Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
32000Ft?? Na ne. Ezt még és is meg tudom otthon csinálni, még egyszerűbben. Elvileg a levegőáramlást kihasználva is lehetne ilyet csinálni. Szerintem egyszerűen egy peltier elem és kismotor van benne.
Ötletes. Mentettem is magamnak egy LED-es tukánt.
Viszont az ötlet nem rossz. Mindjárt eszembe is jutott róla, hogy peltier elemmel kéne hajtani a keringető szivattyút és nem kéne aggódnom az áramszünet miatt.
Tévedés. Ez tiszta mechanika és a felszálló meleg levegő hajtja.
Tévedsz. A második linken ott a működése.
Idézet: „Hogyan működik a kályhaventilátor? A kályhaventilátor saját maga állítja elő a működéséhez szükséges energiát a hőmérséklet különbségéből. A kályhaventilátorban egy speciális modul található, mely egy kicsi generátorként funkcionál a ventilátor motorjának meghajtásához. Amikor a generátor modulja eltérő hőmérsékletet érzékel az alsó és felső felületek között, elektromosságot bocsát ki. A ventilátor alapja fűti a modul alsó felületét, míg a modul felső felülete hidegen marad a ventilátor felső hűtőbordáinak köszönhetően.” A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
Nekem is gyanús volt az a "koronaszerűség", elsőként dekornak gondoltam.
Stirling motor ugrott be, de nem láttam erre utaló jelet (ami azt illeti, kellene már csinálnom. Miért pont én nem csináltam még pont ezt ).
Meg van a 32000.- Ft.
A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
Először én is forró levegős működésre gondoltam, de aztán olvastam is. Ahogy írtam is engem inkább a keringetőszivattyú működtetés izgatna. Bizonytalan felénk az áram ellátás.
Szerintem nincs az a Peltier, ami elbírna egy szivattyú motorral. Viszont egy szünetmentes...
Miért hány Wattos egy keringetőszivattyú? Szerintem 100-200W peltierrel is megoldható.
A baj az, hogy kellene hozzá egy szinuszos inverter is. Szerintem 100W körül lehet a szivattyú.
Harminckétezer forintért 10 évig járatom a 15W-os ventilátort (2000 Ft-100m3/h) hálózatról. Az biztosan egyenletesen teker.
De kíváncsi lennék mikor a peltier egy fél óra után egyenletesen átmelegszik (fél kilós az egész kütyü) , hol lesz ott hőkülönbség ahhoz hogy áramot generáljon. Nekem igencsak "parasztvakítósnak" tűnik A hozzászólás módosítva: Nov 2, 2012
Lehet, hogy hűti a felső oldalt a saját szele...
... az alulról felszálló meleg levegővel
Most néztem meg a videóját. Hátulról szívja rá a felső villaszerű alkotmányra a külső hidegebb levegőt.
Na majd kipróbálom... kandallóm van, peltierem van, ventillátor van, alubordák vannak... Még a végén kiderül hogy hasznos volt a megosztás.
Minden megosztás hasznos. Vagy így, vagy úgy.
Jobban örülnék, ha egy Weller állomás és egy szkóp lenne ingyenes.. Jelentkeznék rá.
A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Akkor megkérhetnélek, hogy áttdobd oda a hozzászólásomat ?
Igen. Biztosan láttam már korábban is, de tudod, az öregkori szenilitás... Miről is van szó, konkrétan...?
Arról a piszok németről, aki mindig eldugdossa a dolgaimat... Az az izé... na... hogy is hívják?
Az Alzheimer, na! |
Bejelentkezés
Hirdetés |