Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ez egy régi quantum winyó motorja. 12 vezeték jön ki belőle. Hogyan tudnám megállapítani hogy melyik micsoda? Ennyi vezetéknél valószínű minden tekercsnem mind a 2 vezetéke ki van vezetve de lehet benne hall szenzor is .
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Létezik egyenáramú SSR? Tehát a kapcsolt oldal egyenáram ki-be kapcsolására alkalmas? Vagy a vezérelt oldalra értsem?
Igen létezik és a kapcsolt oldal az egyenáramú. Ezekben MOSFET a kapcsolóelem.
A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Sziasztok!
Mi annak az anyagnak a neve amivel a tekercset be kenik és össze áll mert lenne egy hangszóróm és meg kell tekernem mert le dobta a tekercset.
Hello!
Használhatsz hozzá akril lakkot, csónaklakkot több rétegben vagy 2 komponensű parketta lakkot, epoxi lakkot vagy fenolgyanta alapút, beégetős lakkot, de a legjobb az AC-43 impregnáló-szigetelőlakk.
Az ónszippantó mire jó?
Az ónharisnya vagy mi? [off]Nem vagyok pro...[off]
Ónszippantó: Vákumos elven működik, dugattyút mozgatsz, az gombnyomásra visszajön és szívóhatás keletkezik.
Ónharisnya: belenyomod a forró ónba és magábaszívja (rézből van). Szerk: Természetesen, az ónszippantó is csak a felmelegített ónt tudja felszívni. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Vagy az azért van,ha véletlenül rossz helyre raktuk az ónt,és még meleg,akkor fel bírjuk szívni?
Természetesen. Sőt kiforrasztani is, csak egy soklábú, vagy SMD alkatrésznél nagyon nehéz. Nekem van szippantóm, és szalagom is és néha nagyon megkönnyíti az életemet.Főleg mikor rájöttem, hogy IC-t lehet foglalatba is rakni
Szerk.: Az ónt nehéz "rossz helyre rakni, esetleg sokat lehet. És azt visszavenni. És ha lehet használd a "Válasz" gombot. A hozzászólás módosítva: Nov 11, 2012
Szia! Kéretik a kereső használata! Bővebben: Link
Szerintem nem lehet Főleg itt ilyet kérdezni van erre más fórum szerintem keresd csak meg .
Sziasztok!
A szobámban teljesen eltérő helyeken találok már jó ideje itt-ott nagyon apró vajszínű atka/tetű szerű gyorsan mozgó rovarokat amik leginkább (régi félretett, erősebb szagú) elektronikai paneleken szaladgálnak. Előfordultak már szekrényen, natúr fán, laminált lapon, gitárnyakon is, de inkább processzor, rádió, magnó belseje. Azt keresem, hogy a fa vagy az elektronikai cuccok vonzzák-e őket vagy miből mászhatnak elő. Eddig egyetlen fotót találtam róluk, szerencsére nálam egyesével bukkannak fel. Ha valaki látott ilyet, légyszi írja meg mik ezek, mi az élőhelyük vagy mivel írthatók?!
Sziasztok!
Szeretnék készíteni egy hűtős asztalt a laptopomhoz. Ehhez szeretnék 3 db ventilátort használni, és ezt az egészet USB-ről működtetni. Olyan megoldás is érdekel, amiben 230 V-ról működik a berendezés. Tudna segíteni nekem valaki? Hogy érdemes elkészíteni? Párhuzamosan kell kötni őket, ugye?
Hello!
A ventiket párhuzamosan kell kötni, a kereskedelemben kapható olcsóbb PC-s ventik általában 12V-osak. 5V-ról is elindulnak és üzemelnek is, de természetesen alacsony fordulaton. Ha szeretnéd kihasználni a max. fordulatot, akkor az USB-re rá lehet dobni egy egyszerű és olcsó boost (step-up) IC-s DC-DC konvertert, feltéve ha a ventik összteljesítménye max 2,5W. Ha nagyobb teljesítmény kell, akkor két USB portról is lehet hajtani. 230-as ventiket is kapni kereskedelemben, de ennyi erővel veszel egy kínai szobaventillátort és meg van oldva
Sziasztok, Észrevettem, hogy az LCD tv-m simán a coax kábellel vesz néhány digitális adást. Arra gondoltam, hogy teszek egy elosztót és egy pár méteres coaxot ráteszek, hátha fogná így az rtl-t, tv2-t is. Nem tudom, hogy meg kell-e csupaszítani a kábelt, hogy ne legyen árnyékolás, vagy csak így simán is fogná?
Szia!
Csupaszítsd meg, mert az árnyékoláson nehezet mennek át a rádióhullámok. Azért árnyékolás.
Köszönöm
Sziasztok, szeretnék egy nyák levilágítót építeni, a mostani már nem szuperál.
Germicid csővekből, valaki tudna nekem segíteni pontosan milyen típus kellene? Hány darab, ill teljesítmény ajánlott.
Hello!
Itt kellene inkább megkérdezned, ez a téma a kezdő kérdéseknek van.
coax=koax
Szép magyar helyesírásunkat használjuk itt a fórumon, ezért kell koaxnak írni
Nem, mert nálunk koaxiális, tehát koax. Ámerikában valóban coaxial.
Én Amerikában élek...
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy miért törlődnek a személyes üzeneteim ezen a fórumon? Eddig nem volt ilyen problémám. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
Én meg a Bahamákon, de attól függetlenül a fórum magyar nyelvű és a magyar helyesírás szabályai érvényesek.
Hello! Ez a téma nem üzenőfal! Moderátornak tudsz üzenni, ha rámész a hozzászólás jobb felső sarkában a lefele nyílra és ott a "Moderációt kérek!"-re. Esetleg itt találsz rá választ.
Sziszasztok!!
Lenne egy kérdésem: Mi az a multiplexer? És mire használják. Pontosabban erről az IC-ről van szó: HCF4053BEY. Az 5,1-es rendszeremben van...
Gugliztam neked.Bővebben: Link Bővebben: Link
Ez oké eddig már én is eljutam de mire használják az 5.1-esembe...
Ahogy eddig le szűrtem: Bemenet választó. Mivel lehet választani a bemenetet rajta 2.1 vagy 5.1. Egy multiplexert vezérelni kell , ezt hogyan lehet meg oldani? |
Bejelentkezés
Hirdetés |