Fórum témák
» Több friss téma |
Közben rájöttem, hogy nem egy szinuszt szabdalunk 100 felé, hanem az 1 sec alatti periósusok számát.
Közben azon elmélkedem, hogy mit fog szólni ehhez a ki-be kapcsolgatáshoz a lamináló hengerben lévő halogén cső. Lehet, hogy mégis csak a a fázishasítás kéne neki? Ha a PIC-be beviszem a hálózati 50Hz-et mint szinkron jele és ahhoz mérten késleltetve gyújtom a triacot. Ja ez már más téma. Gyújtásszög vezérlés PIC-kel. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
Na megettem. Mellekletben egy pelda homersekletszabalyzasra. A kod CCS C-re:
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
Köszi! Az SSR (opto) meghajtáshoz nincs véletlenül kéznél rajz részleted? Tudom, a kisujjadat nyújtod, nekem meg a karod kéne...
Ott van a PDF-ben, csak ugye tobb reszbol all a rajz. A 4. oldal a SSR rajza. Ez a keszulek a tojasmelegito, kiscsirke suto rajza.
Igen itt szinusz csomagokat kapcsolok a futesre. Lampas futesre ez talan nem a legmegfelelobb szabalyzasi mod, mert a lampak nem szeretik ezt a gyors ki-be kapcsolos modit. Habar nekem egy PAR 150 W egovel regota gyonyoruen dolgozik.
Ja az elobb lemaradt a TMR0 init:
Annyi kiegészítést hozzátennék, hogy épp ez miatt a megszakítás kiszolgáló függvényünkben nem csak TXIF, hanem TXIE szerint is szelektálni kell a megszakítás forrását, valahogy így:
Ha csak TXIF-et figyeljük, akkor mondjuk egy timer megszakításkor is ráfuthat a programunk a SorosAdasMegszakitas függvényre pedig akkor nem kellene.
Szia!
Nem tudom, láttad-e a feltöltött mintapéldában az INT_UART_TX cimke után. Nagy bajt nem okoz, ha végrehajtjuk ekkor is az uart adó megszakítást kiszolgáló részt, csak felesleges időhúzás. A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
Igen, te is pont ugyanezt csináltad a példádban. Először TXIE-t, majd TXIF-t is megnézted, csak akkor ment rá a programod a többi küldő részre ha mindkét bit 1. A hozzászólásom elsősorban promax-nak szólt, csak a te hozzászólásod egészítettem ki ennyivel, ahol nagyon jól leírtad ennek a két bitnek a működését.
Szeretnék 2 vagy több ds 18b20 hőmérő adatait lekérdezni egy porton hogyan kell csinálni?
Szeretnék egy kis tanítást kérni!
Minden szenzornak van egyedi címe. DS18B20 adatlapjából megnézheted, hogy lehet ezt kiolvasni a szenzorokból (Read Rom Command). Ehhez minden szenzort egyesével kell a kontrollerre kötni természetesen. Ezeket felírod a kódodba (vagy ahová gondolod, a lényeg, hogy szükség van rá), majd amikor valamelyik szenzorral akarsz valamit, akkor Reset után küldesz neki egy Match Rom parancsot, majd az egyedi azonosítóját és utána azt, hogy mit akarsz vele csinálni. Javaslom, nézd át az adatlapot, nem olyan bonyolult az egész.
Ezt nézzétek meg! A PIC árakat. Bővebben: Link
Idézet: Az angol alaposabb ismerete ezt megcáfolja. Esetleg egy folyamat ábra kis magyarázattal, vagy egy kódrészlet többet segítene.„Javaslom, nézd át az adatlapot, nem olyan bonyolult az egész.” Mindenesetre ezt is köszönöm, igyekezni fogok.
Az eszem megáll. HA azt mondom hihetetlen, nem túlzok.
Szia!
Idézet: „Esetleg egy folyamat ábra kis magyarázattal, vagy egy kódrészlet többet segítene.” Ha megnézed az adatlapot, akkor láthatod, hogy egész jót rajzoltak bele ! Steve
Persze ott kell megvenni ahol olcsóbb illetve összességében olcsóbb.
Nekem vidéken hozzá jön még a posta költség is. Kínából meg Free shipping
Szia!
Pl. 10 db -os csomagban 1db 16F688 I/P 1.85 USD = 411.880 HUF. A ChipCad -nál 320 Ft nettó azaz 405 FT bruttó (a Kínából érkező árura is kell Áfát fizetni). A postaköltség elmaradása előnyös lehet. Ha a 16F688 helyett 16F1825 -öt veszel, kétszer akkora programtárú (8k), 1k RAM -mal rendelkező típust kapsz kb. ugyanannyiért (ChipCad 330 Ft nettó)... A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2012
Az a gond, hogy tőlem a Chipcad 200 km-re van. A posta tudjuk mennyi. A minimum vásárlási korlát is ott van. Hiába lakom megyeszékhelyen itt szinte semmit sem kapni.
Vettem pl.: megrendelésre 18F2550-et 2200 Ft-ért.
Nekem még azt is behozták kb. 1 hét alatt, ami nincs a listájukon: 16F1459 I/P. Igaz 2 darabot kellett megvennem, mert a rendelési tételnek fajtánként el kell érnie a netto 1000 Ft -ot.
Sziasztok! Tudom hogy ez nem a reklám helye, de a Chpcd, szerintem a legolcsóbb ha PIC ről van szó, például, nálunk (Vác) helyben a 16F877A 2700Ft, Tehát még rendelve is jobban megéri a Chpcd-tól. Üdv!
No meglátjuk a webárúházuk milyen lesz.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |