Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu

Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   92 / 173
(#) st3 hozzászólása Okt 16, 2012 /

Sziasztok!

Van esetleg esély arra, hogy a TLC 7528 DA konverter bekerüljön a választékba?

Köszönöm

st3
(#) Tocska válasza st3 hozzászólására (») Okt 17, 2012 /

Lehet hozni: TLC7528 A DIP tokos változat már nem igazán kedvelt típus, ezért a beszerzése (árban és időben) macerásabb.
A hozzászólás módosítva: Okt 17, 2012
(#) Attila86 hozzászólása Okt 20, 2012 /

Ehhez a tekercshez tudtok mondani geometriai méreteket és lábtávolságot?
(#) st3 válasza Tocska hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Köszönöm szépen. Sajnos nekem DIP tokos kéne, az meg így elég húzós. Megoldom SMD-vel...
(#) Tocska válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 21, 2012 /

Idézet az adatlapról: "Méret: d50 × 21 mm"
Ez a mag mérete, vagyis 21mm vastag és 50 mm átmérő. A fotóból látszik hogy a lábtávolságot a vastagság adja vagyis úgy 21-22mm. Ennél precízebbre kisakkozni nem érdemes, mert van gyártási szórásuk.
(#) Attila86 válasza Tocska hozzászólására (») Okt 22, 2012 /

Köszi, közben az 5A-es gyűrűnél megtaláltam a pdf-et amiben benne vannak a 10A-es méretei is. Ezt a pdf-et esetleg feltölthetnétek a 10A-es gyűrűhöz is.
(#) pleso hozzászólása Okt 22, 2012 /

Szia!

ETD 34 3C90 ferritmagot tudtok intézni csévével.
Am a Ferritek csoportot lehetne bővíteni ETD típusú magokkal, mert én nem nagyon találok ilyeneket.
Előre is kösz a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2012
(#) Alkotó hozzászólása Okt 29, 2012 /

Szeretném megtudni, 10026407 ehhez a cikkszámhoz tartozó induktivitásnak mik a geometriai méretei. Továbbá szükségem lenne ehhez mindenben hasonló, de értékben csak 1,5uH értékben is.
Mekkora az értéktűrése az alkatrésznek?
(#) Tocska válasza Alkotó hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Az adatlapra rávezettem a fellelt adatokat. Viszont ez a széria kifutófélben van, sorra tűnnek el az értékek a sorból, a kínálat bővülése kizárt.
(#) Alkotó válasza Tocska hozzászólására (») Okt 29, 2012 /

Köszönöm, tökéletesen megoldottad.
(#) boldivi hozzászólása Okt 30, 2012 /

bocsi, most hívtak...
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
(#) Pulyka hozzászólása Okt 30, 2012 /

Üdv.

Erre a LED-re lehetne kérni, hogy legyen 100 darab vásárlása utáni kedvezmény is, mint az eddigi 25 darab vásárlása utáni?

Köszönöm.
Tomi.

100-150 darabot vásárolnék jelen pillanatban.(inkább 120)
A hozzászólás módosítva: Okt 30, 2012
(#) Pulyka válasza Pulyka hozzászólására (») Nov 4, 2012 /

Köszönöm szépen, bár nem válaszolt senki, így azt gondoltam, hogy "nem történt változás".

Egyébként csak jót tudok mondani erről a fajtáról, már 2 éve világít esténként ebből 39 db a 220V-os, E27-es lámpámban.
Tomi
(#) blackdog hozzászólása Nov 4, 2012 /

Sziasztok!

Csak két apró kérés.
Az első: Nem lehetne, hogy az árakat buttóban tüntetitek fel nagybetűvel és csak apróval a nettót? Azért a 27% nem kevés és sokszor idegesítő, hogy azt hiszem olcsó aztán a fenét mert ott van még az áfa.
A másik: Explorer alól miért nem működik rendesen a hestore? Az új fórum miatt kényszerültem explorer használatra és itt meg a hestore nem jó.
(#) Pulyka válasza blackdog hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

"Az új fórum miatt kényszerültem explorer használatra"
Pedig én Firefoxot használok(a legeslegeslegújabb fajta, mindig frissíti magát), és hibamentes a Hestore, és ez az új fórum is.

A másik kérdésben meg nem látok problémát, könnyen hozzászokik az ember, hogy ne a piros árat nézze. A megrendelés véglegesítésénél is már a bruttó, ÁFA-val terhelt árat mutatják, de majd a rendszergazdák jelentkeznek, én nem az vagyok.
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
(#) blackdog válasza Pulyka hozzászólására (») Nov 5, 2012 / 1

Nem szeretem a firefox-ot nem is használom. Alapvetően Opera párti vagyok.

Én tételenként is megválogatom, hogy mit veszek és párszor már csalódtam mert nem arra állt rá a szemem, hogy az apró számokat nézzem. Mivel a bruttó összeget kell kifizetnem teszek rá, hogy az nettóban mennyi. Ésszerűbb lenne a bruttó kiemelés, de félek ez is üzltetpolitika. (nem a HE hibája)
Pl.: Legutóbb vettem egy LCD modult. Vastsagon szedve, hogy 2928 Ft. De bruttóban 3718Ft. Majdnem 800 Ft.
(#) Norberto válasza blackdog hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Idézet:
„A másik: Explorer alól miért nem működik rendesen a hestore?”

Ez alatt mit értesz pontosan?
(#) Topi hozzászólása Nov 5, 2012 /

Az ár megjelenítésen nem kíván változtatni a HEStore, az árak mind nettóban mind pedig bruttóban megjelenítésre kerülnek mindenhol, ahogy szükséges és a törvény előírja. (Ahol meg csak egy ár van, ott meg bruttó)

Mivel rengeteg vásárlási kedvezmény akkor lép életbe ha a nettó vásárlási összeg meghaladja az adott összeget, (pl ingyen szállítás) így a nettó is nagyon fontos.
Másrészről a piac többi résztvevője is nettóban jeleníti meg az árakat, egyesek csak nettóban ami még fogyasztóvédelmileg is büntetendő. Ott azt hiszem jobban érik a panasz, ám valahogy mégsem foglalkoznak vele mások...
A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
(#) blackdog válasza Topi hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Idézet:
„Másrészről a piac többi résztvevője is nettóban jeleníti meg az árakat, egyesek csak nettóban ami még fogyasztóvédelmileg is büntetendő. Ott azt hiszem jobban érik a panasz, ám valahogy mégsem foglalkoznak vele mások...”

Tudom, hogy piaci nyomás is a dolog. Én csak annyit javasoltam, hogy a bruttó összeg legyen kiemelve. De hát ez van.
(#) Topi válasza blackdog hozzászólására (») Nov 5, 2012 /

Jogos a felvetés, de sajnos ezen nem tudunk/akarunk változtatni, külső tényezők okán.
(#) Tocska válasza blackdog hozzászólására (») Nov 5, 2012 / 1

A legnagyobb probléma az, hogy az emberek többsége nem mérlegel , amikor több bolt kínálatát összeveti, hanem csak szimplán kiválasztja a legalacsonyabb árat, amit lát az oldalon. Azt már nem nagyon veszi figyelembe, hogy arra esetleg még tételenkénti csomagolási díj rakódik (ez persze csak a végösszegen fog látszódni a pénztárnál), vagy nem veszi figyelembe a kiszerelési mennyiséget stb. Szóval amíg a legkisebb szám a nyerő, nyilván nem a bruttó értéket fogjuk hangsúlyozni. Ez farkastörvény és ez ellen nem nagyon tudunk mit tenni. (Nem szívesen, elhihetitek.)
(#) Müszi hozzászólása Nov 7, 2012 /

Üdv! A Hestoreba mennyi idő alatt jönnek meg a raktáron nem lévő precíziós fémréteg ellenállások? Konkrétan ezekre az értékekre gondolok:

84,5K 0,1%
47,5K 0,1%
45,3K 0,1%
21,5K 0,1%
18,2K 0,1%
14,3K 0,1%
13,3K 0,1%

Előre is köszönöm a választ!
(#) Tocska válasza Müszi hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Raktárra nem hozzuk Őket, de rendelés esetén 1-2 napon belül beszerezhető.
(#) Müszi válasza Tocska hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Köszönöm!
(#) shield hozzászólása Nov 13, 2012 /

Üdv!
Írogatom össze az alkatrész listámat, közben az árakat is nézegetem. Megdöbbenve látom hogy az ATMEGA8-16PU ára 1.905 Ft. Más boltok áraihoz képest kb. 1000Ft-tal drágább, nem lehet hogy véletlen adminisztrációs hiba?
Választ előre is köszönöm.
(#) Tocska válasza shield hozzászólására (») Nov 13, 2012 1 /

De. Köszönjük az észrevételt.
(#) Attila86 hozzászólása Nov 15, 2012 /

A tranzisztoroknál ilyen szűrési lehetőségek vannak mint max feszültség, max áram, max teljesítmény. Sokkal használhatóbb lenne hogyha inkább tokozásra (TO-220, TO-92, SOT-23, TO-247 stb...) lehetne rászűrni meg egyáltalán arra hogy N vagy P csatornás-e a FET.
(#) Topi válasza Attila86 hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Tokozásra rá tudsz keresni a keresési feltételhez beírva is. Példa: SO8 FET

És így lehet eljárni az N és P mosfetek esetén is.

A tokozást is ismeri a kereső (ill keres benne) és a teljes megjegyzésben is keres (amiben pl az N-MOSFET van). Tokozás példában látható hogy a termék nevében nincs benne hogy SO8 de mégis találatként kapod, mert valóban SO8.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2012
(#) _vl_ válasza Topi hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Ez tök szép és jó (és tényleg az), de paraméterek tartományára (pl. min. 1A-es tranzisztor) így nem lehet keresni, tehát vagy tok szerint, vagy paraméter szerint keresek. És persze olyat sem lehet, hogy "akár TO126, akár TO220, akár TO247, akár TO3 jó nekem, csak ne SOT23 meg TO92 legyen".
Az mondjuk más tészta, hogy a paraméteres szűkítő sem tökéletes: a tranzisztorok áramértékei pl. nincsenek sorbarendezve, ergó melós dolog végigmenni a kb. 80 értéken, és végigjelölni a >=1A értékeket.
A legtutibb persze az lenne, ha olyat lehetne, mint ami a Farnell szűkítőjében van: checkboxok az értékekhez, de alul egy mezőben lehet minimumot és maximumot választani, és az szépen végigjelöli az adott tartományba eső értékeket.

A kulcsszavakkal is néha gond van: pl. IRF7314, ezt a "FET" keresés nem találja meg.
(#) Attila86 válasza Topi hozzászólására (») Nov 15, 2012 /

Ezt nem is tudtam, köszi! Kipróbáltam és tényleg működik, teljesen jó. Ha "TO-247"-et írok akkor is megtalálja azokat a tranzisztorokat amik valóban ilyen tokosak még akkor is, ha a megjegyzésében "TO247"-ként szerepel a tok neve. Szóval tök jó.

Viszont ahogyan ezt én nem tudtam, szerintem sokan mások sem tudják.

Szerk.:
Mondjuk a "TO-220 logikai N-FET'-re nincs találat, ez már lehet hogy túl sok lenne.
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2012
Következő: »»   92 / 173
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem