Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Quad 405-ös erősítő tapasztalatok és hibák
Lapozás: OK   201 / 400
(#) compaqamplifier válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 8, 2012 /

Ennyi erővel fetes is lehetne
(#) Ge Lee válasza soos csaba hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Beleteheted az eredetit is, de annak a bázisellenállását (75ohm) át kell blokkolni egy néhány nF-os kondival, különben gerjed (lásd kép). De mivel a vége B osztályban megy, vagyis nem folyik nyugalmi áram a tranyókon ezért többféle (pl. optós) trükk is alkalmazható, amivel mondjuk T1-et túláram esetén lezárjuk stb. A kondik helyét leírtam, ha nem érted nézz utána hova kell és mi célt szolgál. Nem kell belerakni csak akkor ha netán gerjedne, értékét kísérletezni kell, kb. néhányszor 10pF. A szorgalom díjazandó, de lehetnél önállóbb, és gondolkodhatnál többet a kérdések helyett. Vannak könyvek, van gugli, és van szimulátor, nekem nincs erre időm (és kedvem se).
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012

Quad_curr.jpg

(#) Ge Lee válasza compaqamplifier hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Lehetne, csak a FET-ek ára pont duplája a tranyókénak, és egy sztereóhoz kell ugye 12db, de találsz fetes Quad-ot is a neten. Részemről maradok a D osztálynál, ott a 2db FET-ből kijön kétszer akkora teljesítmény mint itt a 6db tranyóból, és még olcsóbb is.
(#) compaqamplifier válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Kinek a pap kinek a papné, attól én még azon vagyok, hogy kipróbálnék egy d osztályosat.
(#) soos csaba válasza Ge Lee hozzászólására (») Nov 9, 2012 /

Szevasz, oké ha nincs kedved ne foglalkozz vele!, de azért kösz!. Kikísérletezem a többi dolgot amit le írtál és meg lásuk mi lesz.
(#) djnyary hozzászólása Nov 10, 2012 /

NYÁK maratás már megvan sima műnyomós vasalással a 2 db 10000 µF kondi is megjött, szerintem jó lesz a NYÁK már csak ki kell fúratni valakivel mert nincs a minidrillhez tokmányszűkítőm a 0,6-os fúróhoz.. Meg nem ártana szerintem befuttatni ónnal a vezetősávokat mert sajna elég vékonyka a panel.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
(#) Doncso hozzászólása Nov 13, 2012 /

Első deszka tesztek. Szépen stabilan rotyog.
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Minden quad után rá kell jöjjek, hogy ez egy valóban nagyon jó konstrukció. Nagyon szeretem a hangját.
(#) scooby_ válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Nagyon szép lett, ügyes vagy Papa!
(#) Doncso hozzászólása Nov 13, 2012 /

Köszönöm urak. Nekem is tetszik nagyon. De főképp a hangja.Tartogatok még egy két ötletet. Üveg fedél, meg egy kis fa téma. Jó lesz .
(#) compaqamplifier válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Na ja a quad az quad, mint márka nagyot alkotott, akárki akár mit mond ez a legjobb erősítő a világon. Én pld studióra használom a cirka 0.001%os torzítása miatt, de teljesítménye az bőven elég hangosításhoz is.
Bár ezt sokan cáfolják de 200 wat, kezdek rájönni, hogy 3szoros csúcsal verhetetlen.
(#) Doncso válasza compaqamplifier hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Én nem kimondottan a teljesítménye miatt építettem ismét, legördült már a futószalagomról 100w-os 200w-os verzió is, de ez most nagyjából 70w- körüli, +-44v körüli táppal. Kifejezetten a hangminősége és a hangképe miatt. Na ez lesz az amit végre magamnak csinálok, és benn marad a lakásba. A többit a tesztek után sajnáltam odaadni, de ezt nem fogom!

Van az több is szerintem
(#) djhans válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szokatlan így bordára szerelni de tetszik. Azok APT bordák?
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szokatlannak szokatlan, de a légáramlást nem gátolja. Meghát nem is lesz hajtva. Amit kell azt elfűti. Igen ezek APT bordák. Ugyanezek vitték a 100w-ost, itt kevesebbet kell hűteni sokkal. Szerintem megteszik. Az opa-kkal majd matekolok, most egy TL081 és egy 071 van benn, annyira nem tetszenek, a 81-es mintha halkabb lenne, nem tudom. Ezek voltak itthon. Egyébként nem rosszak. De inkább NE5532
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012

A 81-et nem szokták audió alkalmazásokban használni hanem inkább komparátorként tápban. A 71-et használd inkább.

A TL071-nek FET-es a bemenete és kevésbé gerjedékeny mint az 5532. Nekem van itthon 4 is, abból 3 gerjed, használhatatlan.
(#) Doncso válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Lehet, de az 5532-esnek jobb a hangja. A 81-es helyett 5532 volt benne,csak azt beletettem a méricske-mérő adapterembe, így valamit bele kellett tennem. Nálam nem gerjedt semmi.
(#) Doncso válasza djhans hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Hát igen, tudom, nem oda való, de perpill ilyenem volt itthon. A terv két 5532-es, vagy efféle. Esetleg ha egyszer tudok, kipróbálnék más tipust is, de azt majd ha készen leszenk a dobozaim, és megszokom a hangjukat, illetve ismerni fogom. Működik/nem működik-re jó a 81-es szerintem.
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Érdekes egyébként, hogy bepróbáltam az MC1709 (uA709)-es motorola ic-ket, és 1,5v lett akimeneten, illetve fűteni kezdett valamelyik tranyó a bordán, érdekes. Többet is megpróbáltam, mindegyik ezt játszotta. Tán nem szereti őket?

Azt hiszem azt régi IC-t még ofszet kompenzálni kell hogy a kimenete 0-ra álljon.
(#) kadarist válasza Doncso hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Szia!
Bekötötted a két kompenzáló kondenzátort a 709-nél, mert ezek nélkül begerjed az IC. Én használtam 709-et Quad-hoz és nem volt gond vele. Még annyit, hogy nem kell offszetkompenzálás, mert elég jól beáll a kimenete. Bővebben: Link
(#) Doncso válasza kadarist hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

öhm, izé... nem én. Valami halványan derengett, de nem voltam biztos benne, hogy nem úgy van, hogy csak ki be húzkodom az opa-kat. Vagyis a 709-est. Végülis annyira nem problémás, azokat egyébként is próbaképp akartam betenni. Majd veszek bele 5534-eseket. Mindenesetre köszönöm az igazítást.

NE5534, papa! Nehogy NE5532-t nyomj bele, mert az dupla műveleti erősítő. Ez a QUAD szereti még az LT1028-cat vagy az LT1115-öt is! Mondjuk azt nem tudom, hogy a végfok saját tápjával is menne-e.
(#) Doncso válasza scooby_ hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Ja, már észre vettem, 34-es, fentebb már úgy írtam. Mindig keverem őket. Az LT1115 +-18v-ról jár, az adatai jól néznek ki, adatlam high qválitét igér, az ára viszont elég beteges...

Rendelj belőle termékmintát! kettőt küldenek egy csomagban, borítékba. Az LT1028 az még jobb.

Ahogy az eredetin van, már sokadjára hangoztatom.Lm301...
(#) Doncso válasza compaqamplifier hozzászólására (») Nov 13, 2012 /

Azért létezik attól jobb ic is....

Elhiszem, de már azt úgyse halljuk... meg ez olcsó is.
(#) Doncso válasza compaqamplifier hozzászólására (») Nov 13, 2012 1 /

...... de halljuk...
Következő: »»   201 / 400
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem