcsolni távirányítóval, akkor nincs kép (hang se), csak az elején a led villog. 2rövid, szünet, 6rövid, ez ismétlődik.
Aztán gondol egyet, és elindul (30mp-10p között random időben). Ekkor kép és hang tökéletes. Az esetek 80%-ban így kapcsolódik be, a maradék 20%-ban azonnal indul.

Van esetleg ötlete valakinek? Gazdaságos lehet ezt még javítani?
Előre is köszi.
(#) csampi02 hozzászólása Okt 28, 2012 /
 
Helló mesterek!
Honnan tudok szerezni liezen tekercset egy grundig mfw82-2510/8 dolby-hoz.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
(#) Papp Ferike válasza csampi02 hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Üdv!

Fotód van az eredetiről?

F
(#) BarnaPili válasza Papp Ferike hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
[quote]Lehúzott képcsőpanellel soha ne índítsd be a készüléket!!![quote]
Ezt kifejtenéd ?
István
(#) kadarist válasza Pingui hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Szia!
Bővebben: Link.
Valami jól látható helyre ki kellene írni, hogy a hidegben negezen induló készülékeknél először elkóhibára kell gondolni.
(#) Luy hozzászólása Okt 28, 2012 /
 
Sziasztok!
Adott egy Orion T2975 SPTX-S-FLAT TV! A probléma az volna, hogy bekapcsolásnál szaggatottan, rendszertelenül sípol, egy idő után megjelenik a képernyő közepén egy függőleges vonal, a sípolás megáll, és az RD21 nevű ellenállás füstöl. Sokáig nem szórakoztam vele, mert amint észrevettem a füstjeleket, ki is kapcsoltam. Az ellenálláson látszik, hogy kezdett feketedni. Mellékletként csatolom a kapcsolási rajzát is, talán így egyszerűbb lesz a dolog.
Ha valaki tudna segíteni, hogy hol kezdjem a hibakeresést, annak nagyon hálás lennék. TV szereléssel még nem foglalkoztam, viszont érdekel a dolog.
Előre is köszönöm mindenkinek!

pt200 2.pdf
    
(#) kadarist válasza Luy hozzászólására (») Okt 28, 2012 / 1
 
Szia!
Megszakadt a CD23. Cseréld ki.
(#) Luy válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Kiforrasztottam, viszont nem találok ilyen kondit itthon. Az mondjuk elég érdekes, hogy a rajzon ugye 470nF van, viszont egy 560 nanós volt beforrasztva.
(#) kadarist válasza Luy hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Mindig olyan értékűre kell cserélni, mint amilyen benne volt. A rajzon láthatod, hogy csillaggal van jelölve ez az alkatrész. Ez ezért van, mert képcsőtől függően változhat a kapacitása.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
(#) Luy válasza kadarist hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Értem, viszont 560 nanósom sincs kéznél, szóval egy ideig jegelve a dolog :/ Köszönöm a segítséget, amint be tudtam szerezni hozzá kondit, azonnal jelzek!
(#) Papp Ferike válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 28, 2012 /
 
Neked is Szia!

Mivel itt javarészt nem szakemberek kérnek tanácsot és ugye a fókusz fesz. is ott van a kártyán.Én soha nem indítottam be készüléket lehúzott panellel,de lehet másnak nem megy anélkül a javítás. Manapság elég egy apró kis csatt a készülékekben és elszáll az e-eprom tartalom. Csak olyan tanácsot szoktam adni amit már kipróbáltam,vagy biztonságosnak ítélek amatőr környezetben is. Nem akarok a tanácsaimmal kárt okozni.
Remélem a válaszom kielégítő.
Üdv!Feri
(#) zsoltandras válasza Papp Ferike hozzászólására (») Okt 29, 2012 /
 
Szia köszi a segitséget a samsung siker.1 régi samsungból kiszedett tranyóval beindult.A philipsnél viszont tanácstalan vagyok.Le irnád konkrétan mit mérjek és hol.Olvastam valami g2-tőt,azt hol találom?Én még kezdő vagyokaz elektronikában,mechanikai tanulmányaim vannak inkább.Köszi Zsolt.
Következő: »»   686 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem