Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A hétvége "termése" nálam egy munkatér világítás elkészítése volt a proxxon állványomhoz.
Nem egy nagy dolog, de annál hasznosabb, mert az asztali lámpámat sehogy sem sikerült úgy beállítanom, hogy árnyékmentesen megvilágítsa a fúrás helyét. A hozzávalók: Egy kis darab bontott nyáklap 2 db kupak 4 db fehér led 1 db előtétellenállás némi próbanyák 30 cm 2 eres vezeték tápcsatlakozó/aljzat 4-es csavar zsugorcső A zsugorcsövezett csavar pont megszorul az állványon meglévő gyári lyukban, így szerszám nélkül fel/leszerelhető. A tápot a fúrógép tápjáról kapja, a graetz és a kondik utáni részről, nem a pwm jellel hajtom, így a fényereje állandó. A ledeket hosszabb szárral érdemes beforrasztani, hogy lehessen hajlítgatni, a pontos beállításhoz, mert elég kis felületen szóródik a fénye. Ajánlom másnak is, aki hasonló cipőben jár, nagyon pontosan el lehet találni a lyuk helyét a fúróval ilyen megvilágítás mellett. A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
Köszi!
![]() Szükségmegoldásnak indult, de a végére egészen kulturált külsőt sikerült rögtönözni neki.
Szia! Az is lehet. Tulajdonképpen valamilyen kétkomponenses műgyanta alapú ragasztó. Eporapid, Uverapid is jó. Műanyaghoz, aluhoz használtam technokolt is (UHU). Igaz az aluhoz - plexi 5mm-es lapocskát ragasztottam, abban volt a menet. Így bontható is az előlap. A képeken talán jobban látható, hogyan: 1. kép 2. kép ha már egyszer megrajzoltam
![]()
Ha nálad ez a nem túl jól sikerült, akkor milyen a jól sikerül?
![]()
Köszi! Pl. ilyen ami már a jól sikerült kategória. (Csatolva)
Szinte fogadni mernék, hogy több tapasztalat van a kezedben mint én összesen
![]() ![]() Valamennyit makogok angolul, de elárulod mi ez?
Bővebben: Link Digitális hangerő szabályzó és bemenetválasztó.
A zenét honnan szerezted? Youtube-os "guitar cover"?
Az biza! Bővebben: Link
Megfordítottam a diódát, kicseréltem az elfüstölt OPA-kat, kijavítottam még egy hibát és jelentem, a labortáp szuperül működik!
![]() Terheletlenül, terhelve, feszültséget szabályozva, áramot szabályozva, mindenhogy. A fotón látszik hogy a PIC-es panelmérő II áramkörömet is meghajtja gyönyörűen. Jöhetnek a dinamikus vizsgálatok, stabilitás, hatásfok és kimeneti zaj vizsgálata, majd az extrém tesztek (10000µF-os feltöltött elkó kisütése a kimenetre fordítva rákapcsolva, induktív, kapacitív terhelés, folyamatos rövidrezárogatás, tesla tekercs megtáplálása stb...). A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2012
Múlt héten megérkeztek djhans-tól a dekatron csövek. Még régen, mikor tudomást szereztem ilyenfajta cső létezéséről, csak számláló alkalmazásokba láttam beépítve. Nekem volt egy elképzelésem, gugli nem dobott rá találatot.
![]() Szóval egy kis dugdosós próbapanelen való tákolás, trafótekerés és programírás után sikerült egy újabb haszontalan dolgot alkotnom. ![]() Dekatron csövi
Makulátlan! Csak úgy szívja a tekintetet magába... Fotózod a nyákot?
Köszi! Igen, csak fotózás.
Nagyon jól néz ki, szívesen látnék belőle kicsit többet, pl cikket
![]() üdv.
Köszönöm!
A videón valóban nem, és amúgy sem... ![]() ![]() ![]()
Köszönöm neked is, de ezt inkább nem ígérem meg...
![]()
Hála istennek már rá vagyunk izgulva néhányan.
Nagyon profi, szerintem egyedül álló heted hét határban.
Köszönöm, ötletes és hasznos megoldás.
![]()
Elkészült életem második vasalt nyákja. Ledes autós hőfokmérő meghajtó LM3915-tel. (A forrasztási hibákat már javitottam azóta).
üdv:hp
Szia!
Minek bele az a sok dióda meg ellenállás?
Sziasztok!
Építettem egy varázsszemes kivezérlésjelzőt EM84 csővel /köszi Nagymuternek a rádióért/.Most lett kész a dobozolás.Elég futurisztikus lett a dizájn de az volt a cél! ![]()
Szőrös trafó? Azt hittem a csupasz a divat vagy a fazonírozott.
![]()
Helló!
A design szerintem nagyon jó, nekem bejön. ![]() Viszont egy apró szépséghiba, a kereszthornyú csavar ott középtájon. Valamint érdemes lenne átgondolni az érintésvédelmet ( vagyis inkább alkalmazni valamit ). yagi
Igen egy védőföld mindenképpen kell neki + egy biztosíték amit meg is fog kapni ha lesz időm beszerezni !
Így szoktak nekem is kimaradni az efféle dolgok.
De szép munka grat!
Szia!
A cél az,hogy alaphelyzetben is világítson az összes led, csökkentett fényerővel, így tudtam megoldani. üdv:hp
Miért 3915? Miért kellett ide a logaritmikus?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |