Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   697 / 1274
(#) help válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia Csaba, szétkaptam a tévét, de sejtelmem sincs melyik lehet az a bizonyos "PTC ellenállás". Pont olyan, mint az általad csatolt képen látható, olyan nincs, kicsit hasonló meg több is van.
Tudnál segíteni melyik részén keressem a TV-nek? Csatoltam pár képet, hátha Te látsz valamit...
(#) kadarist válasza help hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia!
Ott van a képcső felől a nagy kék kerek Siemens bigyó mellett, egy fehér feliratú fekete kocka.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
(#) soos csaba válasza help hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Be jelöltem a képen!

3.JPG

Ó, de gyorsan válaszoltatok, nagyon köszönöm neked is Csaba, és kadarist, neked is

Na most biztos jót fogtok nevetni, de én eddig azt hittem olyasmi egy ellenállás, mint a számítógépben egy modul, hogy kicsavarom vagy kipattintom a helyéről, és simán cserélem, de most látom hogy ez nem olyan, ide gondolom forrasztásos módszer kell. Egy ismerősöm tud forrasztani, van pálcája is, azt hiszem el kell vigyem hozzá a cuccost.

Még mielőtt újabb hibát vétek, ebből a PTC-ellenállásból ugye csak egy fajta van? Ha ezt kérem a villamossági boltban, akkor nem adhatnak olyat, ami nekem nem jó, ugye?

Vidd el a forrasztós barátodhoz, vegyétek ki a panelból és vidd el egy elektronikai alkatrészeket is áruló üzletbe, ahol adnak másikat vagy rendelnek helyette egy megfelelőt.

Olyat kérjél hogy meg egyezzen azzal a PTC ellenállással ami Tv-dben van a tetején írott kóddal!. És nem pálcának hívják hanem forrasztó páká-nak!
(#) soos csaba válasza norby_torok hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szevasz, INNEN rendelhet olyan panelt ami neked van. Igaz!, ez nem 6871QZH030B, hanem 6871QZH033B LG, nem tudom ez mennyivel tér el a te paneledtől, de elvileg jónak kellene hogy legyen!
(#) zolika60 válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Van pálca is, de azt keményforrsztásnál használják. Kicsit más műfaj.
(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szerencsére az ebay-en van 030-as is.
(#) soos csaba válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

De o nem arra gondolt gondolom!

Oké, akkor legyen páka
A kódja egyébként egy teli háromszög (vagy piramis?)-jel, utána: T209 9825.

Ja, hogy közben Ti még írtatok... épp meg akartam köszönni kadaristnak is a segítséget, nekem is az tűnik a legegyszerűbbnek amit ő mondott, hogy kivesszük a mostani ellenállást, azt beviszem a boltba, és egy pont olyat kérek.

Amit belinkeltél azzal nem tudok mit kezdeni, azon a képen egy egész panel látszik, minek vegyek én olyat?

Az nem neked szólt
(#) help válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Ja, közben én is észrevettem Bocsi, és köszi a sok segítséget mindkettőtöknek.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Akkor meg veheti onnan!

Nincs mit, boldoguljál te is!, és ha megint találkozol ilyen problémával, már tudni fogod hogy hová nyúlj!
(#) help hozzászólása Nov 13, 2012 /

Emberek! Csoda történt! D A TV-m megjavult! De tényleg!

Mivel nektek hála kiderült, hogy ez egy ilyen hosszabb, forrasztó-pákás történet lesz, amire most nincs időm, gondoltam összeszerelem a tévét, és majd a jövő héten, amikor majd jobban ráérek, nekilátok.
Össze is szereltem, bekapcsoltam, és a Tv tökéletes Minden szín a helyén, mint újkorában.

Úgy látszik csak kicsit meg kellett mozgatni azt az ellenállást. Én elsőre úgy estem neki, mint egy számítógépes modulnak, egyszerűen ki akartam húzni a helyéről, fogtam, húztam, próbáltam kicsit-jobbra balra is húzni, mert hátha szorul, de semmi, nem jött ki. Aztán kezdtem gondolkodni, meg nézni, és akkor láttam hogy forrasztás van. De úgy látszik ez a kis mozgatás jót tett neki, mert most már jó a tévé Ezt nektek köszönhetem, hála, hála.

Ne tudom meddig bírja, de amíg bírja, nem cserélem az ellenállást...

Akkor ez azt jelenti hogy vagy belül nem érintkezik az ellenállás, vagy az ellenállás alatt, a forrasztás ki lazult, amit majd át kell hogy forrasztanod!. Amúgy az az ellenállás szokott melegedni rendesen, és ennek hatására vagy az ellenállás megy tönkre, vagy alulról a fárasztás Vál el a paneltól, a nagy hő hatására. Amúgy az az ellenállás a de magnetizáló tekercs előtét ellenállása volna, és ez a de magnetizáló tekercs nem engedi hogy fel mágneseződjön a képcsöved, ha ez meg történik, szép szivárványos lesz a képernyő!.
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012

Ha megmagyarázod a csodát, akkor már oda is a csoda, oda a varázslat... :p

Na most mint látod egyáltalán nem értek hozzá, de azért tippelnék egyet azok alapján amit írtál: szerintem az ellenállás belsejében lehetett a kontakthiba. Ha a paneltől vált volna el alulról, akkor biztos letörtem, vagy részben kihajlítottam volna a barbár próbálkozásom közepette. De meg se moccant. Viszont jó erősen megfogtam amikor ki akartam húzni, lehet hogy akkor nyomtam össze annyira, hogy ismét érintkezik a belseje.

A de-magnetizáló tekercses mondatodat még ízlelgetem, de nem állítom, hogy teljesen értem

Az viszont vicces, hogy nekiestem barbár harcos módjára az ellenállásnak, majd kitéptem a helyéből, és tök véletlenül pont ezzel tettem jót...

Pontosan ahogy írod össze szorítottad, mert két réteg ellenállás van benne ami egy érintkezővel csatlakoznak egymáshoz (3 lábu PTC), de van olyan is aminek csak két lába van. A de-magnetizáló tekercs pedig a képernyő hátulján helyezkedik el, ahogy a képen is látszik, be jelöltem piros nyilakkal. Annak a tekercsnek van két kivezetése, aminek az egyik lába bele csatlakozik a 230V hálózati feszültségbe, a másik lába pedig a PTC ellenálláson keresztül megint a 230V másik ágába, ez a bekötés a két lábú PTC ellenállásoknál igaz, a 3 lábú PTC ellenállásoknál más a bekötés, de valami hasonló!

1.JPG

Na közben el kellett mennem, de már visszatértem. Köszi a képet, én azt hittem arra a tekercsre hogy ott van valahol az ellenállás mellett a panelon, és méretében is valami hasonló. Ezt a tekercset meg a műanyag részeket egyébként letisztítottam amikor felnyitottam a tévét, tele volt porral a belseje.
Érdekes, hogy mik vannak... bevallom ez az izgalmasan hangzó "de-magnetizáló tekercs" kifejezés nekem kicsit már a sci-fik világát idézte
(#) gpsbandesz válasza Hodinka hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia!
Sajnos nem küszködök tovább a tv-vel , kiszedtem a sorvégtranyót , az tuti jónak mutatja magát , na ennél többet nem tudok tenni érte , mert nem értem , hogy pl a vez. ic milyen feszkókat kéne kapjon bekapcsolás elött , bekapcsolás után , stb.
Tudsz valakit , aki megjavítaná?
Kösz a segítséget!
(#) teszti hozzászólása Nov 13, 2012 /

Sziasztok!
Köszönöm a segítséget! A tv típusa: HE-TC2170F

Sok mindent javítottam már, de tv-t még nem. Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan induljak neki? Mire figyeljek? Az alkatrészeket hol keressem?
(#) johnee válasza mutyur hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia.
Csináltam róla képet hogy milyen csíkokat produkál a tévé. Van amikor bekapcsolom, és 1,5 óra mire bejön a kép. Nem mindig zöldes a háttér a csíkoknál valamikor narancs sárgás- vöröses. Meg villódzik a kép ,,beakarna jönni, de nem tud,, És ha bejött akkor a kép mögött halványan lehet látni a csíkokat kicsit halványan a képben.

P9210045.JPG

(#) Padre369 hozzászólása Nov 13, 2012 /

Loewe Aconda tv-m van. Nem mai darab, de gyönyörű képe miatt nem szeretnék megválni tőle amíg lehet.
1, - Olyat csinál, hogy mikor bekapcsolom, elfelejti a tárolt csatornát és a nagyobb képarányt mutat. Aztán néhány perc után váratlanul kikapcsol. Majd ha visszakapcsolom, hasonlóan működik. Van úgy hogy elfelejti a beprogramozott magyar nyelvet és németre vált, majd beállítom a magyart és újra kikapcsol 2-3 perc után.
Rendszerint a harmadik bekapcsolás után minden tökéletes és megy folyamatosan.
2, - Mostanában van úgy, hogy hang van és kép nem, de a 3. bekapcsolásra ismét jó.
3, - Azt figyeltem még meg, hogy a képernyő középpontjában van egy fekete, 3mm nagyságú kis füöggőleges folt. Hát az meg mi a szösz?
Hát nem az sajnos mert nem lehet letörölni...

Tud valaki valamit ezekről a hibajelenségekről? Mi lehet a gond?

Ha javíttatni kell milyen összegre számítsak?
(#) janagawa hozzászólása Nov 13, 2012 /

Sziasztok!
Van nekem egy kedves Daewoo 20A5T model számú készülékem ami olyan hibát produkál hogy elmegy a kép de a hang marad. Kikapcsolom vissza és kép semmi de a hang megy. Hátulját levettem semmi szag semmi külsőleg látszódó probléma de ha a panel alját megemelem akkor vissza jön a kép. Ha vissza engedem hol elmegy hol marad de 90%ban elmegy a kép. Mi lehet a baj? hogyan javítsam? Mert próbáltam hogy felkötöttem a sarkát és akkor frankón ment de már ez sem megoldás.
Köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza janagawa hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia!
Nézd át az alkatrészlábak körüli forrasztásokat és ha találsz repedt, kráteres forrasztást, akkor forraszd újra azokon a helyeken.
(#) janagawa válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Köszönöm! Ennyi elég lehet? mert gondoltam hogy érintkezési baja van de hogy hol meg mi azt nemtudtam kideríteni ennyire nem vagyok szaki. A forrasztást azért megtudom csinálni. remélem ennyi lesz a baja. Még egyszer Kösz!!
(#) kadarist válasza janagawa hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Ilyenkor szinte mindig ez van, mert az automata hullámforrasztó eléggé takarékosan forraszt és a melegedő alkatrészek a hőtágulás miatt könnyen kiszakítják magukat a gyönge forraszból.
(#) janagawa válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Értem. Megpróbálom elhárítani a hibát ha véletlen nem csak ennyi lenne akkor még jelentkezem. Köszi!
Következő: »»   697 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem