Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   16 / 1274
(#) Fery válasza spkkill hozzászólására (») Okt 17, 2007 /

Megvan a rajz CUC 3400
(#) eszetamas hozzászólása Okt 17, 2007 /

találtam egy megégett alkatrészt az alábbi jelölésselkb.)BU PHm9940 AG 508AF hibajelenség a 2850 típusjelű orion készüléknél: pukkanás után se kép se hang . Segítséget kérek a javításhoz!
(#) spkkill hozzászólása Okt 17, 2007 /

Hétvégén le tudom fényképezni. :yes:
(#) Fery válasza spkkill hozzászólására (») Okt 17, 2007 / 1

Van rajz nem igen kell már a foto
(#) Fery válasza eszetamas hozzászólására (») Okt 17, 2007 /

A BU 508 az a sorvégtranzisztor. Meg kellene mérni hogy zárlatos-e. A pukkanás lehetett egy eldurrant kondi is a kollektorkörében vagy esetleg a megfutott táptól.
(#) eszetamas válasza Fery hozzászólására (») Okt 17, 2007 /

Köszi a segítséget, eléggé poros volt a tranzisztor környéke, lehet hogy emiatt füstölt el?(zárlatos lett)

Nem, szinte biztos hogy nem. Meg kell nézni a kollektorkörében levő néhány nanós 1500 voltos kondit nem e pupos és nincs-e a lába megégve. Azonkivül meg kell mérni a sortápot nem-e magasabb a kelleténél, nem -e futott meg a tápja. Érdemes a kis elkókat kicserélni a táp primer oldalán mert a tápmegfutást azok okozzák.

A hiba úgy kezdődött, hogy a kép jobb oldalán egy kb. 5 centis fekete csík jelent meg,ezt mi okozhatta? előre is köszi a segítséget!

Ezt okozhatta az a kollektorköri kond is, maga a BU is.
Azokat nézd át amit leirtam elsőre, mert ha fut a táp vagy rossz a kollektorköri kondi akkor hiába teszed be az új BU 508-at el fog szállni újra.

Köszi és jó éjt!
(#) Albi hozzászólása Okt 17, 2007 /

Sziasztok van egy tvm amin van hang de csak egy csik van rajta,szerntem elment e vertikalis elterites,SZERINTETEK mi mehetett el rajta
(#) Fery válasza Albi hozzászólására (») Okt 17, 2007 /

Most irtad le. igy van
(#) Kbali hozzászólása Okt 18, 2007 /

Na végre kipróbáltam a tv-be közvetlenül benyomni az antennát: jobb a kép, nincs csíkozás. Így viszont nem tudok felvenni a videóra. Most mit csináljak?
(#) Fery válasza Kbali hozzászólására (») Okt 18, 2007 /

Valószinűleg elromlott az antenna erősitő ki kellene próbálni egy másikkal. Azt nem mondom hogy javitsd meg mert az nem olyan egyszerű.
(#) spkkill hozzászólása Okt 18, 2007 /

Hát most hogy összeraktam a tv-met már nem állítódik el csak a kontraszt. Igen érdekes.
(#) Fery válasza spkkill hozzászólására (») Okt 18, 2007 /

Szia. Forditsd ki azt az alaplapt, nagyon nézd át nagyitóval és az összes forrasztást, és a gyanusakat forraszd át. Lehet ez valami kontakt hiba is. Főleg a proci és a memoria IC környékén keress, bár másfele is nézz körül.
(#) spkkill hozzászólása Okt 18, 2007 /

Szerintem átforrasztom az egészet. :yes: :yes:
(#) Fery válasza spkkill hozzászólására (») Okt 18, 2007 /

Az se rossz, de elleszel vele egy darabig, készits oda kétheti hideg élelmet meg pár sört. Igen sok forrasztás van egy alaplapon.
(#) fierback hozzászólása Okt 19, 2007 /

ha bedugom a parabola scartját a TV-be és átkapcsolok AV-ba nincs kép csak hang holkeressem a hibát?????
(#) Fery válasza fierback hozzászólására (») Okt 19, 2007 /

Nézd meg elsőnek nincs-e becsúszva valamelyik tüske a scart csatiba vagy a csatin belül nem engedett-e el a forrasztás vagy nem ér-e össze 2 szál a csatin belül. Aztán ki kellene deriteni hogy a parabola beltérijéből egyánltalán kijön-e a videojel. ha ez mind oké akkor másik készüléket kell rádugni a TV-re másik kábellal hogy azzal van-e. Ha nincs akkor kell a TV-be keresni a gondot
(#) fierback válasza Fery hozzászólására (») Okt 19, 2007 /

köszi ...

..és az az igazság ezeket már többé kevésbé átjártam. Szerintem a TV-ben kell keresgélni mert, emlékeim szerint (2_3 éve) régebben működött,a TV scart bemneten nincs látványos kontakt hiba.,

A TV - ben a KF fokozat fogadja a videojelet ott érdemes turkálni de előtte leirhatnád milyen TV-d van mert akkor könnyebben tudok segiteni, talán rajzot is tudok hozzá.
(#) fierback válasza Fery hozzászólására (») Okt 19, 2007 /

Provison(komly) L-2021 T PalBG CAB.PAINTED

a célnak megfelel(T)
(#) qcu hozzászólása Okt 19, 2007 /

A segítségeteket kérném:
Adott egy tv rca-s és scart bemenettel,
és adott egy beltéri is ugyan ezekkel.
A probléma az lenne hogy mind a két berendezés tökéletesen működik külön - külön (tehát a parabola más tv-n bármelyik kimenetével, és a tv is rca-s compositról és scartról másik beltérivel,pc-vel, dvd-vel),
de sajnos együtt nem, kép folyamatosan fut, srégen megdől és a kép is sötét és torz.
Kábelek is jók, a videojel composit és pal.
Mi lehet a gond? Vajon lehet egyszerűen orvosolni?
Most jelenleg egy rf modulátoron keresztűl használom, de ha lehet inkább kiiktatnám.
A tv egy kb 8 éves 20"-os Funai, a beltéri humax.

Szia
Probálj meg egy sasszi számoz keresni vagy fotózd le az adatlapot a hátulján, mert igy nem találtam.
(#) Fery válasza qcu hozzászólására (») Okt 19, 2007 /

Azt már próbáltad,hogy amikor összedugod a kettőt akkor a tv ből kihúzod az antennát ?
(#) qcu válasza Fery hozzászólására (») Okt 19, 2007 /

Nincs benne antenna
Úgy néz ki mintha a képszinkront vagy nem láttná vagy azt is szinkronnak látná ami nem az

Az a baj,hogy ilyen jellegű hibát igy megoldani szinte lehetetlen. Sajna ennél meg kellene szkóppal nézni milyen jel jön ki belőle, megnézni mit kezd generátorról szabvány videojellel,stb,stb.......
Ebbe igy nem tudok segiteni ehhez itt kéne legyen a két gép a műhelybe. Lehet a szinkron fokozat vagy a KF - gondja is, vagy video AGC,stb....
(#) qcu válasza Fery hozzászólására (») Okt 19, 2007 /

Az a baj hogy azt nem értem hogy hogy működhet mással ha ezzel nem.
Más tv-n is megy a beltéri tökéletesen. A tv is megy másról csak erről nem.
Azért gondoltam hogy talán a tv csinálhatja mert öreg, meg nem is a legnagyobb márka( bár a digis humax se az)

Elképzelhető az,hogy valamelyik akár a TV, akár beltéri nem teljesen szabvány jelet ad ki vagy fogad, hanem valamiért egy kicsit el van csúszva a dolog de még a többi gép tűrésébe belefér ezek ketten pont nem tudnak kommunikálni. Remélem érted nem vagyok szakiró. Sejtem mi a gond de ezt megfogalmazni sem egyszerű, kitalálni meg csak kellő műszerezettséggel lehet.
Következő: »»   16 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem