Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Végül egy Raspberry-t rendeltem, első körben nem tudtam többet szánni a dologra. Tegnap meg is érkezett, azonban érdekes dolog van. A hivatalos honlapon a B típusnak 512MB RAM-ot írnak, de ennek csak 256MB van. Legalábbis a linux alatt a feladatkezelő ennyit lát, és az első indulásnál ki lehet választani, hogyan akarom felosztani a CPU és a GPU között ezt a 256MB-ot. De ha ez az A típus lenne akkor LAN se lenne rajta. Tud valaki valamit erről? Másik kérdés: hogy a jó Istenbe lehet Linux alatt valamit telepíteni? Úgy emlékszem volt egy program, ami alatt úgy lehetett keresni mint Androidba a marketen. De úgy le van butítva ez a Raspbian, hogy nem találom, szerintem benne sincs.
Hello!
Memória ügyben ezt a cikket ajánlom figyelmesen végigolvasni: Bővebben: Link Utolsó bekezdés útmutatása alapján azt is ellenőrizheted, hogy mekkora a rendelkezésre álló fizikai memória a kártyán.
Szia!
Ez alapján 512-es a chip. Akkor vajon miért csak 256-ot lát?! Vagy a másik 256-ot máshol használná fel?!
Nem vagyok Linux guru, így csak egy gyenge ötletem van: nem lehet az, hogy a rajta futó Linux még a 256MB-os verzióra optimalizált fordítás és ez okozhatja a hibát?
Én megpróbálnék vagy egy frissítést, vagy egy Android ICS-t rárakni, hátha segít. Amúgy, hogy hogy mégis Raspberry-t rendeltél és nem valami szintén olcsó, de izmosabb Allwinner A10-es SoC-cal felvértezett kártyát?
Hát sajnos nem sok időm van, a meló, suli, bnő minden időm elviszi, és ahogy rákerestem az allwinnerre, kevesebb infó anyagot találtam. A Rasp-nak a honlapján meg ott van minden, mit hogyan kell csinálni, ott a linux ami jó rá. De szerintem ennek eladás lesz a vége. Lassú mint a bűn.
http://hubcitylabs.org/unlocking-your-new-raspberry-pis-512mb-of-memory/ Ezt megpróbálom megcsinálni, hátha úgy látja az 512 ramot.
Hali Atielektro!
Szerintem az alábbi soraid hibásak: /* LED bekapcsolasa */ GPIOPinWrite(GPIO_PORTF_BASE, GPIO_PIN_3, GPIO_PIN_3); case OFF: GPIOPinWrite(GPIO_PORTF_BASE, GPIO_PIN_3, GPIO_PIN_3); Helyettük inkább ez kellene: GPIOPinWrite(GPIO_PORTF_BASE, GPIO_PIN_3, 1);
Én meg inkább így használnám:
/* LED bekapcsolasa */ GPIOPinWrite(GPIO_PORTF_BASE, GPIO_PIN_3, GPIO_PIN_3); /* LED kikapcsolasa */ GPIOPinWrite(GPIO_PORTF_BASE, GPIO_PIN_3, 0); Feltételezve, hogy a LED másik lába GND-n van (közben egy ellenállással).
Hello!
A port írás úgy helyes, ahogy pici is mutatta. Nézd meg a port-ok felépítését az adatlapban, mert érdekesen van megoldva a gyors írási/olvasási sebesség elérése érdekében. pici: Köszönöm a timer-es segítséget, remekül működik a megszakítás. A hozzászólás módosítva: Nov 7, 2012
Szia!
Ebben nincsen igazad. Helyesen: a gyári függvények lassúak, mint a csiga. Üdv, Thomy
Persze ASM
![]() Többnyire ASM-ben írom a programokat. (De minimum ASM betétekkel) Megint egy LCD project van 800x480 16BitRGB. C ben optimalizálva ezt használva: GPIOPinWrite(GPIO_PORTD_BASE, GPIO_PIN_3, GPIO_PIN_3); 12 fps egy képernyő törlés ezzel már 20fps: GPIO_PORTD_DATA_R = 0x08; ASM-ben megtrükközve: 30fps Próbáltam optimalizálást meg utasítás variációkat, C nem lett gyorsabb. Persze a progi nagyja C-ben lesz, de az időkritikus részek szigorúan ASM Több LCD-s projecten vagyok már túl, de C-ben sose tudtak mások olyan gyors LCD kezelést csinálni mint ASM-ben. Értem, hogy gyári függvények, de ha mindent újra kell írni és optimalizálni, akkor mehetne egyből ASM ![]() És nem a C-t taposom, hanem csak felbosszantott a szívás A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
Ez "C kontra asm" is olyan, mint a vicces kedvű mester szlogenje: "Gyorsan, olcsón és kiválóan dolgozok, de egyidejűleg csak kettőt választhatsz! "
Lehet, hogy csak egy jobb fordító kell neked. Nem állítom, hogy akkor példáddal élve azonnal 30 fps lesz, de jó eséllyel jobb. Helyedben lehet csinálnék pár benchmarkot.
Köszi. Keil-t használok, sajnos időben nem állok jól, hogy piszkáljam a rendszert.
Alapvetőleg a C egy sok igényt kielégítő rendszer, jól is van ahhoz képest optimalizálva, de specifikusan sok trükköt lehet használni amit a C nem tud, nem fog tudni. Ez a sajátossága. Nekem most a sebbesség lett a fontosabb. Tudom válasszak gyorsabb procit ![]()
Hali!
Linux/Eclipse alatt milyen debuggert ajánlatok? ![]()
Végre nekem is elküldték a LaunchPad akkor 2 nap és ide ér?
Ki mit csinált már belőle?
Mivel nem kaptál választ, ezért megpróbálok választ adni.
Nézz körül itt: OpenOCD Lesd meg, hogy milyen hardware-t támogat alapból. Tapasztalatom nincsen vele, de szerintem, ha valami jól működik a Tux alatt, akkor az valószínűleg ez lesz.
Sziasztok!
Van nekem egy jtag mini-m. mini.jpg és egy at91sam7s256-ot kellene frissítenem. kep.jpg a kérdésem az lenne, mi lehet a lábkiosztása a jtagmini-nek ami ugye 10 lábú Ha valaki tudja kérem árulja el Köszönöm
Mihez adták a jtag-mini-t? Honnan van?
Létezik több lábkiosztás is, szinte minden gyártónak sikerült valami sajátot alkotnia.
Üdv olyan kérdésem lenne hogy lehetne építeni "Android panelt " raspberry Pi .
Tudom egyszerűbb lenne meg venni a boltba 15 ezer forintért de az nem lenne ki hívás . Valaki tudna e egy kapcsolási rajzot ? Amit meg is lehetne építeni . Hdm-i vel .
Nem árulják a hozzá szükséges összes alkatrészt. Sehol nem tudod megvenni pl. a Raspberry Pi CPU-ját.
De pl egy számítógép processzorját nem lehetne hozzá felhasználni a biosát meg ilyeneket mert itthon vagy a rakat lom . Valami panelt építeni hogy lenne rajta enthernet vezérlő hdmi vagy vga kimenet meg usb port és lenne benne egy processzor meg a bios és egy ram foglalat . Tudom hogy nem ilyen egyszerű . Van pic programozáson elég tapasztalatom .
De egyszerűen szeretek alkotni . A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Szia
Ne haragudj meg, ha azt mondom, hogy a fórumbeírtásod alapján az jön le, hogy gőzöd sincs arról amit szeretnél. Ilyet építeni, kifejleszteni nagyságrendekkel többe kerül, mint készen megvenni a boltban. A rasphberry alkatrészei és a panelja többe kerülne neked, mint 15eft. És akkor nem beszéltünk a paneltervezés összerakás és egyéb fejlesztésekről. Szerintem csak a 4-8 rétegű nyákja többe kerülne, mint 15eft, és nem mindig az első panel a végleges. És jól kell ismerned azt a procit, amivel építenéd. De a kérdésedre a válasz, igen meg lehet csinálni, de nem a rasphberry lemásolásával. Van sok más ARM proci, amivel ez megépíthető, persze nem lesz ilyen gyors, de elfut rajta linux android wince (keress rá pl. a friendly arm-ra) De ezek is jóval 2eft felett. A számítógép processzor meg BIOS ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
(szarkazmus on)
Sziasztok! Szeretnék egy Audit építeni, tudom hogy egyszerűbb lenne csak venni egyet, de szerteszét vannak a különböző kocsi alkatrészek itt a garázsban. Van egy kis tapasztalatom a biciklikkel, már párat szervízeltem is. (szarkazmus off) "egy számítógép processzorját nem lehetne hozzá felhasználni a biosát meg ilyeneket" Ne haragudj, de látszik, hogy egyszerűen lövésed nincs hogy miről beszélsz. Menj be a boltba és költsd el a 15.000 Ft-ot. Hegessz rá saját linuxot. Hidd el nekem, egy U-boot bootloadert ráfordítani linux alól és beüzemelni is elfoglal majd hetekig. Jó szórakozás lesz hidd el. Aztán ha majd a szoftveres része menni fog, akkor megérted, hogy ez a hablaty : "egy számítógép processzorját nem lehetne hozzá felhasználni a biosát meg ilyeneket" mennyire értelmetlen hülyeség. Utána majd elgondolkozhatsz azon, hogy saját hardvert csinálj. A hozzászólás módosítva: Dec 1, 2012
Ha jól értem, akkor ezzel kompatibilis. (Egy LPT portra csatlakozó Wiggler, vagy Wiggler klón)
Ha Wiggler klón, akkor az LPT csatlakozónál kompatibilis kell, hogy legyen, a többi már csak ohmmérő és türelem kérdése (Ja, még a szintillesztő IC adatlapja is kell hozzá).
A TDO viszonylag könnyen felismerhető abból, hogy bemenetre megy. Tulajdonképpen azt kell leelenőrizni, hogy ezt a kiosztást követi-e. A hozzászólás módosítva: Dec 3, 2012
|
Bejelentkezés
Hirdetés |