Fórum témák
» Több friss téma |
Szia Mindenki!
A következőt szeretném megkérdezni, hátha tud nekem valaki segíteni, illetve tanácsot adni! Sajnos tönkre ment a kazánunkban a hőcserélő (Baxi Main 24 Fi), és a szerelő szerint nem igazán érné meg megcsináltatni, ugyanis a hőcserélő ára 90 ezer Ft (72 ezer + ÁFA), míg egy új készülék már 120 ezertől kapható! A kérdés, szerintetek ha már kicseréljük a készüléket (bár még nem tudom miből) melyik lenne az a készülék, ami ebben az árkategóriában (max. 150 ezerig) a legmegbízhatóbb és jó, valamint kompatibilis az eddigi kazánnal, vagyis nem lenne szükség átalakításra? Előre is köszi minden válaszért!
Ha ragaszkodtok a BAXI márkához, a kazánwebboltban akciós!
139.000.-Ft. Egyébként, hogy ment tönkre a hőcserélő? Legfeljebb kilyukad. Ha viszont szétégett, az a karbantartás hiányára utal.
Szia Karesz!
Bocs, sokáig nem voltam. Megoldódott a problémád?
Elzárod a be és a visszatérő ágat a raiátoron.
A légtelenítőt komlett kiveszed 24-es kulccsal. Az alsón kiengedsz kb. 1 liter vizet s vissza zárod. Majd a müanyag csonkot betekerve a légtelenítő helyére, lassan beengeded. Vissza tekered a légtelenítőt, megnyítod a radiátor szelepeket, lelégteleníted. 5-6 napig járasd 50 fok kazánvíz mellett az összes radiátort kinyítva s szépen átmossa a rendszert. Érdemes F1 protectorral is kezelni a rendszert.
Koszos a fűtőköri rendszered! A váltoszelep nem tud átváltani.
Ajánlott a tisztítása. A szobatermosztátod kapcsol egyáltalán? Un. téli állásban van radiátor piktogramos tekerő? A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Rosszul nézted!
Elölről kivehető az imbusz csavar.
Te segítettél Kicseréltem azt az érzékelőt és már jó is lett. Köszi még egyszer.
Amikor ilyen árakról írtok, mint te, Hajni, akkor nyílik ki a bicska a zsebemben...............
Jó, jó, nincsenek illúzióim a mai magyar társadalom mentális és emberi viszonyainak helyzetéről. És azt is tudom, hogy a gázszerelők sem kivételek! És mindig azt mondom, hogy a kiváltó okokat kellene feltárni, a romlásunkon (rontásunkon) dolgozók ellen fellépni................hűha, mindjárt átcsúszok rasszistába, úgyhogy ezt az eszmefuttatást abba is hagyom. Maradjunk a műszaki kérdéseknél! Szóval Baxi Main hőcserélő. Ez azonos a Westen Quasárral, én annak az árát tudom megmondani neked. Az eladási ára bruttó 58.674,- forint. És ezen már keres a márkaszerviz is. Kiszállást, munkadíjat teszel hozzá, így 70 ezerből vastagon ki lehet cserélni. Vagy még kevesebből is. Az ilyen bitermikus hőcserélőkről tudni kell, hogy sokkal kényesebbek a klasszikus kialakításúaknál. De erről már sokat írtunk, ezt a kört nem futom le mégegyszer. Ha új kazánban gondolkodsz, akkor tudnod kell, hogy ebben az alsó kategóriában a ma forgalmazott készülékek még gyengébbek. Tehát ha már ez a készüléked van, akkor inkább javíttasd meg. Kérj árat több szervíztől, nézz körül a Baxi és a Westen kazánok szerződött partnerei között. A hozzászólás módosítva: Nov 4, 2012
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Mivel a hőcserélőnk repedt nem lehet javítani, és csak a kazántesttel lehetne kicserélni elég drága lenne, ezért úgy döntöttünk ha találunk egy jó kazánt akkor a mellett döntenénk. Véleményt szeretnék kérni az Ariston márkáról? A kinézett kazán Ariston BS 24 FF Még valami AZ elválasztott hőcserélő rendszer mit jelent? mivel olyat szeretnék, ha még egyszer ez a problémánk lesz, akkor külön cserélhető legyen a hőcserélő. Köszönöm előre is
Üdv. A segitségeteket szeretném kérni! Van egy Thermotéka amica PAB ECO D kombi kazánom! Az a probléma hogy tegnap leállt a melegviz készités. A fütés müködik,nem állás,nem kellett reset-elni,nincs hiba üzenet,csak nincs melegviz! A segitségeteket elöre is köszönöm!
Sracok, nem egeszen kazan, de kemeny, talan tud valaki ra magyarazatot.
Dupla femkemeny (max 3m), gazos 24kW-os kombikazan. A kemeny vizzsakjan van egy pici luk, ott egy csepp folyadekot lattam, letoroltem - valami boduletes ammoniaszaga volt, szerintem tomeny ammonia, egybol csipte is az orromat. (nem patkany- vagy macskapisi). Korabban nem volt megfurva a vizzsak, igy ilyesmit nem tapasztaltam. Ez mitol keletkezhet? Normalis a jelenlete?
Sziasztok ! Segiítséget szeretnék kérni egy baxi main 240i kéményes kazánnal kapcsolatban . Az a probléma hogy csak akkor fűt normálisan ha a hmv ntc szondárol lehuzom a vezetéket , tehát villog a hmv ntc szonda hiba jelzés és nincs melegvíz ellenben rendesen fűt ,ha vissza dugom akkor van melegvíz viszont nem fűt rendesen ,/ pillanatokon belűl azt jelzi hogy felfűtötte a fűtővizet égnek a jelző lámpák , majd kikapcsol , pár perc után ujra indul és folyamatosan igy próbál fűteni . Mi lehet a hiba ? A segitségeteket elöre is köszönöm!
Hello!
Abban kérném a segítséget hogy egy jó ideje morgó zörgő hangot ad ki a Pulsar 240 Fi kombi kazánom, mintha forralná a vizet olyami. Volt már elsőnek savazva a füst-víz hőcserélő, ekker volt is benne rendesen vízkő, majd a gáz láng moduláció visszaállítva, ekkor a fűtésnél a morgás később jelentkezett, de a használatí melegvíznél pár másodpercel később azonnal ha a melegvíz csapot megnyitottam. Utánna ujabb két savazás, de már nem jött belőle semmi vízkő, de a probléma ujbol fenn ált. Legutóbb már a kis alsó víz víz hőcserélő is savazva lett abba is volt víz-kő de vissza szerelés után dettó ugyan az a jelenség. Tanácstalan vagyok mi okozhatja ezt a csörgő morgó hangot, elvileg vízkő már nincs a rendszerben, légtelenítés feltöltések ahogy kell. Egyedül még a háromutas szelep nem lett megnézve, lehet e az a ludas? annak kiszerelése hogy a legkönyebb? Ami még plusz info, nyitott rendszeren üzemel a kazán a nyomás kapcsoló áthidalásával, elvileg ez nem lehet gond, tudtommal westen szervízes is mondta van rá lehetőség.
Kedves Briki!
Köszönöm válaszodat, de sajnos a helyzet bonyolultabb. Ugyanis: A mai napon alaposan átnéztem a kazán működését. A következő folyamat zajlott le: A termosztát miatt a kazán bekapcsol és több percen keresztül melegíti a fűtési kört, ezalatt a fűtési nyomás felmegy 1,8 bar értékre, a fűtési hőmérséklet pedig ca. 62 fokra. Ekkor a kazán leáll. Eddig rendben. De leállt kazánnál a fűtési víz hőmérséklete a kijelző termométeren elkezd emelkedni ca. 80 fok-ig, vagy 2 perc időtartam alatt. Azután a kijelző termométer szerint a fűtési víz hőmérséklete visszamegy ca. 60 fok-ra, szintén vagy 2 perc időtartam alatt. Ekkor a kazán lánggal bekapcsol, megy vagy 30 másodpercet, majd leáll. Csak azután a termométer értéke felmegy ismét 80 fokra. Ezután ismét: A kijelző termométer szerint a fűtési víz hőmérséklete visszamegy ca. 60 fok-ra, szintén vagy 2 perc időtartam alatt. Ezután ismét: A kazán lánggal bekapcsol, megy vagy 30 másodpercet, majd leáll. Csak azután a termométer értéke felmegy ismét 80 fokra. Ezután ismét: A kijelző termométer szerint a fűtési víz hőmérséklete visszamegy ca. 60 fok-ra, szintén vagy 2 perc időtartam alatt. Ezután változás: A kazánnál csak az utókeringtetés kapcsol láng nélkül, megy vagy 30 másodpercet, majd leáll. A termométer értéke már nem változik, lassan csökkenii kezd a hőmérséklet és minden rendben visszaáll a normális működésre. A fentiek alapján is az érzékelő hibájára gondolsz? "(Csak gondolkozom: Ha az lenne, a kazán akkor sem gyújtana be újra 60 fokos víznél amikor is a termosztát-tól már nem kap gyújtási jelet? Programhiba is lehetne, mert csak utókeringtetés a feladat, de a kazán gyújt emellett.)" Várom igenlő válaszodat, hogy az NTC-vezérlő cseréjére készüljek-e! Köszönöm előre!
Minden egyes leállás után a ker. szivattyúnak utókeringetést kell végeznie- ezt ellenőrizd le.
Lehet, a termométer el van kalibrálódva- volt, hogy ( más kazánnál ) kikapcsolt, hideg víznél is 60C°-ot mutatott. Az vízhőfok mérő termosztát ( NTC, kapilláris érzékelő ) el lehet állítódva. Szerintem ezek lehetnek a problémák, esetleg a hőcserélő vízkövesedése, ami miatt tovább melegszik a víz, mivel nehezen tudja lehűteni. Esetleg az áramlási problémák- eldugult fűtéscső, szivattyú lapátjainak eltömődése, dugulás a kazán szűrőjében, csővezetékekben, de mindenképpen áramlási, érzékelési problémára gondolok laikus ként. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2012
Sziasztok van a forumon köztetek soproni vagy környéki aki tudna segiteni radi(ariston) tipusu gázkazánnal kapcsolatosan szerelöt ajánlani aki nem átverni-lehuzni akarna,elöre is köszi!
Sziasztok,
a következőkben kérném a segítségeteket: ma este hazamentem és nem működik a kazán (Hermann Micra 2). A 10-es szám villog, és a piros lámpa világít (folyamatosan). A gépkönyv szerint a folyamatos világítás "olyan meghibásodást ill. eseményt jelez, amit a felhasználó orvosolhat". Körülbelül ennyit ér az egész gépkönyv, mert utána mindenre azt írja, hogy "fordítsuk a kapcsolót a "feloldás" pozícióba, amíg a piros jelzőlámpa ki nem kapcsol". Na, hát én már elég régóta várom. A hibakódot meg persze hogy nem magyarázza meg. Várom az ötleteket. Köszönöm.
Nézd meg a fűtési nyomást, lehet tölteni kell rá. Indítsd újra- esetleg húzd ki a konnektorból, majd ugyan így rakd vissza a fázishelyességre ügyelve.
Szalai István +36309695600
Hívd fel, Ő soproni.
Kösz szépen, de sajnos egyik sem vált be. Én is a nyomásra gyanakodtam először, mert nagyon az 1-es közelében volt, de rátöltöttem és semmi sem történt. A gépkönyv szerint meg amúgy is 0,5-ig működik. A konnektorból kihúzni nem tudom, mert be van kötve, de a biztosítékot kinyomtam, majd vissza - semmi. Azért kösz.
Ezt írja a gépkönyve:
FOLYAMATOSAN ÉG: a felhasználó által megoldható problémát jelez. - A készüléket most szerelték fel, vagy a gázhálózatot javították. Ha a bejövő gáz levegővel keveredik, akkor normálisnak tekinthető, ha a készülék több-ször lekapcsol. A keveredés gátolja a megfelelő gyújtást, és a készüléket leállítja. Ekkor a készülékgyújtását többször meg kell ismételni: fordítsa a Nyári/Téli üzemmód kapcsolót / Feloldállásba. - A vezérlőpanelen levő nyomásmérő alacsony nyomást jelez (0,5bar vagy kevesebb) Tényleg elég bárgyú! A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
Igen, ezekre gondoltam én is: "nyár-tél kapcsolót fordítsuk a kioldó jelzésre mindaddig, míg a piros jelzőlámpa kikapcsol". És mégis meddig tekergessem? A legbosszantóbb, hogy ír ki hibakódot, de a gépkönyvben ezek nincsenek benne.
sziasztok, kérlek segítsetek. Ariston AS 24kw turbokombi kazánom van, az a problémám, hogy 2 percenként bekapcsol, és utána 2 percig nem megy utána megint 2-3 percig megy és így tovább , a termosztát 30 fokra van állítva csak azért , mert akkor úgy gondoltam jól befűtök és utána lentebb állítom, de így hogy szakaszos a fűtés elég nehezen megy és a radiátorok alja is csak langyos, mintha nem forgatná meg a vizet rendesen, kérdésem ha 30 fokra állítom a termosztátot nem kellene folyamatosan fűteni? vagy ez így normális.
üdv mindenkinek. radiant kombicirkom van ojan a hiba forrás hogy bekapcsolás után mintha rajta maradna az elektromos gyujtás és kis idö után leold mi okozhatja?
Fordítsd meg a villásdugót.
Esetleg törnkre ment a Honeywell gyújtásvezérlőd
Ez normális állapot, mivel a 30 fokra állítva minimális hőt kell a kazánnak előállítani.
toro: lehet , hogy valamit rosszul írtam, a termosztát van 30 fokra állítva nem a víz hőmérséklete(
Mármint a szobatermosztát vagy a kazán előlapján a fűtővíz hőmérséklete?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |