Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   353 / 1152
(#) Honda130 válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Miért? Valami rosszat szóltam?
(#) belfi2 válasza Honda130 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

A téma a rossz.
(#) _vl_ válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Sajnos ezek az operációs rendszerek ilyenek. Van olyan alkatrésze a gépnek, aminek a cseréjét zokszó nélkül elviselik, és van olyan, aminek a cseréjét meg nem. Tipikusan akkor lesz gond, ha olyan alkatrészt cserélsz, aminek a drivere nincs fent a gépen telepítve, és kellene a bootoláshoz: pl. diszkvezérlő, ami ugye rá van integrálva az alaplapra...
(#) KTobi válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Kétszer elindítod csökkentett módban, utána menni fog. Ott leszedni a régi drivereket, újakat ha kell, megetetni vele. De ha azt se tudod van-e IDE csatlakozód, inkább telepítsd újra az egészet, ha azt biztosan meg tudod csinálni.
(#) Honda130 válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Én ebben a téma választásban nem vagyok jó. De nem könnyű megtalálni a megfelelőt, mert a főoldalon minden szar van, a kereső meg nem dobott ki semmit az Uttorrentre.
(#) shoginc válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

ennek kamerához nincs köze.. egy szabvány s-video csatlakozó van rajta ami ugye analóg videobemenetet jelent. a rögzítőeszközt látnia kellene a szoftverének, de ha csatlakoztatok rá bármit is, akkor is ezt írja...
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Jó kérdés, hogy a régi vas, mennyire régi volt, mert egy CPU platform váltás, már elég lehet az újratelepítéshez. (Ha jól tudom)
(#) belfi2 válasza shoginc hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Egy analóg videó bemenetnek csak van köze a kamerához mivel a régebbi kamerák analóg videó jelet adtak ki.Az hogy most te nem arra használod az más tészta.Nekem is volt egy Sony kamerám amit közvetlenül videomagnóhoz lehetett kapcsolni (HITACHI felültöltős Kb 20Kg volt) akkor még a digitális rögzítés (házi) nem igazán volt elérhető.(1980' eleje)
A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2012
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 29, 2012 /

Sziasztok. Nem erőszakoskodni, szeretnék, de ebben tud valaki segíteni?

Az is eszembe jutott, hogy külső akkupakkról meghajtom, a kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy a 3,6V -al szemben a logika toleráns lenne, vagy egy feszosztót rakjak be és próbáljam ki úgy?
(#) KTobi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

XPt alatt már cseréltem alaplapot, CPUt is vele, grafikust, eddig gond nélkül tudtam. 7es alatt grafikuscsere nem gond. Az XPt nem zavarta az se, ha ATIról NVideára cseréltem és vissza.
A windows ilyen értelemben elég rugalmas, mac alatt ezt nem lehet eljátszani.
Van, hogy minden nélkül megy, de megesik, hogy kell csökkentett módból leszedni drivereket.
(#) _ampervadasz_ válasza KTobi hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Túl általánosan fogalmaztam. Például egy régi AMD -s lapról (Socket 462) egy újabb Inteles szériára való váltás (LGA775) biztos halál tud lenni ( adatot akartam menteni, de a boot menüben mentendő HDD -t választottam boot eszköznek majd csinosan elhalálozott. ). A videokártya érthető és az összes többi is, még csökkentett mód sem szükséges többségében, bár egyes ÁTÍ nagyon bosszantó tud lenni, MAC esetében nincsen tapasztalatom, bár van egy régi példányom.
(#) Bakman válasza KTobi hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Idézet:
„A windows ilyen értelemben elég rugalmas, mac alatt ezt nem lehet eljátszani.”

Sokkal rugalmasabb, mint bármelyik Win. Tapasztalat.
(#) nedudgi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

Elsőre meg kellene nézni, hogy az elem lemerült-e? Ha igen, akkor zárlat van.
Ha nem, akkor lehet tovább gondolkodni, mi a gond.
(#) shoginc válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 29, 2012 /

nos, mindenesetre egyszerűen nem tudom működésre bírni.. pedig lenne rajta egy s-video, kompozit video, és hangbemenet, illetve egy s-video és egy hangkimenet is
(#) sastas01 válasza belfi2 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Csak át kellet állítani a biosban a winyót ACHI-ról IDE-re és egyből ment.
(#) belfi2 válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Jó pap holtig tanul.
(#) tallerkrisztian hozzászólása Nov 30, 2012 /

Nem pont ide tartozik, de itt van élet.

Egy elkónál ha 10µF 50V 105C a paraméterei (monitor táp inverter) mennyi az a minimu Volt amit kéne mérnem rajta?

Gondolom az 1-2 volt az kevés / kijelző nincs rákötve a méréskor
(#) _vl_ válasza tallerkrisztian hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Nincs ilyen érték.
A ráírt Volt az a maximum, amit a csillagok megfelelő állásánál még elvisel.

Továbbá invertert nem mérünk multiméterrel, mert azzal úgyse látni rajta semmi hasznosat, mivel nem egyenáram van ott.
(#) belfi2 válasza sastas01 hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Viszont az érdekelne hogy Win 98-at hogy tettél fel AHCI vezérlőre?
(#) mizsei.robi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Egy BIOS frissítés, vagy csere nem árthat neki, még akkor sem ha a legújabb van rajta. A logika a maximális elviselhető feszültsége nagy valószínűséggel 3.3v.
(#) david10 hozzászólása Nov 30, 2012 /

Sziasztok,a szamitogepem valamiert mukodes kozben ujraindul
Es amikor el indult ez az uzenet jelenik meg: (a csatolt kep)
Hogy lehetne ezt megoldani?
Segítsegeteket elore koszonom.

hiba.JPG

(#) _ampervadasz_ válasza mizsei.robi hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Köszönöm a segítséget, erre gondoltam is, de egyenlőre ezzel várok még, egy kis rendszer pucolgatás még hátra van, aztán utána kíváncsi leszek.
(#) _ampervadasz_ válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Helló, írtam, hogy mekkora feszültséget mértem, illetve kontakthiba kizárva, ha zárlat lenne az RTC fel sem éledne illetve CMOS -ba menteni sem lehetne és mivel áramtalanítás nélkül mindent megjegyez, ezért ez többszörösen megdőlni látszik.
A hozzászólás módosítva: Nov 30, 2012
(#) _vl_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Idézet:
„ha zárlat lenne az RTC fel sem éledne”

Ezt miért gondolod? Ha az elemet egy rövidzárral vagy egy szakadással helyettesíted, akkor pont így fog viselkedni a rendszer.
Az RTC chipen Vbat lábán kéne a feszültséget megmérni.
(#) _ampervadasz_ válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Erre majd ránézek, nem tudom, hogy az RTC esetleg be van e építve a déli hídba, majd kutakodok a 32,768khz -es kavics után aztán meglátjuk.

Hmm, ezt jó tudni, azt hittem, hogy rövidzárlat esetén meggátolja a normális működést, a szakadást még megértem.

(#) _vl_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

A mai gépekben a multi I/O vezérlőben szokott lakni, az én gépemben pl. egy Winbond W83627 adja ezt a funkciót, a PS/2 egér, soros port, printer port, floppy vezérlő, meg hasonlók mellett.
(#) _vl_ válasza _vl_ hozzászólására (») Nov 30, 2012 /

Visszavontam. A déli híd mellett van a kvarc, megvezetett, hogy a Vbat be van kötve a multi I/O chipbe is...
(#) bankimajki hozzászólása Dec 1, 2012 /

Sziasztok, több kérdéssel is fordulok hozzátok. Elsőnek azzal hogy az miért van, hogy amikor torrentről szedek lefelé nagy fájlokat. (HD filmek) 10-15MB/s-cel, akkor a proci alig pörög a vinyó LED-je is csak néha villan fel, de a memóriát folyamatosan nyomja felfelé 30%-ról indul kb. és 100%-ig. (4GB RAM van most a gépben.) Amikor eléri a 100%-ot akkor elkezd csökkenni a sebesség és a gép is belassul. (Ez teljesen érthető.) De amit nem értek hogy miért nem írja egyből a vinyóra az adatot egy az egyben. Ezt be lehet állítani valahol?
A másik dolog hogy vettem egy 250-es SSD-t, de jelenleg egy 500GB-os vinyó van most benne. És az is kellene. Melyik az az adatcsatorna, amely a legjobb sebesség/ár értékkel rendelkezik? (3 opcióra gondoltam: USB 3.0 vagy eSATA vagy beépítőkeret a DVD meghajtó helyre. A gépbe mindenképp bővítő kell, mivel nincs se eSATA se USB 3.0, tehát ezzel is kalkulálni kell.) Illetve ha torrentnél a külső vinyóról megy a seed, akkor az a belső SSD-t mennyire használná vajon? Mert csak a torrent miatt nem akarnám lényegesen csökkenteni az SSD élettartamát.

Üdv.: Miki
(#) sastas01 válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

A kérdésed második részére:
A leggyorsabb jelenleg a Sata3-as foglalat. Ez 6Gb/s-el tud adatot forgalmazni(Az olcsóbb kategóriás SSD-k 100MB/secet tudnak, a jobbak 5-600 at).
A belső SSD-t csak annyira használja, amennyi kell a rendszer fenntartásához (persze ha értelemszerűen az oprendszer van az SSD-n -máshogy meg értelme nincs SSD-nek) Onnantól pedig még az USB sebesség is meghatározó.

A kérdésed első felére csak sejtésem van. Ha külső HDD-re írod a filmeket és ezt USB2.0 án teszed, lehet nem tud annyi adatot forgalmazni, mint amennyit leszedsz, és ez egy idő után túlterheli a rendszert.
(#) Gabó válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 1, 2012 /

Nem tudom, milyen klienst használsz, de nekem amit a memóriából elfogyaszt, le és feltöltésnél az kemény 13mb.
Jóformán fut mindig, és mellette bármi mást csinálok, sose nőtt nagy mértékbe.
Következő: »»   353 / 1152
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem