Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Videókártya probléma

Témaindító: bozsokiandras, idő: Jún 19, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 21
(#) laacika hozzászólása Ápr 20, 2012 /

Sziasztok,Feltennék egy kérdést hátha tudja rá valaki a választ.Van egy nem mai gépbe egy nem mai videókártyám,a probléma az az hogy a a memória órajel csak felén megy mint amit a kártya tud,mindenhol ezt irják erre a kártyára hogy 800Mhz en a memória órajele erre nem megy csak 400on.

A kártya tipusa:Asus AH 3450 -Saját driver-ével használom.

Lehet az alaplappal lesz a gond (Abit SA7) ?DDR1 es a lapom.Ja és ami még fontos hogy a lapom AGP foglalata csak 4X-est támogat,lehet inkább itt van a bibi?

Köszönöm válaszaitokat.
(#) laacika válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 20, 2012 /

Tehát ennek akkor 400on is kell mennie?
(#) Nanok válasza laacika hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Igen 400-on kell mennie, mert a memória 1 ciklus alatt kétszer küld adatot, így jön ki a 800MHz.
(#) Nanok válasza Szebence hozzászólására (») Máj 3, 2012 /

Én azért még nem dobnám ki a kártyát, tuti nem BGA kiolvadás, jó ha egy ilyen kártya a 40 fokot eléri.
Érdemes lenne átnézni a kondikat, hátha csak a feszültség instabil.
(#) Nanok hozzászólása Máj 3, 2012 /

Van egy 7600GT videokártyám. A Video Memory Stress Test szórja a hibákat egészen végig de ha újra indítom akkor már más helyken jelzi a hibát. Az nem lehet, hogy az összes modul hibás. Játékoknál időnként feltűnik egy-egy oszlop esetleg szemetel. Videó lejátszáskor van szétszórva 7-8 hibás fekete pixel, mindig ugyanott. Ha lentebb veszem a sebességet 560/700-ról 300/300-ra akkor javul a helyzet a játékok kevésbé szemetelnek és a videókból eltűnnek a fekete pixelek. De a Test ekkor is szórja a hibákat, tehát nem hibátlan. Próbáltam egy párhuzamos 2200µF kondival megtámogatni a GPU kondijait, majd a Memória kondijait de nincs szembetűnő javulás. Van még 1-2 egyéb kondi is rajta de nem tudom pontosan mik, nem néztem őket. Alapjáraton 56 fokos, terhelve 70-73.
Mi lehet a gond?
(#) Székely istván hozzászólása Jún 12, 2012 /

Sziasztok,lenne egy kérdésem,.Nekem van egy ATI RADEON hd 3450 512-es videokártyám.Jelenleg mükszik,de nem vagyok megelégedve vele,ugyanis csak találomra tettem fel egy programot hozzá.A lényeg az hogy kellene egy rendes program,mármint a neve és honnan lehetne letölteni?
Előre is köszönöm segítségeteket.
(#) sany válasza Székely istván hozzászólására (») Jún 12, 2012 /

Hello!
Innen tölthet le. A jobb sarokban lehet kiválasztani a videókártya típusát, operációs rendszert, stb.
(#) Székely istván válasza sany hozzászólására (») Jún 24, 2012 /

Sany: Köszönöm a segítségedet,hasznos volt.Még egyszer köszi.
(#) bodibandi1 hozzászólása Júl 4, 2012 /

Sziasztok! A következő problémával állok szemben. Összeraktam egy pc konfigot 256-os Ati videokarival. Feltelepítettem. Elkezdtem a drivereket telepíteni, de amikor a videokari driveret telepítettem elment a kep majd a masina újraindult és másodszorra már nem töltött be. Csökkentett módban, vagy legutolsó helyes konfig módban viszont igen, csak a video kari drivere nem volt feltelepítve. Gondoltam rossz a kártya. Tettem bele egy 128-as geforce4-t. Ugyan ez a jelenség. Már újra telepítettem a rendszert is de ugyan az a probléma.
PLEASE HELP!!!!
(#) Hury válasza bodibandi1 hozzászólására (») Júl 4, 2012 /

Üdv!
Pontosan milyen alaplapról és kártyákról van szó?
AGP foglalatos kártyák? BIOS beállítások rendben?

Alaplap chipset driver fel lett telepítve?
(#) Brown hozzászólása Aug 25, 2012 /

Sziasztok! MSI NX6200TC videokártya van a gépemben már bios-nál zöldes színnel írja a betűket, volt 3 db. púpos kondi, kicseréltem de a probléma továbbra is fennáll, merre próbáljak tovább keresgélni?
(#) Puklee hozzászólása Szept 24, 2012 /

Üdv! Remélem tud valaki segíteni. Van egy Nvidia Geforce 7200Gs typ. Pci-e videokártyám. a gond a következő. Beleteszem a gépbe legtöbb esetben színes csíkok vagy valami ilyesmik látszanak. De ha pl beteszek a hűtés és a nyák közé egy épphogy vastagabb dolgot pl gumi ami kicsit megfeszíti akkor a kép jó fel is ment a driver meg minden. De mára durvult a dolog már mire betölt a rendszer becsíkoz a kép, beszemetesedik stb ez ha pl óvatosan nyomkodom a kártyát változik. Kis szerencsével a kép is jó. Egyébként mindkét kimeneten (D-sub, dvi) ugyan az a hiba. A monitor ill a kábele kizárva mivel használom egy másik kártyával gond nélkül.
(#) Gabó hozzászólása Szept 24, 2012 /

Valószínüleg BGA forrasztás engedett el. Ilyen régi kártyáknál nem éri meg javíttatni.
(#) Puklee válasza Gabó hozzászólására (») Szept 26, 2012 /

Igen utána ki is derült h az a baja. Legalább tudom h kuka Kösz!
(#) talapat82 hozzászólása Nov 19, 2012 /

Sziasztok!
Videókártyával kapcsolatosan jöttem ide.
Az a problémám,hogy ha letöltök egy 3D játékot,azt írja ki hogy a videókártya nem él! Kér valamilyen Direct3D programot is.Mi a teendő ilyen helyzetben.?
(#) mizsei.robi válasza talapat82 hozzászólására (») Nov 19, 2012 /

Tettél fel a videokártyához drivert?
AMD/ATI kártyánál a jobbfelső sarokban a support résznél menj végig, ott találsz drivert.
Nvidia kártyánál a manual résznél menj végig.
Ha ez sem oldja meg,akkor tegyél fel egy directX-et.
(#) talapat82 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Nov 20, 2012 /

Milyen Drivert?
milyen support? Nem értem részletesebben mond el nekem hogy elöször hova menjek...start menü stb..
(#) mizsei.robi válasza talapat82 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Startmenü -> Sajátgép-re jobbklikk -> tulajdonságok menüpont -> a Rendszer fülnél kattints az eszközkezelőre, és nézd meg hogy van-e valahol felkiáltójel.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) talapat82 válasza mizsei.robi hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Windows 7 van! Nem XP!
(#) kadarist válasza talapat82 hozzászólására (») Nov 21, 2012 1 /

Szia!
Szerintem érdemes megismerkedni a Windowsoddal egy kicsit behatóbban is: Eszközkezelés.
(#) talapat82 válasza kadarist hozzászólására (») Nov 21, 2012 1 /

Semmit se segít!
(#) kadarist válasza talapat82 hozzászólására (») Nov 21, 2012 1 /

Akkor hívd át a szomszéd Pistikét, majd ő megcsinálja neked.
(#) agressiv válasza talapat82 hozzászólására (») Nov 21, 2012 /

Sajnos nincs más megoldás, helyben biztos van valami fiatal csávó aki számítógépeket telepít stb.

Pár ezresért megcsinálja és, ha megkéred megmutatja mit, hogyan kell beállítani.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
(#) oggy79 válasza talapat82 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Driver kell neki, illetve DirectX is, ez általában játékokon is szerepel
(#) oggy79 hozzászólása Nov 30, 2012 /

Van itt aki javít VGA kártyát??

Lenne egy Shappire 4890 OC.

ha lenne utána mondom a problémát is.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
(#) agressiv válasza oggy79 hozzászólására (») Nov 30, 2012 / 1

Ha közel vagy baranyához akkor én igen. Postán nem éri már meg.
(#) oggy79 válasza agressiv hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Bp, illetve Heves

Ez messze jaja, most postáztam VGA-t prohardveren, eladó örült

köszi
(#) Ferkógyerek hozzászólása Jan 11, 2013 /

Sziasztok!
Ma a gépem, a bekapcsolás után kb 10 perccel lefagyott, a képernyő becsíkozódott.
Azóta a bootoláskor csíkos a kép, viszont ha a windows már bejön, akkor helyreáll.
A windows alatt a csíkok ugyan nem jelentkeznek, de a grafikus kártya illesztőprogramja nem működik többszöri újratelepítés után sem.
Tönkremehetett a videókártya, vagy máshol lehet a baj?
(#) Gabó válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Jan 11, 2013 / 1

BGA forrasztás hiba. Valahol felengedett a processzornál a forrasztás. Javítható de elnézve a kártyát nem éri meg.
(#) Ktulu válasza Ferkógyerek hozzászólására (») Jan 11, 2013 /

Esetleg valamelyik RAM hibásodott meg.
Annyit mindenképp áldozz rá, hogy az összes elkot cseréld.
Következő: »»   11 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem