Fórum témák
» Több friss téma |
írtam, az NTC jó. A fűtőszálat kapcsoló relé nem kap feszültséget a behúzótekercsére.
Nézd meg hogy a hőfokszabályzója nem e kontaktos vagy oxidos az is csinálhat ilyen hibát!!
Nem. 20,4kohmot mérek lent az NTCnél meg fent a panelcsatlakozónál is.
Nem az NTC re gondoltam.Arra a szabályzóra ami a kezelőfelületen van és amivel a hőfokot állítod be!
Én mosógépem be indul de a program kapcsoló nem mozdul a beállított értékről most fel vette a vizet várom a fejleményt
Hideg mosásnál szakadás; 30°:40kohm; 40°:12,7kohm; 50°:7,9kohm; 60°:4,6kohm; 70°:2,48kohm; 80°: 0,9kohm; max: rövidzár. Ezek jók?
Szerintem jók.Esetleg egy eprom csere lehet hogy segítene most jobbat nem tudok.
bár furcsa, mert ezeket az értékeket kivett állapotban mértem. Mikor még benne volt a gépben, és a csatlakozónál rámértem, akkor megaohmokat mértem.
nahát, FŰT akkor ezekszerint a hőfokkiválasztó csatlakozója volt elkoszolódva... És mivel hideg mosásnál szakadás, ezért mivel megaohmokat mértem először, azthitte hidegvízzel kell mosnia, és ezért nem fűtött...
Én is. De ilyenkor megkeresném, aki ezt tervezte, és megfojtanám :@
Nem értem hogy mért nem fűt a gép most rá akasztottam egy 230 égőt a fűtőszálra és beállítottam olyan programra ahol fűt de még az égő kis e gyulladt
Tiszta,sőt probáltam másik szivattyúval is.Néztem a panelt is nem találok mérhető
hibát rajta,lehet program baja van csak ennél már nincs külön eeprom sem.
Tettem bele másikat semmi,sőt ha belefújok se indítja a szivattyút.
Szia Tibor! Először is szeretném megköszönni a segítségedet, mert nélküled biztosan nem tudtam volna megoldani a problémát ennél a mosógépnél.
Részemről a maximális pontot érdemled! A "biztosíték ellenállás", vagyis huzalellenállás 1Wattosban nem leledzett sehol sem. Helyette metál oxid, (fémréteg) ellenállást építettem be. A megnyúlt induktivitást is kicseréltem az adott színjelölésűre és teljesítményűre és természetesen az LNK IC-t is. Az eredmény JÓ mosógép! Rendkívül megörült az unokaöcsi, hogy működik a gép én pedig, hogy meg tudtam oldani az alkatrész cserét ezen a kétoldalt fóliázott, furat galvanizált panelon. Maradtam a régi jól bevált megoldásnál a fecskendő tűnél. A műgyantával lekent felületet nehéz volt megmelegíteni, mert semmi sem oldotta ezt az anyagot csak a meleg. A gép eddig egy mosást végig csinált hibátlanul, remélem így marad sokáig. Az alkatrész csere utáni panelról nem készült kép, mert kíváncsi voltam az eredményre és siettem berakni a helyére. A lényeg, hogy JÓ LETT! Még egyszer nagyon köszönöm, köszönjük.
Örülök hogy sikerült életet lehelned a mosógépbe. Valószínűleg az LNK zárlata okozta a hibát. Érdemes lett volna a két 1N4007 is cserélni a biztonság kedvéért. Biztosíték ellenállás helyett nem építünk be hagyományosat, csak az anyóséba. A meghibásodott ellenállásod és a panel (alig sérült), egy hagyományos ellenállás nagy füstöt csinál.
A rossz alkatrész nem érték, nem kell sértetlenül kiforrasztani. Éles fogóval az alkatrészlábat elvágjuk a nyák felett. Forrasztási oldalon hegyes csipesszel megfogjuk a lábat, felolvasztjuk az ónt és kihúzzuk a néhai alkatrész lábát a furatból. Az IC-k nél ugyanígy, csak ott a tok mellett vágjuk el a lábakat és alkatrész oldal fele húzzuk ki. Nálam sajnos most javítás alatt álló mosógép azt hiszem jobb létre szenderült. Techogenerátor hibával. Kép a panelról. Ilyet csinál egy ellenállás!
Természetesen az alkatrészeket úgy cseréltem ki ahogyan Te is szoktad, mert másképpen nem is volna lehetséges sérülésmentesen megóvni a panelt és a környező alkatrészeket sem. Nem tudom, hogy a mostani beültetett alkatrészek metáloxid ellenállások-e, vagy csak sima szén alapú ellenállásokat használnak de a mérete teljesen megegyezik a huzaléval, nemúgy a szénrétegű az ugyanilyen teljesítményűvel, mert az legalább kétszer ekkora volna. Remélem nem fog egy hamar tönkremenni. Közben azon vagyok, hogy beszerezzem a megfelelő alkatrészt, de addig is tudnak vele "dolgozni". Szerintem az LNK tönkremenetelét valamiféle kapcsolási tranziens teheti tönkre és ezeket az alkatrészeket "húzza" magával megvédve a többi egységet a totális tönkremeneteltől. A diódákat kimértem és jónak találta őket a műszer, meg hát azok 1A-s típusok és az egész táp rész max. 170mA.
Tisztelt Tibor!
Régóta figyelem a fórumot olvasom a problémákat, és a hozzászólásokat.Meg szeretném kérdezni, hogy a vezérlő elektronikával vagy a motorral van problémád?Ha jól látom a vezérlőt akkor az egy elöltöltős Whirlpool mosógépé.Csak azért kérdezem mert nekem is ilyen gépem volt ami a kukában kötött ki, de a vezérlő kisebb,nagyobb darabokban megvan aminek szerintem nincs baja, ha számodra érdekes lehet szívesen odaadom. Üdvözlettel: Attila
Sziasztok!
A víz szint érzékelőnek 2 körös egy szere kel kapcsolnia vagy külön külön?
sztem külön-külön, mert van egy normál szint, aminek kell lennie mosás közben, továbbá van egy maximális szint, aminek elérése esetén (rendellenes működés) be kell kapcsoljon az ürítő szivattyú.
Életre kelt a masina külön külön kel mozognia csak a mikor néztem fordítva dolgozott.
Se holnap veszek bele újat.
Üdv,új felhasználó vagyok,van egy problémám,egy Hoover HNWL 6136 tipusú mosógéppel,nincs használati könyvem hozzá!Aki tud kérem segítsen,előre is kösy.
A barátunk segített: Bővebben: Link
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Ariston AMXXF149 típusú mosó szárító gépem van (vagy volt). Bekapcsolás után kb 30 mp múlva kiírja az F01 hibát. Találkozott már valaki ezzel a hibával. Előre is köszönöm a válaszokat.
Itt azt írják, motorvezérlés hiba , vagy testzárlatos motor.
Köszönöm a segítséget. Motort lemértem. Nem zárlatos. A fő panelt elektronikában jártas szaki átnézte. Szerinte minden OK. Van esetleg valaki, aki ebben a panelben otthon van?Esetleg valamennyi sikerdíj fejében meg is tudná csinálni?
Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy Privileg elöltöltős mosógépem s a a mosóprogram végén nem reteszeli ki az ajtót. Az ajtózár jó, megvizsgáltam. Valaki sos!
Tisztelt Atis1
A gép AWM6102. Az üstházgumi kiszakadt, a gép az elektronikát telenyomta habbal. A tachogenerátor 12kohm-os ellenállásai elégtek a uP felé a 1N4148 dióda tönkrement. A panelen egy fólia biztosíték elégett. Ezek cseréje után a gép magáhoztért de nem látja forogni a dobot Így kiáll hibára. Szerintem a uP tacho input lába tönkrement, így a kis panelt cserélni kellene. A motoron nem szakadt meg a generátor tekercse, a dobot megforgatva ad feszültséget, (frekvenciát). Köszönöm a segítséget Megnézem a szoftver verziót a címkén az azonosításhoz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |