Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   964 / 1679
(#) Gabó válasza vicsys hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Persze igazad van, de ahogy Izeg is írta, mindenki abból dolgozik amije van. Pl én is jobban szeretném, ha a vasalt paneljeim olyanok lennének mint pár embernek, és kéne lamináló, de sajnos még nem találtam megfelelőt. Tudom pár forint, de ha beleszámolom a postát, akkor duplája lesz, és azt már anyira nem bírja el a költségvetésem sajnos.
Van aki ebben profi (pl te vicsys) de lehet ha neked kellene villanyt szerelni(gondolom nem gyengeáramú villanyszerelő), azzal már nem lenne olyan derékszöges mint a paneljaid, de lehet ő meg pont abba jó.
Nem leszólásnak írtam, de van aki ebbe jó és abba rossz és van aki fordítva.
(#) sooty válasza Izeg. hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Ez a szépség dolog nagyon érdekes téma, mindenkinek saját magával kell megkötni a kompromisszumot , már ha képes rá. Vicsys mester Steve Jobs nyomdokain jár, aki figyelmet fordított az áramkörök és a kivitelezés szépségére még akkor is, ha tudta, olyan csavart fog tenni a macintos hátlapjába, hogy azt földi halandó ne szedhesse szét és ne gyönyörködhessen benne. A másik vonulatként a technológiánk jó része azon alapul, hogy arra fordítunk energiát ami látszik kívülről is. Gyönyörű formaterv rejti el az egyszer használatos tucattermék silány belsejét, amelyet egy kínai konyhában taknyoltak össze a biorobotok. Mindenki eldöntheti melyik utat járja, de ha ide felkerül, akkor a hideget-meleget is el kell viselnie. A következő munkájánál majd meglátjuk hogyan fejlődött a kolléga.
(#) interferi hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
Készitettem egy külső akutartót a fényképezöhöz amibe 1db Li-ion cella megy , mert a fényképező csak 1,5V elemről szeret müködni.
(#) vicsys válasza interferi hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Nagyon ötletes. Ha a vezetéket körbetekernéd valami réz spirállal, senki sem mondaná meg, hogy nem egy steampunk variáció.
(#) interferi válasza vicsys hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Igen a vezetéken én is gondolkodom mivel lehetne körbevenni ami steampunk os és elég strapabiró.
(#) kyrk válasza janimester hozzászólására (») Nov 20, 2012 1 /
 
Mivel méred a hőmérsékletet?

Kapcsoláskor hiszterézis van, vagy egyszer bekapcsol és úgy marad?

Mire fogod használni?
(#) vicsys válasza interferi hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Lehet venni egész vékony műanyag gégecsövet, azt kellene lefesteni rézporral. Vagy tömör rézhuzalt tekerni köré, kis hézaggal.
(#) Gery78 hozzászólása Nov 20, 2012 /
 
Sziasztok!
Engedjétek meg, hogy bemutassam Nektek a legújabb alkotásomat, amely egy 10W-os "A" osztályú erősítő, közismertebb nevén a JLH. Teszek fel néhány képet az elkészült erősítőről, amelynek tesóm és kis családja a boldog tulajdonosa. Igazából nekik készítettem el ezt a jó hangú erősítőt.
(#) enree válasza Gabó hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Ez nem negatív hozzászólás, hanem építő jellegű kritika!!!
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) Gránátalma válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Szia!
Szép lett, ügyes munka!
A bemenetválasztóról mit lehet tudni? Közismert a kapcsolása?
(#) bankimajki válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Gyönyörű készülék. Csak a villanyszámla lesz magas. (Igaz télen rásegít a fűtésre. )

Üdv.: Miki
(#) Gery78 válasza Gránátalma hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Szia!
Köszi az elismerést, a bemenetválasztó nagyon egyszerű jószág, csak egy 6 állású 3 áramkörös Yaxley. A bemenetek melegpontjait kapcsolja közvetlenül a hangerőszabályzóra, a test közvetlenül a hangerőszabályzóra megy. A bemenetválasztó Yaxley kapcsolja át az előlapon található LED-eket, amelyek az adott bemenet kiválasztottságát mutatják meg.
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) Gery78 válasza bankimajki hozzászólására (») Nov 20, 2012 /
 
Köszi szépen! Hát igen a villanyszámla már nem az én gondom, én csak a hangzásért feleltem. Tesóméknál meg amúgy is hűvösebb van az átlagnál. Majd tesóm nem panaszkodik annyit a hideg miatt.
Üdv.: Geri
A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
(#) Doncso válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Na ne vicceljél velünk, biztosan a sarki fűszeresnél vásároltad. Őszintén szólva nem látszik rajta hogy házi készítés, szerintem kívül belül gyönyörű, tetszik rajta a kidolgozás, látszik a hozzáértés, és a design, a színösszeállítás is tetszik, jó a kábelezés, elrendezés mindazok ellenére, hogy nem új hanem bontott alkatrészeket is tartalmaz javarészt. Külön tetszik, hogy próbanyákon vannak az alkatrészek, de mégis rendezetten. Szóval elismerés és gratuláció!
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) eyess válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
A felirat készítésről esetleg lehet valamit tudni?
(#) zolika60 válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Szép munka. Egy kicsit túlzásnak érzem a benne lévő hűtőbordák méretét. Bár gondolom ez volt és így nem kellett a doboznak oldalát csinálni. Gratulálok.
(#) csezoli21 hozzászólása Nov 21, 2012 /
 
Sziasztok!

Pár youtube link, amiket régebben unalomból csináltam!

Bővebben: Link

Bővebben: Link

Bővebben: Link
(#) Vales válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Üdv!
Nagyon Szép Munka, Gratulálok!
A "kalapos" végtranyók 2N3055, vagy valami más típus?
Szerintem megérne egy jó kis cikket!
(#) dudassandor1 válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Igen, ez szép kivitelezés! Rendezett, tiszta munka!
(#) CHZ válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Nagyon szépen megcsináltad. RCA aljzatoknál elhelyezett relékkel, megspórolhattad volna azt a sok kábelt. Összképen és szerintem a hangján is javíthatott volna valamit.
(#) granpa válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Csak nem ezt láttam asztalon kiterítve a "minap"? Jól összeraktad, gratula!
(#) audiofeeel válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Majdnem tökéletes, de ilyenkor egy "toldó tengellyel" szokás előre hozni a bemenetválasztó tengelyét, amit közvetlen a csatlakozókhoz teszel. Nem csak vezetéket "spórolsz", hanem kevesebb az a szenny, amit a jel kap. Egyébként tényleg nagyon szép!
(#) Gery78 válasza Doncso hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Szia Doncso!
Köszi az elismerést, igyekeztem egy ilyen "gyári" kinézetű dolgot összehozni, hogy passzoljon tesómék Hifi tornyába. Én is szeretem ha egy készülék szép és rendezett belülről is. Szerintem (legalábbis ampervadász szemmel nézve) egy erősítő doboza olyan, mint egy ékszerdoboz. Ha leveszed a tetejét és megmutatod, akkor alatta egy szép ékszernek kell lennie, vagyis egy gyönyörű rendezett belsőt kell takarjon, hogyha meglátja valaki akkor el legyen ragadtatva a látványtól. Én ennek szellemében dolgozom, hogy meglegyen a kiváló minőség és az esztétikum. Köszi még egyszer.
(#) Gery78 válasza eyess hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
A feliratot gravíroztattuk, hogy szép és tartós legyen.
(#) Gery78 válasza zolika60 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Szia Zoli!
Hát igen, a hűtőborda mérete még szerintem így is kicsi, mert tűzforró a borda hőmérséklete, legalább 60-65C-ra felmegy, de lehet hogy forróbb is lesz a használat során. Sajnos nem tudom megmérni, mert nincs olyan hőmérőm ami ehhez jó lenne. Egyébként volt egy kisebb borda is, de az aztán végképp kicsi volt. A dobozt direkt így terveztem, hogy kívül legyen a borda és megoldott legyen a passzív hűtés. De mivel ilyen forró a borda, terveztem egy hűtőegységet az erősítő alá, (ez lesz a következő projekt), mert nem szeretném, hogy az értékes Roederstein és Siemens kondik hamar kiszáradjanak. Nagyon fontos számomra, hogy biztonságosan és sokáig működjön a készülék. Köszönöm a gratulációt!
(#) Gery78 válasza Vales hozzászólására (») Nov 21, 2012 / 1
 
Szia!
Köszi az elismerést!
A végtranyók RCA gyártmányú 2N3055 típusok. Erről az erősítőről Lamalas kolléga már írt egy értékes cikket, "10W-os A osztályú végerősítő" a címe. Ott minden fontos dolog leíródott erről a kis erősítőről.
(#) bankimajki válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Szia, lehet hogy egy laptop hűtőpadot kellene venned. Olcsók és elég jól teszik a dolgukat. És még jól is néznek ki.

Üdv.: Miki
(#) Gery78 válasza dudassandor1 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Köszi szépen, igyekeztem!
(#) Gery78 válasza CHZ hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Szia Zoli!
Köszi szépen az elismerést! A Nagymestertől mindíg tanulhatok valamit! Látod erre nem is gondoltam, de nagyon jó ötletet adtál. Ha most csinálnám, akkor biztos relékkel oldanám meg a bemenetválasztást.
(#) zolika60 válasza Gery78 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /
 
Az igen ez akkor radiátorként is funkcionál. Nem jön rosszul ilyen télidőben.
Következő: »»   964 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem