Fórum témák
» Több friss téma |
Ezt mi nem fogjuk tudni megoldani, majd ha kijön a következő javítás, abban talán...
Mit gondoltok ez a flow jó lehet DS18B20-hoz?
Azt írja 8MHz belső osszcival megy. És 20MHz külsővel? A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
Meglátjuk. Most megyek a DS-ért.
Én is berendeltem pár dolgot, remélem holnapra itt lesz. Azt olvastam, hogy az 1wire blokk jó a 18B20-hoz is, de azért kíváncsi leszek...
Sziasztok egy keresztkérdésem lenne, ha szeretnék két pic-et összekötni kb 20-30m távolságban akkor milyen kommunikációt ajánlotok? Esetleg rs485, akkor azt hogy kell programozni illetve milyen külsö eszköz kell hozzá?
A flow kezel valamit a háttérben.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
Szia! C-ben használok CRC16-ot, amit a MODBUS használ, ha érdekel abban tudok segíteni.
Sziasztok
Az MCP3551 ad átalakitót szeretném összekötni pic-kel ezt hogy lehet a flowcodban le programozni?
Ok értem de miként tudom cimezni az eszközöket hogy épp kinek mit küldök vagy mit fogadok és honnét?
SPI csatlakozo felulete van. Olvasaskor meg kell nezni, hogy a SDO alacsony, majd ha alacsony ki kell olvasni 3 byte adatot. Van C rutinom hozza ha erdekel (mukodo, kiprobalt). Flowcodera nem tudom hogy lehet rahuzni. Az adatlapja leirja a pontos kezelest.
Az mar program kerdese. A kommunikacio sima sorosvonali kommunikacio, csak az adatiranyokat kell valtogatni. Az eszkozoknek kell azonositokat adni, majd az uzeneteket ugy megszerkeszteni, hogy " preamb byte, from, to, data, stop byte" legyen egy uzenetcsomag, majd a kezdemenyezo a kuldes utan szabadda teszi a vonalat. A megszolitott eszkoz egy kis varakozas utan hasonlo csomaggal valaszol.
A c rutint megköszönném mert kifelyezetten érdekel, mert valami megoldás kell és ha ez az akkor ez kellene.
Köszi Kovács Gábor
Na erre epp nincs C rutinom, de ha jol tevedek a CCS C mintapeldakban van egy hasonlo megoldas, aholis egy vonalon kommunikal tobb eszkoz, es ezzel a megoldassal zajlik a kommunikacio. Kiprobalva, jol mukodik tobb eszkoz kozott.
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
Idézet: Csak vigyazz mert konnyen letorik. „Megrángatod a CS lábat”
Szerintem csinálsz az utolsó x db mérésből egy átlagot és ahhoz hasonlítva, ha extrém érték jön, eldobod.
A helyi CRC kepzesehez ki kell olvasni a 9 byte scratchpadot, aholis az utolso byte a CRC. Majd a 8 bytebol ki kell szamolni a helyi CRC-t amennyiben a ketto egyezik, akkor hibatlan az adatatvitel. Itt egy algoritmus a CRC ellenorzesere:
Noch einmal:
Azert nem ertem mitol lehet hiba. Nalam valami 10-20 meteres bund vegen log a DS, es egy szabalyzo megy rola. Ha hibas adat jonne megbolonditana a PID-et, es elszallna a szabalyzo. De szepen dolgozik hiba nelkul hetek ota.
Szia
Az adatlapot át böngésztem,c-ben nem tudok programozni ezért játszom ezzel ha gondolod rakd fel ide a rutint hátha másnak is szüksége lessz rá végsö esetre lehet az marad
Szia
Ezt gondolom akkor software módban kell legyen a tulajdonságoknál?A hardware mód csak a saját paneljüknél müködik?Ez az SPI uninit mit csinál?
Itt van. De ha nem tudsz programozni, hogyan akarsz ilyennel foglalkozni? Az AD kiolvasasa meg nem csinal semmit. Az adatot fel kell dolgozni.
Sziasztok !
Kérdésem lenne... Milyen irányban kellene indulnom ,ha azt szeretném megvalósítani ,hogy: - adva van egy PIC ,aminek a PWM kimenetén van egy - természetesen - változtatható négyszög jel - van egy másik PIC ,ami ezt veszi ,majd generál egy ugyan olyat és kiadja szintén a PWM kimeneten Köszi !
A kijövő PWM jelet egyenirányítsd szűrd egy kis kondival , majd a keletkezett egyenfeszt adc vel mérve már meg tudod oldani az adc-pwm konverziót
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Nem biztos ,hogy "analógosítani" kellene egy jó kis 4szög jelet
A legutóbbi Flowcode indításkor azt írta ki a képernyőre, hogy "Ez az alkalmazás nem Windows32 alkalmazás".
Azóta sem megy. Újra telepítettem de nincs változás. Más programok működnek. Mi lehet?
A szükséges alkatrész egy drótdarab...
Ha módosítani akarod a jelet, akkor van értelme a feladatnak és van megoldás is, bár flowcode-ban nem biztos, hogy le lehet programozni C nélkül...
Igen, abból ki lehetne indulni. De nem biztos, hogy PWM modult kéne használni, egyszerűen csak a megszakításokban lehetne módosítani, vagy nem, a kimenő jelet, azaz egy lábat.
Viszont ez a kódom tele van C-vel... A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
Egyelőre az a feladat ,hogy a "második" PIC kövesse le az elsőt ,tehát ua. a PWM menjen ki.
Majdan lesz egy olyan kapcsoló ,ami a második pic PWM -jét "manipulálja"
Az nem lenne járható ha csak a PWM adatait küldenéd át a másik picbe mondjuk isp-n vagy rs232-n ? Úgy értem hogy van egy változód aminek az értéke meghatározza a PWM kitöltését , ennek az értékét küldöd át a második picbe és ott ez már ugyanazt a kitöltést fogja generálni , manipulálni is csak ezt az átküldött adatot kéne a következő lépésben , a kommunikációt is elég lenne csak az érték változásakor indítani .
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |