Fórum témák
» Több friss téma |
Ennyi erővel fetes is lehetne
Beleteheted az eredetit is, de annak a bázisellenállását (75ohm) át kell blokkolni egy néhány nF-os kondival, különben gerjed (lásd kép). De mivel a vége B osztályban megy, vagyis nem folyik nyugalmi áram a tranyókon ezért többféle (pl. optós) trükk is alkalmazható, amivel mondjuk T1-et túláram esetén lezárjuk stb. A kondik helyét leírtam, ha nem érted nézz utána hova kell és mi célt szolgál. Nem kell belerakni csak akkor ha netán gerjedne, értékét kísérletezni kell, kb. néhányszor 10pF. A szorgalom díjazandó, de lehetnél önállóbb, és gondolkodhatnál többet a kérdések helyett. Vannak könyvek, van gugli, és van szimulátor, nekem nincs erre időm (és kedvem se).
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2012
Lehetne, csak a FET-ek ára pont duplája a tranyókénak, és egy sztereóhoz kell ugye 12db, de találsz fetes Quad-ot is a neten. Részemről maradok a D osztálynál, ott a 2db FET-ből kijön kétszer akkora teljesítmény mint itt a 6db tranyóból, és még olcsóbb is.
Kinek a pap kinek a papné, attól én még azon vagyok, hogy kipróbálnék egy d osztályosat.
Szevasz, oké ha nincs kedved ne foglalkozz vele!, de azért kösz!. Kikísérletezem a többi dolgot amit le írtál és meg lásuk mi lesz.
NYÁK maratás már megvan sima műnyomós vasalással a 2 db 10000 µF kondi is megjött, szerintem jó lesz a NYÁK már csak ki kell fúratni valakivel mert nincs a minidrillhez tokmányszűkítőm a 0,6-os fúróhoz.. Meg nem ártana szerintem befuttatni ónnal a vezetősávokat mert sajna elég vékonyka a panel.
A hozzászólás módosítva: Nov 10, 2012
Első deszka tesztek. Szépen stabilan rotyog.
Minden quad után rá kell jöjjek, hogy ez egy valóban nagyon jó konstrukció. Nagyon szeretem a hangját.
Köszönöm urak. Nekem is tetszik nagyon. De főképp a hangja.Tartogatok még egy két ötletet. Üveg fedél, meg egy kis fa téma. Jó lesz .
Na ja a quad az quad, mint márka nagyot alkotott, akárki akár mit mond ez a legjobb erősítő a világon. Én pld studióra használom a cirka 0.001%os torzítása miatt, de teljesítménye az bőven elég hangosításhoz is.
Bár ezt sokan cáfolják de 200 wat, kezdek rájönni, hogy 3szoros csúcsal verhetetlen.
Én nem kimondottan a teljesítménye miatt építettem ismét, legördült már a futószalagomról 100w-os 200w-os verzió is, de ez most nagyjából 70w- körüli, +-44v körüli táppal. Kifejezetten a hangminősége és a hangképe miatt. Na ez lesz az amit végre magamnak csinálok, és benn marad a lakásba. A többit a tesztek után sajnáltam odaadni, de ezt nem fogom!
Van az több is szerintem
Szokatlan így bordára szerelni de tetszik. Azok APT bordák?
Szokatlannak szokatlan, de a légáramlást nem gátolja. Meghát nem is lesz hajtva. Amit kell azt elfűti. Igen ezek APT bordák. Ugyanezek vitték a 100w-ost, itt kevesebbet kell hűteni sokkal. Szerintem megteszik. Az opa-kkal majd matekolok, most egy TL081 és egy 071 van benn, annyira nem tetszenek, a 81-es mintha halkabb lenne, nem tudom. Ezek voltak itthon. Egyébként nem rosszak. De inkább NE5532
A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
A 81-et nem szokták audió alkalmazásokban használni hanem inkább komparátorként tápban. A 71-et használd inkább.
A TL071-nek FET-es a bemenete és kevésbé gerjedékeny mint az 5532. Nekem van itthon 4 is, abból 3 gerjed, használhatatlan.
Lehet, de az 5532-esnek jobb a hangja. A 81-es helyett 5532 volt benne,csak azt beletettem a méricske-mérő adapterembe, így valamit bele kellett tennem. Nálam nem gerjedt semmi.
Hát igen, tudom, nem oda való, de perpill ilyenem volt itthon. A terv két 5532-es, vagy efféle. Esetleg ha egyszer tudok, kipróbálnék más tipust is, de azt majd ha készen leszenk a dobozaim, és megszokom a hangjukat, illetve ismerni fogom. Működik/nem működik-re jó a 81-es szerintem.
Érdekes egyébként, hogy bepróbáltam az MC1709 (uA709)-es motorola ic-ket, és 1,5v lett akimeneten, illetve fűteni kezdett valamelyik tranyó a bordán, érdekes. Többet is megpróbáltam, mindegyik ezt játszotta. Tán nem szereti őket?
Azt hiszem azt régi IC-t még ofszet kompenzálni kell hogy a kimenete 0-ra álljon.
Szia!
Bekötötted a két kompenzáló kondenzátort a 709-nél, mert ezek nélkül begerjed az IC. Én használtam 709-et Quad-hoz és nem volt gond vele. Még annyit, hogy nem kell offszetkompenzálás, mert elég jól beáll a kimenete. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 13, 2012
öhm, izé... nem én. Valami halványan derengett, de nem voltam biztos benne, hogy nem úgy van, hogy csak ki be húzkodom az opa-kat. Vagyis a 709-est. Végülis annyira nem problémás, azokat egyébként is próbaképp akartam betenni. Majd veszek bele 5534-eseket. Mindenesetre köszönöm az igazítást.
Ja, már észre vettem, 34-es, fentebb már úgy írtam. Mindig keverem őket. Az LT1115 +-18v-ról jár, az adatai jól néznek ki, adatlam high qválitét igér, az ára viszont elég beteges...
Rendelj belőle termékmintát! kettőt küldenek egy csomagban, borítékba. Az LT1028 az még jobb.
Ahogy az eredetin van, már sokadjára hangoztatom.Lm301...
Azért létezik attól jobb ic is....
Elhiszem, de már azt úgyse halljuk... meg ez olcsó is.
...... de halljuk...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |