Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosógép vezérlők és általános problémáik
Lapozás: OK   183 / 585
(#) zolika60 válasza marcell05 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Lehet, hogy nem maga a motor , vagy a vezérlő rossz, csak a tachogenerátor mágnese fellazult a tengelyen. Persze lehet tacho hiba is.
(#) marcell05 hozzászólása Nov 7, 2012 /

Megnézte egy szerelő és Ő mondta hogy valószínűleg a vezérlése szállt el. Elindul szépen a program és amikor indítaná a motort leveri a biztosítékot és kiírja az E-3 hibakódot. Ha levesszük a motorról a vezetéket akkor nincs semmi probléma. Ez a hibajelenség
(#) botesz válasza marcell05 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Ha a motorról le van húzva a vezeték és úgy jó akkor ez motor hiba lesz.
(#) frank tibor válasza marcell05 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Szia

A konkrét panelt nem ismerem, a leírtak alapján a forgásirányváltó reléi is ilyen hibát produkál ha az érintkezői összeégtek. Esetleg motorzárlat.
(#) illjo hozzászólása Nov 7, 2012 /

Sziasztok!

Van egy indesit WTL100 típusú mosógépem ami a napokban elromlott, nem akart leállni a centrifugálás, majd más programokon is csak centrifugálni akart stb. Miután szerelő megjavította, aki szerint a fordulatszám szabályzó motort (?) kellett kicserélni, tüzetesebben megnéztük a működését, és kiderült, hogy azon a programon, amire 40 perc van írva, jelenleg 60 percig (másik hosszabb programon 71 perc helyett 80 percig)mos. A szerelő szerint semmi összefüggés nincs a megjavított hibával, és biztos eddig is ennyi ideig mosott ezen a programon. Visszajött, levette vízfűtést 0-ra és valóban 40 percig csinálta. Megkérdeztem, hogy akkor gond van e a fűtőszállal pl, szerinte nincs mert megnézte. A kérdés az lenne, hogy lehet e a leírt és megjavított hiba között elképzehető e összefüggés mégis. Illetve az is kérdés, hogy normális e hogy a gyári megadott értékeknél több ideig csinálja a programokat
(#) marcell05 hozzászólása Nov 7, 2012 /

A motort kipróbáltuk külön és úgy működik.
(#) zolika60 válasza illjo hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Mivel a fűtés ideje nagyban függ a beállított hőfok és a befolyó víz hőmérsékletétől szerintem ez nem hiba. A "fordulatszám szabályozó motor" valószínűleg a tachogenerátor akar lenni.
(#) botesz válasza marcell05 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

akkor a motor reléket kell megnézni a panelon
(#) zolika60 válasza marcell05 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Azért egy ellenállás mérés a test és a motor kivezetései között nem ártana. Nem lehet testzárlatos?
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) kizsu8 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Köszönöm,megoldódott.
Nem zokni de volt benne anyag.
A rongyszőnyeget mostam ami kicsit szétjött és annak a darabjai akadályozták a gépet.
Életem párjával szétszedtük és most működik.

Köszönöm a segítséget.
(#) zolika60 válasza kizsu8 hozzászólására (») Nov 7, 2012 /

Örülök, hogy sikerült. A zokni után a második tippem a szőnyeg lett volna.
A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
(#) zolee258 hozzászólása Nov 8, 2012 /

Sziasztok!
Valaki cserélt már elöltöltős mosógépben csapágyat?
(#) botesz válasza zolee258 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Én igen!
(#) zolee258 válasza botesz hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Hali!
Tudsz segíteni abban hogy mire kell nagyon figyelni , öszerakás közben?
(#) zoz11 válasza marcell05 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Üdv
Egyenirányító híd, és triac csere a panelon, és már is jó lesz.

99%-ba az csinálja ezt a hiba jelenséget, amíg nincs rádugva a motor addig nem kap feszt az a része a panelon, mert a motorban lévő bimetálon keresztűl kapja a tápot a motorvezérlés.

Üdv: Zoltán
(#) zoz11 válasza zolee258 hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Üdv
Először is a tengelyt érdemes jól megnézni, nem-e ette meg a csapágy vagy a szimering, ha igen akkor esztergályos.
Az üstnek a tömítésére is illik figyelni, hogy teljesen tiszta legyen, mert különben nem fog az tömíteni.
A harmadik és a legfontosabb hogy mindent úgy rakjál össze ahogy az eredetileg is volt.
Ezt csak azért írom mert már futottam bele érdekes dolgokba, fordítva volt bent az üst tartó rúgó, vagy a teleszkóp, vagy a beton nem volt rögzítve rendesen, stb stb.

Üdv: Zoltán
(#) marcell05 hozzászólása Nov 8, 2012 /

Köszönöm mindenki segítségét, a hétvégén átnézzük a panelt.
(#) zolee258 válasza zoz11 hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Hali drusza!
Ha a tengelyt leesztergázom , nyílván más csapágyméret kell bele.
Vagyis megvett csapágyhoz kell szabályozni?
(#) Haszuboy válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Kicsit utánaolvasgattam, rossz előérzetem van, sokhelyen uC halált írnak :/ Reméltem, hogy a szelepet vezérlő triac döglött meg, de az ellenállások eddig rendben vannak, a triacot holnap kicserélem a mellettelévővel, meglátjuk, úgy mit alakít, de van egy olyan érzésem, hogy ugyanezt fogja csinálni.
(#) buszos1 hozzászólása Nov 10, 2012 /

Üdv! EWT7260-as gép,másodszorra "verte" ki a triac-ot,kicseréltem,a szivattyút is de most csak "remeg" a szivattyú nem indul el és 200mA helyett 400-at vesz fel fesz. 230-240 de amikor a progi szerint nem kell mennie akkor is van rajta 50-60 V
Van valakinek ötlete,hogy hol keressem a bibit? A mosógépszerelőm is feladta már
(#) Haszuboy válasza buszos1 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Triac vezérlése? Vagy a vezérlés tápfeszültsége. Hasonló problémám volt egy mosogatógépnél, ott az ürítőszivattyú ment folyamatosan. Megoldása az volt, hogy a hálózati feszültségből úgy lett tápfeszültség csinálva az ürítőszivattyút vezérlő (asszem triacnak vagy tranzisztornak, hogy egy kondi sorba volt kötve egy 1N4007-tel, és egy 12V-os zenerrel. Ez lett volna a 12V tápfesz a kapcsolószerv számára. A dióda és a zener ment tönkre. Ezt a 2-t kicseréltem, meg egy pici SMD tranyót, ami vezérelte a másik tranyót, és azóta is működik.
(#) buszos1 válasza Haszuboy hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

A vezérlése mindössze egy ellenálás ami közvetlen a procira megy,még ugyan azt nem mértem ki de,hogy említetted megnéztem és meg van barnulva...
(#) Haszuboy válasza buszos1 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

keress hasonló részeket a panelen. Sztem a 230V-os cuccok vezérlése ugyanazzal az áramköri megoldással van megvalósítva. Gondolok itt arra, hogy pl a vízbevezető mágnesszelepeket, az ürítőszivattyút sztem ugyanolyan áramkör kapcsolja. Onnan le tudod lesni, milyen ellenállás lehetett ott.
(#) ordas52 hozzászólása Nov 10, 2012 /

Üdv. Mindenkinek!
Van a lányomnak egy Daewo tip. mosógépe, ami mostanában a szivattyúzásnál megáll és onnan nem folytatja tovább a programot.
Ebben az ügyben szeretnék tanácsot kapni.
(#) csajtifajt hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok! Nekem egy Candy GO 1050D típusú elöltöltős mosógépem van. A probléma a következő E07 kódon megáll, utánna se kép se hang. Ezt minden programnál a centrifugálás alatt csinálja. Segítséget előrre is köszönöm.
(#) zolika60 hozzászólása Nov 10, 2012 /

Találtam egy nagyon hasznos oldalt. Bővebben: Link
(#) JohnyBravo hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok!
Fagor FET-311 mosógép D05 (NTC hiba) kódot ír.
Nincs véletlenül valakinek service manualja? Vagy esetleg tudja valaki merre keressem ezt az NTC-t?
Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) zolika60 válasza csajtifajt hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Tachogenerátor hiba, ha jól sejtem.
(#) zolika60 válasza JohnyBravo hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Az előző hozzászólásomban betett LINK szerint NTC hiba. Ott talán van manual is. Az NTC-t az üst oldalán keresd.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) VIM válasza ordas52 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szia! Valószínű, hogy a szivattyúval lesz gond, mert rendszerint kikopik és nem tudja időre kiszivattyúzni a vizet, aminek visszamaradt víz lesz az eredménye, amit érzékel a presszosztát és nem engedi tovább (centrifugálni) a programot.
Következő: »»   183 / 585
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem