Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia! ez egy kipróbált kapcsolás,én meg építettem,és semmi baj vele.
Szia! Elnézést.
A rajzon van egy kis baki, a TIP41/42-nél. A beültetés az rendben. A 2x200-asnál.
A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
Örömmel venném ha meg osztanád,mert én nem találtam benne hibát,de tudod sokat adok a véleményedre.
Csatolom az észrevételem.
Na ez nekem fura,mert én úgy építettem meg ezt az erősítőt,ahogy a rajzon van,és semmi baja sincs.
Köszi a segítséget, nem nagyon ismerem még ezt az oldalt.
Sajnos sehol nem találok ilyen kapcsolási rajzot.
Koszonom! Gondolom a 2n3773 helyett siman betehetem a 2n3055 es anyi.
Minden gond nélkül,amúgy nekem is 2n3055-ről megy.
Hutest kellene novelni?pl ha mar meleg akor egy 6x6 venti elkezdene fujni a kozepen levo bordakat?Mit szolsz a hangjahoz, szobaban meg allja a helyet?Gerjedekeny? Mekkora nyugalmit engedtel neki? +/-31 rol kell birja a 4 ohmot is egypar tranyo/ch nem?
A PNP rajzjel mellé NPN tranzisztor típus van írva! A kettő közül csak az egyiket lehetséges betartani. A rajzjel az jó.
Figyi én 2x40v-ról hajtom,és 4 óhmon terhelem.A nyugalmit csak fülre állítottam be,nincs gerjedés,se búgás.Egyáltalán nem gerjedékeny,és szerintem szobai használatra jó.
Dupla vagy sima vegtranyoval? Hutest mennyire kell komolyan venni neki? Melegszik vagy ami bordan van nekem az teljesen eleg 4 ohmon is aktiv resz nelkul is?
Igen,az egyik TIP41-esnek,és a TIP42-esnek a rajzjele rosszul van fel festve.Ne haragudj meg,de olyan a szemed,mint a sasé.
Nekem sima végtranyókkal van szerelve,elég nagy bordán fekszenek.
Akkor nekem nem art az a kis aktiv hutes ha atlep egy bizonyos hofokot, mert jo ha szobaba nyomatom, szerintem nem lepi at azt a kuszobot, de ha veletlen kontroll/monitor difut kell hajtson akor biza fog melegedni.Te milyen nyakterv alapjan keszitetted, azt keszitetted ami az oldalon van? A tekercs hanyas drodbol kell tekerni mekkorara?Te hogyan keszitetted
Én azt a nyáktervet készítettem el,ami a doksiba van.Én 4-es fúró szárra tekertem a drótot,és kb 10-15 menetet,és a panel aljára raktam fel a 10óhmos ellenálást
Én egy másik bontott erősítőből termeltem ki a réz vezetéket,és abból készítettem a tekercset.
4 ohmon a tenyleges teljesitmenye legalabb tenyleg eleri a 100w ? Ugykeszitenem el az erositot, hogy a szaktanaromnak is megmutatnam , es ha aztmondom h 100w kepes elokapni az oszcilloszkopot muterhelest aztan orakig kinozni ha kell,hogy nezze meg a telleges teljesimenyt.Doktoratusa van elektroteknikabol tapasztalat is van a hata mogott 71 eves.
Az AWG22-es huzalkeresztmetszethez itt a megfejtés.
Helló!
Nem csoda hogy melegszik, mivel nem lehet nyugalmi áramot állitani, és a 0 pontot se . Egy ilyen erősítőt teljesen párba válogatott és kis tűrésű alkatrészekkel,lehet szerintem csak építeni. Magyarul én nem építenék olyan végfokot amelyikben legalább 2 trimer poti nincs ezek beállítására. Üdv, Balázs
Udv!Ez az erosito nincs megepitve, most szedem az informaciokat rola, es a melegedest, pedig az en sajat bordamhoz ertem, gondolom lattad a kepet ahol felvan szereleven a 4 2n3055 ahoz a bordahoz kerdeztem a melegedest.
Pontosan nem tudom hogy kiadja-e a 100w-ot,de 80-90w-ot szerintem kiad magából.
Koszonom az osszes segitseget, jovohetvegen nekiesek a panelnek ha masnem kezzel megrajzolom. Aztan lesz ahogy lesz. Megegyszer koszonom!
Egyéni elgondolás hogy ki mit épít meg,én csak a tapasztalataimat tudom átadni.Nekem lehet nyugalmit állítani,és a kimeneti DC-nekem 0.02v.Én meg vagyok vele elégedve,a többi nem rajtam múlik.
Ott a terv,minek rajzolnád kézzel!
Jó építést,és értesíts ha jutottál vele valamerre.Ha elakadnál,szólj nyugodtan.Minden jót.
Helló !
És mivel állítottad, be a nyugalmi áramot, mert abban a kapcsolásban egy trimer sincs, vagy nem ugyan arról a kapcsolásról beszélünk. Bocsi félre értettem, " nem tudod állitani" elnéztem. Balu. A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
Szia! Ő a delikvens. T1 és T2 bázisellenállása egyaránt alacsony értékű: 3,3k! Az alkatrész szórás nem okoz végzetes kimeneti DC hibát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |