Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Idézet: „Tudnátok segíteni abban, hogy hogyan induljak neki? Mire figyeljek? Az alkatrészeket hol keressem?” Közvetlen a képcsőnyak végén van egy kis panel,amelyen van egy IC ami a video-végfokozat szerepét hivatott betölteni.Na ezen a panelen kellene átnézni a forrasztásokat,és egyéb érintkezéseket.... Üdv!
Idézet: „Tudsz valakit , aki megjavítaná?” Hát,talán majd innen a fórumtársak közzül jelentkezik egy válalkozó szellemű környékedbeli szaki... Üdv!
Köszi a választ.
Azon van a színvégfok is? Az hogy néz ki? Milyen alkatrészt kell keresnem?
Üdv fiuk!
Megint makacskodik a Tomson tv-m 32WH402S ETC210 Minden előzmény nélkül megváltozott a kép méret - nagyon széles lett - kimegy képernyő szélein túl ( nem nem nem lett 3D-s a tv-m!) is ha a menüt előhívom akkor kockának hivatott lenni keret se szabályos hanem balról horpadt is az egész kép is mintha alulról befelé horpadna a képernyőbe tehát nem szabályos a négyzet mit lehet neki ártani ?
Szia!
A leírásod alapján az EW korrekciós áramköre ment tönkre.Nézd át első krben a sorkimenőtrafó körül a forrasztásokat.Ha nem találsz hibásakat,akkor elő kell a service dokumentációt venni, kikeresni ennek a fokozatnak az alkatrészeit, és ellenőrizni azokat. INNEN le tudod tölteni a kottát hozzá.A csatolt képen bejelöltem az EW fokozat elhelyezkedését. Üdv! István
Üdv! úgy tűnik rendbe vannak a forrasztások de át forrasztom , estére átnézem az áramkört, ..
Köszönőm!
A videojel tartalmazza az RGB összetevőket is,olyan,hogy külön szín-végfokozat nem létezik.Közben látom a rajzon,hogy a videovégfokot itt tranzisztorok alkotják (V902,V912,stb...).Vegyél egy nagyítót,és egy jó erős lámpa fényében,tüzetesen vizsgáld át a képcsőpanel összes forrpontját,ugyanis néha megeshet,hogy a repedés vékonyabb egy hajszálnál,így könnyen elkerülheti az ember figyelmét.
Üdv!
hello egy kérdésem lenne van egy orion tv 2070mtx tipusu tv-m.
a probléma az hogy fehér a kép szűrő kondikat cseréltem,de nem szünt meg a fehér kép evel kapcsolatban szeretném segítségeteket kérni:vagyis hogy hol keressem a hibát. Segítségeteket előre is köszi!!!!!!!!!
Szia!
A képtartalom látszik? Vagy homogén fehér a képernyő? A videovégfok tápfeszültsége /200V/ megvan?(Képcső végén lévő panelon mérd!) István
homogén fehér de ahogy melegszik bejön a kép kb:10-perc után de zajos a kép vagyis hullámos.A videovégfoknál megvan a 200v.
ugyhogy gőzöm nincs hogy hol keressem a hibát. segítséged előre is köszi. Tisztelettel:Balogh Zsolt
Hello!
Ha hullámos a kép,az a sorvég tápfeszültségének szűretlenségére utal.Nézd meg még a 200V szűrését is!Hogy állítják elő a 200V-ot? István
rendben ha megnéztem majd még írok hogy mi a felylemény
köszönöm segítséged.
Találtam két púpos kondenzátort a képet mellékelem - kicserélem de mi okozta? azért kérdezném hogy ebbe a körben mit cseréljem még a biztonság kedvéért ugyan is nem valami sok az értésem ezen a téren ..
Oksa. Szétszedtem a tévét és megnéztem, hogy mi merre hány méter. Azt a nyáklapot ami a képcső végén van azt levehetem. Ha igen, akkor hogyan, hogy ne okozzak kárt benne?
Csináltam egy pár képet, hátha így könnyebb segíteni. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
Szia!
Óvatosan húzzad hátrafelé és akkor egyszer csak szépen lejön a képcső végéről.
Vissza tenni ugyanúgy tudom mint ahogy leszedem? Ezzel nem okozok kárt benne? Porszem kerülhet bele?
A kondik környékén lévő félvezetőket ellenőrizd le.Ez egy 16/9-es gép,ha jól látom.
Szerintem a kondik cseréje elég lehet. István
Ennyire azért ne félj tőle,tedd rá nyugodtan.Találtál valamit?
Még nem, nem volt időm megnézni. Majd talán holnap. Addig is köszi a segítséget.
Átforrasztottam gyanús kötéseket holnap veszek kondenzátorokat 2 db H436 (M )53v 220 uf 110C° ezek cp114 és a vagy cp117 vagy cp128 mert utóbbi mellet két írás van alul is felől is , a lényeg hogy esetleg cseréljem nagyobbra őket ?
Amúgy nem zárlatosak ezek a kondenzátorok csak púposak lettek is kiforrt a tetején egy kis sárga hab szerű nyavalya rásült tehát igen csak melegük volt , felvezetőkön pedig fura de semmi nem latszik hogy melegük lett volna Szép sima fehér a cin
Köszönöm István!
Tisztelt kadarist! Köszönöm a segítséget az Orion tv javításban. Sajnos csak most tudtam megvenni az új alkatrészeket bele. Kapott új PTC-t. A gyári C5388 helyett lett egy BU808. És a kis méretű 10 mikrós kondit ki cseréltem egy nagyobb méretű 200 Voltosra. Jelenleg a tv tökéletesen működik. A BU nak tettem egy nagyobb hűtő bordát a biztonság kedvéért.
Hali teszti!
a képcső foglalat levételekor a téglalapot a két szélén a bal hüvelyk és a mutató ujjaddal megfogod, -nem párhuzamosan hátrahúzod, hanem billegetve először egy kicsit a bal szélét a hüvelyk ujjaddal, ezután egy picit a jobb oldalon a mutatóujjaddal billented a téglalapot ide oda, - és szép lassan a tüskékről lejön a panel a képcsőfoglalattal, - visszafelé szintén billegetve rányomni! A panel levételkor láthatod a Pe 7058 színvégfok tranzisztor párokat. A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2012
Sziasztok!
Mindkettőtöknek köszönöm az útmutatást, sikeresen leszedtem és vissza is tettem. Ilyeneket találtam: V931,V933,V923,V921,V913,V911. Ezekre a következő számok vannak írva: BF422,BF423. Hoztam pár képet is. Kicsit megmozgattam őket, hátha kontaktosak, de nem segített. Forrasztási hibát nem találtam.
R901 ellenálláson 200V körül kell mérned
Hali!
A kondik szabatosan szólva "kif.sták a belüket".Az a hab a kifolyó elektrolit nyoma.220µF/63V-os kondikat tegyél helyettük,lehetőleg 110 C-fokosat.Ha megvan a csere,majd tájékoztass,hogy mi lett. István
Beraktam a régieknek megfelelőjét mert aszt vettem már , de a nagyobbat majd veszek holnap mert ugye napközben melózok így csak most láttam hogy mit írtál amúgy megjavult a kép keret is szabályos ahogy illik tehát rendben megy már 10 perce .
Hálás köszönet!
Üdv. mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mivel sikerült a mútkor életre kelteni egy Orion tv-t (kadarist segítségével) , úgy gondoltam , hogy a régi ITT tévénket is megpróbálom megjavítani. A Tipusa ITT Ideal Color 3538 H. Elég régi darab , de a mai világban nem mindenkinek telik lapos tv-re. Hibája , hogy a kép össze ment teljesen. Pontosabban csak egy vízszintes csík van a képen. A hang az jó . Hol keressem először a hibát? A válaszokat előre is köszönöm .
|
Bejelentkezés
Hirdetés |