Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1839 / 3998
(#) pjg hozzászólása Nov 9, 2012 /

Szeretném kérdezni, hogy nektek is eltűnt a hozzászólások sorszámozása? Csak a # jelenik meg a helyén. Így olyan nehéz visszakeresni, ki, mihez szólt hozzá.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012

Image1.jpg

(#) Frankye válasza pjg hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Nem tűnt el teljesen, hanem a válaszoknál (értelemszerűen az új hozzászólásoknál nem!) a ... válasza ... hozzászólása utáni, zárójelbe tett kettős jobbra nyíl (>>) fölé víve a kurzort, a válaszolt hozzászólás piros keretet kap.
(#) pjg válasza Frankye hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Köszi a választ.

Látom, működik is.
(#) Frankye válasza pjg hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Igazán nagyon szívesen. Örülök, hogy tudtam segíteni. (Nekem működik, ezért gondoltam, hogy Nálad is fog. )
(#) kopaszagár hozzászólása Nov 9, 2012 /

Sziasztok!
Vettem pár ledes égőt, az egyik rossz volt (gazdaságos 990forintért) gondoltam szétszedem mert kíváncsi voltam a belsejére. Egyenként megnéztem a ledeket, egy nem jó a 29-ből, gondolom ezért nem világít. Méricskéltem a körítést is benne, az első ellenállás 380 ohmos, egy másik 280k ohmos és ezzel párhuzamosan van egy kondi. Van még ugye a négy egyenirányító, ezeken egyformán 577-et mértem. Két madzaggal adtam neki áramot, hogy megmérjem hány Volt megy a ledekre. Na itt akadtam meg, igazából nem is nagyon erőltettem a méricskélést mert már volt szexuális kapcsolatom az árammal és félek tőle, de nem sikerült megmérni a feszültséget mert az érték -10- és -túl sok- között ingadozott. Lehetséges hogy ezért ment ki az a led mert túl nagy feszt kapott? Hány voltnak kellene lennie a tápnak egy ilyen 29 ledből álló égőnek? Utólag is elnézést ha valami sületlenséget írtam.
(#) exorcist válasza kopaszagár hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

(#) Antal Lajos hozzászólása Nov 9, 2012 /

Sziasztok!

Tudd nekem valaki segíteni riasztó mozgásérzékelő bekötésében?
Van egy meglévő és bekötött mozgásérzékelőm a garázsban, Paradox. Erre a mozgásérzékelőre szeretnék egy másikat rákötni ami a pincében lenne felrakva. Messze van a központ és ezért szeretném a meglévőre kötni. Hogyan kössem rá (melyik szálat hova) és hány eres vezeték kell hozzá? Azt tudom, hogy egy zónán fog működni mind a kettő. Ha valaki tud, kérem segítsen.
Köszönöm.
(#) exorcist válasza Antal Lajos hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

(#) Antal Lajos válasza exorcist hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Szia!

Hol találom?
(#) Antal Lajos hozzászólása Nov 9, 2012 /

Hello!

Senkinek nincs valami javaslata?
(#) exorcist válasza Antal Lajos hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

A javaslataim: használd a keresőt és a megfelelő témában tedd fel a kérdést, mert riasztósból és mozgásérzékelőből is van több. Olvasd el a topikot amit az első válaszomban linkeltem, mert lehet benne van a válasz, vagy legylább a képeket nézd végig hátha van kapcsolás feltéve. Olvasd el ezt figyelmesen. Egyébként, ha mindkét moszgásérzékelőd relé kimenetű, akkor egyszerűen kötheted őket párhuzamosan.
(#) vicsys válasza exorcist hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Mivel riasztóról van szó, sorosítani kell a zónát és tampert is. A táp, mehet párhuzamosan.
(#) peter1995 hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok. 4 db párhuzamosan kapcsolt fólia kondit kiválthatok egy motorindító kondival? 4 db 2,2 uf-es kondit váltanék ki egy 8-9 µF-es motorindítóval.
(#) kadarist válasza peter1995 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szia!
Igen, kiválthatod, de arra ügyelj, hogy legalább 630V egyenfeszültégtűrésű típus legyen.
(#) peter1995 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Értem. Köszönöm.
(#) kistrojak hozzászólása Nov 10, 2012 /

Üdv.

Sajnálatos módon tönkrement a kapu távirányító vevőmodulja. Eltörött benne egy alkatrész, szerintem túlfeszültséget kapott.
Ezt szeretném megkérdezni vajon milyen alkatrész ez?

Előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012

IMG_0755.JPG

(#) silent15 válasza kistrojak hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Üdv, légyszives itt kérdezd meg, egy képpel, mert amit mondasz elég kevés.
(#) erdgab válasza kistrojak hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Az egy 4MHz kerámia rezonátor,szinte minden elektronikai boltban kapható fillérekért.Nem biztos,hogy tulfesztől inkább valami behatástól,feszüléstől ment tönkre.
(#) silent15 válasza kistrojak hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

A képet először valamiért nem mutatta :O
(#) vicsys válasza kistrojak hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

(#) Fulecsek hozzászólása Nov 10, 2012 /

Sziasztok!

Teljesen kezdő vagyok ilyen téren, elektronikai részekkel eddig nem is foglalkoztam. Tehát. Építeni fogok egy mechanikus intervalométert fényképezőgéphez. Kábé meg is van, már csak egy apró dolog hiányzik. Szükségem lenne egy kisméretű motorra, ami eleve lassan forog. Tehát kábé két fordulatot tesz percenként. Nem jó gyorsabb, nincs helyem áttéteket rakni. Tippeket várok, hogy hol vehetek egyáltalán ilyet, körülbelül mennyiért, esetleg milyet érdemes? Az a gondom, hogy azt sem tudom milyen üzletekben nézhetek ilyen dolgokat, mi a nevük, satöbbi. Remélem tudtok segíteni, teljesen kezdő vagyok a témához. Tehát a lényeg: egy kis méretű motor, elektromos, lehetőleg bírja ki az akár 10 órát folyamatosan működve. Előre köszönöm a választ.

http://www.youtube.com/watch?v=UNEDwVkZHV0

Valami ilyesmihez kéne.
(#) proli007 válasza Fulecsek hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Hello!
Miért van szükség motorra. Csak mechanikusan tud exponálni a gép? Nem lehet indítani az expozíciót elektromosan? Mert akkor csak egy astabil multi kell, és olyan "intervallumra" állítod, amilyenre akarod.
üdv! proli007
(#) Fulecsek válasza proli007 hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Igen, csak mechanikusan tud sajnos. Nem lehet rácsatlakoztatni sem gyári intervalométert, USB-n keresztül sem lehet vezérelni. :/ (sony hx100)
(#) reloop válasza Fulecsek hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Szia! Alternáló mozgásra van szükséged nem forgóra. Egy behúzó tekercs elegendő lenne.
(#) proli007 válasza Fulecsek hozzászólására (») Nov 10, 2012 /

Hello!
Akkor keresni kell a vakerán, de mint ha itt is láttam volna valaha. Esetleg léptető motor. De én egy gépkocsi központi zár motorral is meg lehet nyomni a gombócot. Ha ciklikusan működteted.
üdv! proli007
(#) Fulecsek hozzászólása Nov 10, 2012 /

Köszönöm a válaszokat!
(#) szita1 válasza Csupasz hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Az elgondolás a volt hogy egy 12V egyenáramú mikrókapcsoló 2 lábára teszem a 1-2 pontot és 3V-ot kap a relé, és kapcsol. Ez megoldható egyébként ezzel a relével?
(#) marci1 hozzászólása Nov 11, 2012 /

Azt hogy lehetne megoldani hogy a fényt hanggá alakítsuk?
Például ha a távirányítót ráirányítjuk elkezd csipogni,a zseblámpával berregni stb.
Valami kapcsolási rajzot tudtok adni úgy,hogy készen hangszóróhóz lehessen kötni (erősítővel együtt)?Voltam ceglédi tudományok éjszakáján,és ott bemutatták ezt a kísérletet,nagyon tetszett
(#) exorcist válasza marci1 hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

(#) kadarist válasza marci1 hozzászólására (») Nov 11, 2012 /

Egészen jó rajzokat lehet találni ezzel a kereséssel.
Következő: »»   1839 / 3998
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem