Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Te itt laksz a környéken?
![]() ![]() ![]()
Szerintem olyan mint a Mikulás. Mindenkinél járt, csak van aki nem emlékszik...
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Teljesen kész vagyok. Ma vágtuk le a malacot, szóval most dőzsölés következik. A másikat, amit eladtunk az 165 kilónak lett lemérve.
Akkor jó étvágyat mellé!
![]() ![]()
A magam nevében: JOBBULÁST.
Hiszed vagy sem, de a tegnapi kaja lesz a vacsi: földieper leves, és csirke paprikás tésztával. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Köszi!
Földieper leves?? Mit meg nem adnék érte. Kár, hogy olyan kevés ideig terem ![]()
Tegnap este 21 -órára le főt a pálinkám. El is hoztam izibe. Szilva lé. Pont jókor mert aki ma felköszöntött 66. szülinapomon az meg is kóstolhatta. Ti kértek egy felest?
Én ma leginkább szilva levest ittam.
Tán nincsen eper tövetek? Meglehetősen szapora, ezért már osztogattam belőle.
Ha ma van a szülinapod, akkor isten éltessen.
Van. Sajnos nem sok terem, az is a nyár eleje körül..
![]()
Nekünk nagyon sok van. Amikor hazahoztam, akkor előtte csak úgy ki volt dobva az út mellé. Én meg egy teljes zsákkal hoztam belőle.
Nyisd ki az ablakot küldöm fénypostával.
Hízókúrát tud valaki mondani?
Meg amúgy arra lennék kíváncsi, hogy mennyi az ember energia szükséglete semmittevéskor meg ilyenek... Hogy van ez? Hogy lehet kiszámolni, hogy ma mennyi energiát kellett volna bevigyek és mennyi volt az amennyi elfogyott? Egyáltalán mi az az energia? Hogy van az hogy 1 pár csokitól felszedek 20 kilót? Nem értem. Hiába eszek bármit nem tudok hízni és a BMI szerint kórosan sovány vagyok.
Ha ez megnyugtat, én se tudok hízni.
Nézd a jó oldalát: nem kell aggódni amiatt, hogy sokat eszünk és elhízunk.
A válasz egyszerűbb mint hinnéd. Az egyik a genetika. Gondolom nem szorul magyarázatra. A másik a szervezet anyagcseréjének a sebessége. Ez függ a kortól és a mozgási igénytől. Mondhatnám azt, hogy egyél annyit ami beléd fér, de nem mindegy mit. Az ételeknek van egy kalória táblázata aminek érdemes utána nézni. Ha bevitt kalória nagyobb, mint az elhasznált, akkor van esélyed a hízásra. Nem buzdítalak arra, hogy egész nap kucorogj a tévé előtt és közben zabáld a chipset, De ha kalóriadús ételt akarsz, akkor most a mai disznótor után nekem a hurka, kolbász szalonna jut eszembe. De ennél azért színesebb a paletta. Néhány tapasztalat azt igazol, hogy a kor előre haladtával nagyobb az elhízás kockázata. Vagy a természet filmekből nekem a medvék jutnak az eszembe, akik rengeteg halat esznek és ez okozza súlynövekedésüket. Mondom ezt 25 évesen 176 cm-es magassággal és 65 és 70 kiló közti súllyal. Más ötlet most nem jutott eszembe.
Ui: mik a te magasság/testsúly arányaid? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
22év 183cm/60kg jobb esetben amúgy meg inkább 58-59 kg. Én a vitaminokra is gondoltam már hisz megpróbáltam mindent és nem 1-2 napig... A disznó se zsírt eszik mégis zsíros. (igazából növényi eredetűt ha bele gondolsz)
Na ez nem mindig igaz. Mert van olyan takarmány, ami fehérje eredetű (állítólag). Mi emberek viszont nem vagyunk vegák: a húst is hússal esszük. Érdemes ez ügyben megnézned a super size me című amerikai dokumentum filmet. 1 ember, 1 hónap, 15 kiló plusz, igaz megromlott egészségi állapot.
Étkezz gyakran és rendszeresen. Nincsenek kifejezetten tiltott dolgok, de a zsíros, túlságosan édes, illetve sok mesterséges anyagot (ízfokozó, színezék, aroma) tartalmazó ételféleségeket kerüld el. Nagyon sok energiát tartalmaznak a szénhidrátok, tehát ideálisak akkor, ha növelni akarod a súlyodat. Mire is gondolok? A péksütemények, sütemények, tésztafélék, rizs, burgonya. Ezekből aztán már kedvedre kombinálhatsz: mindenféle szendvicsek, tésztasaláta, köretek.. Természetesen nem jó, ha egyoldalú a táplálkozásod, ráadásul az izmok építéséhez fehérjére van szükség. Tehát fogyassz sok tejterméket (tejet, joghurtokat, túrót, sajtokat), és tojást is mértekkel. Húsfélékből az egészségesebbeket válaszd (elsősorban szárnyasok és persze a hal is). Lehetőleg naponta többször egyél zöldség-és gyümölcsféléket, minél többféle színűt, annál jobb.
A könnyű testmozgás is segíthet abban, hogy megjöjjön az étvágyad. Hetente 2-3 alkalommal egy óra könnyű sportra gondolok.
Azt már láttam. 5 hónapja nem cigizek, 3 hónapja rendszeresen minden nap plusszként erdélyi szalonnát, paradicsomot, kenyérrel vagy IGAZI vajjal (80% zsír) + tésztás kaják, főzelékfélék, pörköltek stb és ezt minden nap. DE reggel lekváros porcukros fánk, + sajtos rúd (amíg nem jön a busz) ezt eltolom rendszeresen, + kóla. Azt hittem leszkokok a cigiről rám ragad 5-6 kiló + több kajálás még 3 kiló. Semmi...
Pedig minden szervezetet ki lehet zökkenteni a jelenlegi állapotából, csak tudni kell a módját. Nincs általánosság, mivel nem vagyunk egyformák.
Tudom nem vígasztal, de én is hasonló cipőben járok.
Lassan 34 éves leszek, de sosem voltam 60kg. 58 volt a maximum. Amúgy 178cm vagyok és átlag 54-56kg. Lassan a fiam utolér pedig még csak 8 éves (140cm/35kg). Én is sokmindent kipróbáltam sőt több orvosnál is jártam. A végeredmény mindig az volt, hogy gyors az anyagcserém és nem tudnak segíteni. Persze arra egyik sem adott választ, hogy miért kezdek fogyni, ha soakt eszem. Szóval én van, hogy 2-3 napig semmit sem eszem majd eszebe jut, hogy hopp enni kéne és akkor. Nálam még az alapvető éhség érzet is hiányzik. Az meg totál idegesítő, hogy ennyi idő fejjel is van, hogy személyit kérnek, ha veszek pár doboz sört. A @ tele van azzal, hogy mindenhol a fogyókúra megy pedig sokan küzdenek az ellenkezőjével is. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2012
Eszek rendesen. Viszont a tej és tejtermék féléktől 2-3 napig bírom enni, de aztán utánna nagyon hoszú ideig tartó fájdamas hascsikarásaim lesznek vagy 1 hétig. Ennyit a gennyes "tejről". Izom építés? Hát az se nagyon akar feljönni az az igazság. Fáj, nyilal az inam mintha valami kálcium hiányos lenne és kattog a csuklóm meg a könyököm is ha gyúrogatnék. Gyűlölöm ezért plusz ráadásul utálok elfáradni. Ezeket már kipróbáltam inkább negatív volt a hatás értsd ez alatt inkább fogytam mint híztam volna.
Viszont amit mondasz a vitamin tehát a több zöldség és gyümölcs evése lehet jót tenne azokat nem sokat eszek.
Köszi, most boldoggá tettél.
![]() A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Én meg 169cm/lassan16 leszek/65kiló. Azért az se egy álom testsúly. Lenne mit leadnom.
Nyugi, nyúlsz még! Mi van a forrállomással?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |