Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hogyan tudnám elérni, hogy a fet teljesen lezárjon, ha nem kap a get vezérlő feszültséget?
Mert nálam akkor is vezet ha nincs get feszültség? Lehet zárni teljesen? Köszi
Hello!
Ez egy költői kérdés. Mert nem tudni mit csinálsz, mit nevezel teljesen lezártnak.. Mi az, hogy "vezet"? A Gate egyébként nem lóghat a levegőben! Mindenképpen egy ellenállást illik a Gate és forrás közé tenni. Mert lehet ez a bajod.. üdv! proli007
A FET lezárt állapotában is folyik egy ún. szivárgási áram, ennek értékét az adatlapban megtalálod. Ha ennél nagyobb az áram, akkor vagy a kapcsolásod hibás, vagy a FET.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e ajánlani valami olyan programot, ami betáplált kapcsolási rajzon kiszámolja az eredő ellenállásokat, feszültségeket, áramerősségeket(itt most elég összetett kapcsolásra gondolokaz ért kéne a program)
Mekkora az Ugs feszültség, amikor szerinted a FET zárva kellene legyen, de még sincs teljesen? (Ha R4-et rövidre zárod, Ugs=0V, a FET teljesen zárva kellene legyen.)
Amikor zárva szeretném, hogy legyen az 0V .
Vagy 0V vagy 6.5V megy a A fet get-re.. Az nem próbáltam R4-et rövidre zárni. Holnap kipróbálom. Addig is köszi a segítséget. Fet típusa IRF530
És meg is mérted, hogy mennyi az annyi, vagy csak szeretnéd, hogy annyi legyen
![]() Egy apróság: a FET-nek 'gate'-je van, nem 'get'-je.
Persze meg mértem 0v a kimenet amikor kapcsol az áram felvétel is leesek a felére.
0.8A amikor kapcsolja a fűtést amikor kikapcsolt állapotba kéne lenni a gate fesz 0V az áram felvétel 0.4A
Akkor nagy valószínűséggel a FET elhalálozott. Ha van másik csere és próba újra. Ha nincs akkor forraszd ki és mérd ki, hogy jó-e.
Hello,kapcsolási rajzot keresek hifonics brutus 1500-as erösitöhöz nem-e tud valaki segitenni?Elöre is köszönöm:
Sziasztok!
A kisfiamnak készítek egy kis LEDes-kapcsolós dobozt karácsonyra. Sajnos rosszul gondoltam át az egyik elemet. Ez egy 250 Ohmos potméterrel vezérelt 20x2 ledből álló sor lenne. Tehát van 20 lépés. 4 különböző színcsoporttal. Úgy terveztem, hogy parosával lesznek kötve a LEDek (20x2). Megoldható ez szerintetek lépésenként különböző értékű ellenállások kötésével, úgy, hogy ha a potmétert szabályozom, balról jobbra kezdjenek a LEDek felgyulladni, és fényükben erősödni? Vagy valahogy kössék őket sorba? 12V 5A a táplálás. Segítségeteket előre is köszönöm!
Szia!
Nem biztos, hogy jól értem, de egy potival akarod a ledeket sorban kigyújtani, ellenállások segítségével? Ez aktív elem nélkül nem lesz az igazi.
Gondolom, de most ezek a lehetőségeim. Nincs már idő komoly áramkör szerkesztésére, nem kell tökéletes legyen, csak jópofa.
![]()
Persze, ha valaki ki tud segíteni, szívesen fizetnék is érte...
Azért ez nem olyan bonyolult. A ledek előtét ellenállása attól függ mennyi ledet raksz sorba.
Nekem sajna már kész a doboz, és nyomtatott áramkör nélkül kötözgetem. 20 lépesnyi kellene és 250-es potméteren át. Tranzisztorok nélkül nem lehet megoldani? Ráadásul a LEDjeim is különbözőek csoportonként, más feszültségszinttel.
Sziasztok!
Van egy kijelzőhibás LCD tévém, aminek a a távirányítóját és az ahhoz tartozó vevőt szeretném használni egy saját projektben. Lehetséges ez, vagy egyszerűbb készíteni egy sajátot? Ha a tévé alkatrészeit használom, miket szedjek ki?
Egyszerűbb a saját. A mai tévékben mindent a processzor végez. Nem tudod a távirányítót különválasztani.
Adott egy 24V/48W Forrasztópáka, 15V trafóra kötve miért csak 1A az áram felvétele?
Kb 3A kéne hogy felvegyen nem? köszi
Szia!
Ezt hogy számoltad ki? 24V-on tud 48W-ot. Ez 48/24=2A, 24/2=12 Ohm, 15/12=1,25A. Tehát a pákád tudja a fizikát ![]()
Szia!
Kisebb feszültségen kevesebb áram folyik ugyanakkora ellenállás mellet. Ez a 15V-os trafó hány wattos?
Állítólag ez lehet egy egyszerű megoldás:
http://home.cogeco.ca/~rpaisley4/Comparators.html
Egyszerű? Igen messze jársz a 20LED, 1 potméter megoldástól.
Akkor már inkább ez: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Nov 24, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |