Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Köszi a választ, ha jól értem újra kellene forrasztani?
A nagyobb teljesítményű.illetve nagyobb tömegű alkatrészek lábai szoktak kikráteresedni,köszönhetően az ólommentes technológiának.
Ha szétszeded, látni fogod. István
Nagyszerű, jó, hogy vagytok! Köszönöm szépen, nem kell vennem másik tv-t. Alig várom, hogy hazaérjek, szétkapom, megcsinálom stb, meg iszok egy fröccsöt. Köszi még egyszer. Helo
van 1 samsung 72cm tv-m.1szer csak kikapcsolt tv-zés közben azóta semmi csak halk kattogás,majd ciripelés.hallatszik hogy felvenné az áramot de csak ennyi.Ötlet?köszi zsolt
A másik tv-nk is meghalt,mintha muszáj lenne nekik.1 72-es Philips.Bekapcsol hang van pirosas képernyő vizszintes fehér csikokkal.Várom az ötleteket köszi.
A Samsungnál nézd meg a sorvégfokozatot.Elsősorban a sorvégtranzisztor lehet.A Philips,nos,itt mérni kellene a három katódot,egyszer úgy,hogy a képcsőpanel rá van dugva a képcsőfoglalatra,utána meg úgy,hogy nincs rádugva.Ha szerencséd van,csak a végfok IC ment tönkre,ami a pirosat vezérli,ha nincs akkor képcső.
István
Üdv!
Volt egy hibás széria a sorkimenőik közül. Első körben:kontakt hiba keresés,aztán átnézném a sorvég környékét. A sortranyód viszont lehet kuka mert a kattogás zárlatot jelent a szekunder körben. Nekem is van egy ilyen tv-m. Tettem egy 200W-os sortranyót bele és azóta ketyeg. Az eredeti tranyójával nem ment két napig sem,pedig gyári volt. Melyik sasszé ez pontosan,vagy egy típust írhatnál!Úgy azért könnyebb lenne segíteni
Üdv!
Bekapcsolás után mérni kellene a katódokon . Ha a piros nulla vagy ahhoz közeli akkor ki kell a lábat szabadítani.Egyszerűen leszívatod a foglalat lábáról az ónt.Bekapcs! Ha még mindig piros az gáz. Lehúzott képcsőpanellel soha ne índítsd be a készüléket!!! Írj mire jutottál!
Üdvözlök mindenkit!
A samsung 100 hz-es tv-m ezt a jelenséget produkálja egyre gyakrabban. A kép le van csúszva, kissé zavaros (vízszintes csíkok) és trapéz alakú. Valakinek esetleg van tapasztalata ezzel a hibával kapcsolatban, vagy tippje? Előre is köszönöm az esetleges válaszokat, hozzászólásokat! A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2012
Szia!
Idézet: „ezt a jelenséget produkálja egyre gyakrabban” Ez érintkezési (forrasztás) hibára utal. Vizuális ellenőrzést kellene tartani a forrasztások körül.
Szevasz, ez valamelyik kondenzátor hibájára utal, szedd szét a TV-t és keres fel púposodott kondenzátorokat, vagy ha vizuálisan nem is latszik egyik sem hogy fel púposodott akkor valamelyik kondi ki száradt, de úgy mar nehezebb lesz meg keresni melyik a ludas.
Vagy ahogy kadarist írja érintkezési probléma is lehet, javaslom a függőleges kép elterítő IC-nél néz körül lehet hogy valamelyik láb nem érintkezik.
Köszönöm!
Szétborítom!
Sziasztok.Videoton TS3354 -es televíziómból kimentek a színek,most szinte csak zöld szinü minden,mint a Shrekben.Néha pattog egyet és akkor a kék és piros is visszajön.Hol keresgéljek hiba után?Köszönöm a segitséget!
Nem lehet, hogy a zöld szín elnyomja a többit? Ez általában a képcső nyakán lévő vezérlőtranzisztorok egyikének a hibája miatt van.
köszi a válaszokat előre is.A samsung KS7C ,A philips 29PT8507-12,időm csak hét közepén lesz hozzáfogni,de mindenképp megirom az eredményt.A trnyó számát megirnád hogy milyet használtál,Itt debrecenben ugyis rendelnem kell,akkor azt rendelném meg.A philipsnél ugy kezdődött,hogy néha pirosodott el, főlleg a txt-n látszott igazán.Aztán 1szer kikapcsoltuk,és utánna már csak a csikok.
Üdv!
A bűvös ks7-es. Egy 21"-os régi moncsiból vettem ki,fogalmam sincs a típusáról,próbaként beledobtam,s egy fél éve benne van. Keress valami gyors és nagy teljesítményű tranyót.200W-os körülit. Ugyanis néha induláskor áthúz a sorkimenő,persze nem mindig. Na ezt kell kibírni a tranyónak. Én is kétkedtem a dologban,mert nekem is ezt úgy tippként mondták,aztán be is jött!Régi cuccokban volt a nagy tokos bu2532al az talán,de meg kell nézni az adatlapját.
Befóliáztam a csövet, gondolom jó lesz. Köszi a lehetőséget de messze lakok, így nem tudok érte elmenni
Üdv Urak!
Thomson 28dp24e hagyományos képcsöves tv-vel van olyan gond, hogy amikor be szeretnénk kapcsolni távirányítóval, akkor nincs kép (hang se), csak az elején a led villog. 2rövid, szünet, 6rövid, ez ismétlődik. Aztán gondol egyet, és elindul (30mp-10p között random időben). Ekkor kép és hang tökéletes. Az esetek 80%-ban így kapcsolódik be, a maradék 20%-ban azonnal indul. Van esetleg ötlete valakinek? Gazdaságos lehet ezt még javítani? Előre is köszi.
Helló mesterek!
Honnan tudok szerezni liezen tekercset egy grundig mfw82-2510/8 dolby-hoz. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
Üdv!
Fotód van az eredetiről? F
[quote]Lehúzott képcsőpanellel soha ne índítsd be a készüléket!!![quote]
Ezt kifejtenéd ? István
Szia!
Bővebben: Link. Valami jól látható helyre ki kellene írni, hogy a hidegben negezen induló készülékeknél először elkóhibára kell gondolni.
Sziasztok!
Adott egy Orion T2975 SPTX-S-FLAT TV! A probléma az volna, hogy bekapcsolásnál szaggatottan, rendszertelenül sípol, egy idő után megjelenik a képernyő közepén egy függőleges vonal, a sípolás megáll, és az RD21 nevű ellenállás füstöl. Sokáig nem szórakoztam vele, mert amint észrevettem a füstjeleket, ki is kapcsoltam. Az ellenálláson látszik, hogy kezdett feketedni. Mellékletként csatolom a kapcsolási rajzát is, talán így egyszerűbb lesz a dolog. Ha valaki tudna segíteni, hogy hol kezdjem a hibakeresést, annak nagyon hálás lennék. TV szereléssel még nem foglalkoztam, viszont érdekel a dolog. Előre is köszönöm mindenkinek!
Kiforrasztottam, viszont nem találok ilyen kondit itthon. Az mondjuk elég érdekes, hogy a rajzon ugye 470nF van, viszont egy 560 nanós volt beforrasztva.
Mindig olyan értékűre kell cserélni, mint amilyen benne volt. A rajzon láthatod, hogy csillaggal van jelölve ez az alkatrész. Ez ezért van, mert képcsőtől függően változhat a kapacitása.
A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2012
Értem, viszont 560 nanósom sincs kéznél, szóval egy ideig jegelve a dolog :/ Köszönöm a segítséget, amint be tudtam szerezni hozzá kondit, azonnal jelzek!
Neked is Szia!
Mivel itt javarészt nem szakemberek kérnek tanácsot és ugye a fókusz fesz. is ott van a kártyán.Én soha nem indítottam be készüléket lehúzott panellel,de lehet másnak nem megy anélkül a javítás. Manapság elég egy apró kis csatt a készülékekben és elszáll az e-eprom tartalom. Csak olyan tanácsot szoktam adni amit már kipróbáltam,vagy biztonságosnak ítélek amatőr környezetben is. Nem akarok a tanácsaimmal kárt okozni. Remélem a válaszom kielégítő. Üdv!Feri
Szia köszi a segitséget a samsung siker.1 régi samsungból kiszedett tranyóval beindult.A philipsnél viszont tanácstalan vagyok.Le irnád konkrétan mit mérjek és hol.Olvastam valami g2-tőt,azt hol találom?Én még kezdő vagyokaz elektronikában,mechanikai tanulmányaim vannak inkább.Köszi Zsolt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |