Fórum témák
» Több friss téma |
A Pandoráról hozni kell egy olyan ércet....
köbzoli: ezzel csak az a baj, hogy pörgetni kell. valahogy úgy kéne, hogy ne kelljen pörgetni. Akár több mágnes felragasztásával egy kúp alakú felületre, vagy nemtudom. Remélem vannak tőlem tapasztaltabbak.
Ha egy csúcsával lefelé álló kúp palástjára (palástja alá) felragasztasz egy gyűrűt, aminek a mágneses polaritása kívülről befelé irányul, alá meg teszel ezzel megegyező gyűrűt, a csúcsába meg nem mágneses anyagból súly helyezel, hogy ne tudjon átfordulni, szerintem elérhető egyensúlyi helyzet, stabil lebegés.
Valahogy a rajz szerint.: Esetleg lehet variálni, hogy nem sugárirányú a polarizálás, hanem tengelyirányú. A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2012
Ez tévedés. A videó végén látható, hogy amikor megáll mi történik.
Igen valami hasonló kúpra gondoltam. Kérdés, hogy vajon nem gyűrűmágnessal, hanem sima korondmágnessal is működne, persze szorosan körberakva, csak mert az olcsóbb?
Természetesen bármivel működne, akár apró kockamágnesekkel is.
Próbáld meg mikrosütőből kiszerelt gyűrűmágnessel! Az sugárirányban polarizált ferritmágnes. Elég erős, hogy távoltartsa egymást a kettő, csak valamivel stabilizálni kell. Hajlamos félrerántani a másikat. Kúpba szerelve talán nem tudja, így felemeli.
"Hát nem olcsó!" (erre egyből leszólnak a moderátorok. De nem Hát-tal kezdtem a mondatot, hanem idézőjellel. )
Ezzel szemben a mikrosütőből kiszerelt ~>0.-Ft. Kísérletre mindenesetre célszerűbbnek tűnik, mint Xezer.-Ft-ért neo... mágnest venni. A hangszórómágnesek meg tengelyirányban mágnesezettek. A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
Azt értem, meg fogok is kisérletezgetni, csak ez egy karácsonyi ajándék lenne egy lebegő repülő, amit fából faragnék, így nem ártana ha azért pár centi magassága is lenne a dolognak, amihez meg kell az erő. (Nem nagy repcsi, max 20 centi fesztávval, könnyűfából, meg hűt csak repülő, nem lehet nehéz ), az mit jelent, hogy tengelyirányban mágnesezett meg sugárirányban? Amit mellékeltem az melyik? és melyik a jó?
Tud valaki Debrecenben neodínium mágnes "lelőhelyet" (boltot)?
Budapesten tudok "mágnes lelőhelyet" (pl. euromagnet).
Ha sikerül egy 20 cm-es repülőmodellt állandómágnessel lebegtetned akkor szóljál, mert betársulok az üzletbe
Sziasztok!
Én is szeretnék építeni itthonra egy ilyen lebegtetőt, dísznek! Láttam kapcsolásokat, nagyon jók, de nekem különlegesek az igényeim. Én azt szeretném, ha úgy működne, mint az ezen a videón látható készülék. Annyi a különbség a kettő között, hogy ez felfelé tolja a mágnest, ami kapcsolásokat találtm pedig mind felfelé húzzák. Nem tudna valaki esetleg segíteni egy ilyen megépítésében?! A válaszokat előre is köszönöm! Üdv.: Jax
Azért írtam ide, hogy a tapasztaltabbaktól véleményt kapjak, hogy lehetséges-e? 8-10 neo korong van alul a megfelelő méretű körben ( majd ki kell kisérlezetni), esetleg kicsit a középpontba döntve(enyhén), középen fent, pedig egy 26mm átmérőjű neo gyűrű, ami az elfordulás ellen ólom tőkesúllyal van ellátva? Azért kell neo mágnes, mert ugye a tőkesúlyt is tartani kell, meg nem 2mm-re akarom megemeltetni. Vélemények?
Sziasztok!
Sokat gondolkodtam azon, hogy hogyan is működhetnek azok a lebegtetők, amik nem a vonzáson, hanem a taszításon alapulnak. Találtam egy videót, igazából én is valami ilyesminek gondoltam el, csak állandómágnesekkel, de az ugye akkor rögtön megfordulna. Videó Gondolom 4 hall szenzor lehet benne. De hogy oldják meg a taszítást az elektromágnesekkel?
De ki akarja megvenni? Az lenne a lényeg, hogy megépítsük nem?
Sziasztok! Látom régen nem járt erre senki. Én most találtam rá erre a kütyüre.
Gyors kérdés. Skori-nak láttam egy szép leírását, rajzokkal egybefűzve, viszont másik oldalon olvastam, hogy elég instabil. Van másnak tapasztalata róla? Kicsit feldobnám a nappalit, ez a projekt elég jól mutatna
Egy belga csatornaparti pecás csehóban is jól mutatott: Saját felvétel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |