Fórum témák
» Több friss téma |
A 3-a láb tényleg le van kötve testre fixen? Mit látsz a kijelzőn, mikor próbálkozol?
És tényleg fordítva kötötted be a tápot az LCD-re? Az MCLR lábat sem szabad fixet Vdd-re húzni, oda egy 10k kell. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
Persze, elolvastam amit írsz, hiszen minden amit leírsz Az okulásomat segíti, de elmélkedem próbálgatok a magam fejével is.
Csalsz! A projectben beállított órajel nem 32,768KHz, mint ami egy órakvarc, hanem 3276800Hz, azaz 3,2768MHz! Abból könnyű!
Igen fixen testre van kötve. A mellékelt képen van amit látok.
Mért kellene forditva bekötni a tápot az LCD-re? Igen Mclr-nél ott a 10k ellenállás is.
A rajzod szerint fordítva van bekötve a táp! Én nem azt írtam, hogy fordítva kéne bekötni, nem tudsz olvasni?
Nem szabad a 3. lábat fixen testre kötnni, azzal kell beállítani a kontrasztot! Nézz utána, hogyan kell bekötni az LCD-t! Ez a rész már nagyon off itt... A program viszont jó. A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
A kontraszt nincs kialakítva. Egy 10K-s poti kell csak.
Akkor elmentünk egymás mellett.
Azt feszegettem, hgy a 32KHz-e kő a Timerre kötve 1Hz-et nyújt. De nekem 100Hz kell ezért a 3,2768megásat használva 2>15 hatvánnyal osztva 100Hz jön ki. Most azon rágódom, hogy 20 megással mit kezdjek.
Ja értem! Tényleg leragadtam, mert órakvarcról beszéltél, a megásak nem olyan pontosak.
Most még az a kérdésem, hogy a 3,2768MHz kvarc ráköthető e a Timer 1 bemenetére. Erre az adatlapban nem találta utalás. Marad a próba.
Nem baj. Nem óra lesz belőle, hanem fűtésvezérlés. Rezsóhoz.
Mihez kell a 100Hz?
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
A TABLE 17-9: tálázat szerint, 32,768KHz-es kristályt lehet csak rákötni. Legalább is én így értelmezem. Viszont nem látom miért ne menne gyorsabban, ha külső forrásból 40-50MHz-et is lehet mérni vele. Próbáld ki...
A poti is bekerült igaz 50k-s de ez gondolom a szerepén nem változtat. De továbbra sem jelenik meg a szöveg.
Csinálj egy egyszerű "Hello World" -öt és azzal állítsd be a kontrasztot.
Kipróbálnám, csak nincs itthon a próbapanelem.
Ez jó lehet?
A hálózat nem pont 50Hz és nem is állandó. A szinkronizálást nem így szokták megoldani...
Nem tudom. Csak próbák után lehet rá mit mondani, esetleg a C listát futtatni C szimulátorban, ha le lehetne fordítani valamilyen C fordítóval MPLAB alatt.
A flow lefordítja Asm-be.
Szimulátort még nem használtam. Van de nem tudom hogyan kell. Van egy ilyenem is: Bővebben: Link
Ha visszaolvasnál , és nem csak Watt hozzászólásait figyelnéd , én nemrégen megírtam hogyan lehet a flow ban egyszerűen szinte bármilyen kvarccal kerek értékű megszakítást csinálni
Igen! Olvastam. Köszönöm neked is.
Olyan katyvasz van a fejemben... Ha tudnád....
Ha tudnám ? Várd meg amíg leülepszik a katyvasz és azután kérdezz Látod aki fent van a témában és tud az szívesen segít , de a "katyvasszal" neked kell megbirkóznod
Milyen picet és milyen értékű kavicsot használsz ?
Már írta, 4MHz, belső oszci, 16F887. Programot is feltette. Valami elektronikus hiba van ott...
Igen már rájöttem , kissé figyelmetlen voltam Viszont itt van neki egy helloworld
progi . * Melléklet kérésre törölve . A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
Sziasztok 4digites 7szegmenses kijelző ügyben tud segiteni valaki? Konkétan egy változó értékét szeretném ki iratni amig csak 1 helyiértékes addig nincs is gondom de ha2 vagy 3 helyiértékes akkor már káosz van a kijelzőn.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |