Fórum témák
» Több friss téma |
Értem ennek a kontrollernek 2,4 v tól 5,5 v ig mehet táp fesz rá.Ugy hogy az 5 voltosat tedd bele.
Arra az ic re gondolod ami képet feltettél , hogy el szált rajta a feszültség stabilizátor. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
Az Sonix tipus, megpróbálom de sajna nem smd hanem 3x akkora
Ne ültesd be , hanem csak vezetékekkel csatlakoztasd , és ha működik veszel bele smd változatot .
ajjaj, melegszik az elem lehet nem jól csináltam valamit? lehet fordítva tettem bele? pedig az smd is így volt .
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
Ha szemből nézed bal lába a bemenet , középső a test , jobb lába a kimenet.Ha a kontroller is melegszik , akkor lehet az is meghalt , de egyenlőre hátha nem.
Érdekes szemből nézve bal láb 12volt minusz középső 12v plusz jobb oldali kimenet. Szted jó ez így ? 1,1 voltot mértem amikor rajta volt az elem. majd melegedett .
A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
Ha az elem 12 vol os , akkor bal láb +12 volt az jó középső test , és jobb lába + 5 volt nak kellene lennie , ha az 5 volt stabilizátort tetted bele .
bal láb -12V középső +12v most. akkor fordítanom kéne valahogy?
Na most lehet valamit nem értek .Megnéztem a képet megint amit feltettél , de a panelon a gyári feliratozás + jelet mutat.De ott az elem - csatlakozója van .Mert ha most azt veszem alapul , hogy az elem érintkezője a - lett a + helyre forrasztva , akkor az nem jó.De a 7805 , vagy 7808 sem lesz jó , mert , akkor 7905, vagy 7908 kell , tehát a negatív féle stabilizátor.
Ez most megkavart engem is az elem csatlakozója már úgy lett oda forrasztva ?Mert akkor az nem jó , de így ez esetben 7905 kell , vagy 7908 bele. A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
Nem az a + oldala az elemnek, bal oldali a képen, a minuszos jobban kiáll és rugós. akkor a 7905 fog kelleni nekem, az a középső láb.
Akkor , így igen a 79 es sorozatból kellesz .De ha van otthon zener diódád 5,1 vol os mondjuk , és egy előtéttel kipróbálhatod ezzel is ezt éred el , csak a stab kocka többet bír.
Az elem hány voltos? 12 ? A hozzászólás módosítva: Nov 12, 2012
Köszi, sztem semmi ilyenem nincs itthon majd veszek 79es sorszámút, bár lehet már annyi neki
Á nem hiszem inkább az elemet terhelte mint sem hogy a kontroller menjen tönkre.
Ha mégis meggondolod , vagy nem kapsz esetleg smd 79 est , akkor zéner diódára egy lehetséges megoldást teszek fel neked .
És akkor nem kell a fesz.stab? lehet kiforrasztom valahonnan
Igen így nem kell, azért kérdeztem , ha lenne ilyen zénered , akkor ez is megteszi a dolgát
Ha tápról szeretném üzemeltetni akkor mit rakjak elé? miért ment tönkre 2 db is? valami ellenállást esetleg? vagy diódát?
Szia!
Ha a kívánt értékű és polaritású tápfeszültséggel szolgálod ki az áramkörödet, akkor nem lehet gond vele.
12V egyenáram, de valamkiért mégis szétment lehet egy dióda 12V megoldás lehet??
Nem, egy dióda nem megoldás. Keresd meg, hogy miért durrant ki a cucc.
És azt hogyan? lehet rossz polarítás miatt szállt el a fesz.stab. azt hogy még mi szállt el, majd kiderül ha kicserélem. A dióda megóvná a rossz polarítás bekötéstől, lehet az én hibám is, nem gondoltam volna hogy ennyire érzékeny, de melegedett alapból a fesz.stab.
Ha tudod, hogy mi a jó polaritás, akkor jöhet a dióda, de addig nincs értelme.
Tudom, csak olyan gagyi a táp csatlakozója hogy 2 tüske áll ki belőle és fordítva is össze lehet dugni
Betettem a 7905-öt ugyanaz, 1V ra le esik az elem feszje és melegedni kezd, levettem az outputot és ugyanaz
Nem szerettem volna új topikot nyitni, ezért írok ide, hogy ha kérdés vagy észrevétel merül fel a ESP32 Logger cikkel kapcsolatban, akkor itt tudnék rá válaszolni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |