Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TDA7294 végerősítő

Témaindító: Dióda, idő: Ápr 17, 2006
Lapozás: OK   389 / 608
(#) Alkotó válasza Dióda hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Nézd meg a QUAD606 széria eredeti rajzát. Azon is teljesen hasonló megoldás van. A virtuális GND "középen tartása" azért nem olyan bonyolult, mert nem folyik rajta nagy áram. A hangszóró árama a táppufferek közös pontjára csatlakozik.
Én is nagyon idegenkedtem a megoldástól, mert nem volt számomra könnyen átlátható, de a működő hidam minden kétségemet tökéletesen eloszlatta.
(#) Alkotó válasza vipera1997 hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Pl én terveztem egy hidalt TDA7294-es panelt, Relop rajzához. De ennek színuszos teljesítménye csak kritikus feszültségű táplálással érné el a 200W-ot. Ez gyárilag sem ajánlott állapot.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
(#) vipera1997 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 2, 2012 /

Akkor 150W körüli teljesítmény hangosításra nem szeretnénk 5 erősítőt vinni hanem csak akkor ezt az 1-et.
(#) csady hozzászólása Dec 4, 2012 /

Valaki tud nekem segíteni? Szükségem lenne egy TDA 7294 Ic-hez egy kapcsolásra.
Van egy szimmetrikus tápegységem. (2x38v DC) Megvásároltam ma a 4db ic-t Következő képpen szeretném megoldani. 2db IC külön és 2db IC hídba kötve. Egy hídkapcsolásra és egy sima egyszerű kapcsolásra. Olyan verzióra lenne szükségem amit tudok nyomtatni fotópapírra. Segítségeteket előre is köszönöm.
(#) dannu válasza csady hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Szerintem a 2x38 v az kevés lesz neki .
(#) Szabi1 válasza dannu hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Hát ha 2x38VAC akkor az egyenáramban +-(38*1,413)-2=51,732VDC s attól szét ég az IC 50v ig bír(a jobbik verzió az lehet kibír 1 kicsit többet de akkor is veszélyes.)
(#) reloop válasza csady hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

Ha így keresel, láthatod a téma összes pdf formátumú melléklet. Megteheted ugyan ezt a lay kereső szóval is, ha abból tudsz nyomtatni.
(#) sanca2 válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

"Van egy szimmetrikus tápegységem. (2x38v DC) "
(#) reloop válasza csady hozzászólására (») Dec 4, 2012 /

(#) at22 hozzászólása Dec 5, 2012 /

Hali! Mindenkinek! Az volna a problémám hogy, vermona regent 1000H-ból ki szedtem az egyenirányító diódákat ezzel még nem egyenirányítottam sose. Itt a tipus SY171/1D 200v 25A de a képen is látni. Most rakok össze majd 2db tda7294-es hidat és ez a dióda van kéznél.
Az volna a kérdésem hogy, valaki tudna segíteni abba hogy hogy kell evvel egyenirányítani?
Jó lenne valami rajz. Még annyit hogy, milyen trafót szerezek be 2db tda7294-es hídnak.(szekunder+Watt) A válaszokat előre is köszönöm szépen.

sy171_1_1.jpg

(#) Szpisti válasza at22 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Hú, ennek a mechanikázásával meg fogod szívni. Én a helyedben inkább vennék egy Graetz hidat, 150 Ft körül kapsz már.
Nem kell minden vacakot felhasználni.
De ha mégis emellett döntesz :
Kell három darab aluminium L-idom. Egy dupla széles és kettő szimpla.
Ezekbe fúrsz akkor nyílást, hogy kalapáccsal beleütve szoruljon a dóda.
A szélesbe kettőt, a szimplákba egyet-egyet.
Nem a hűtés miatt kell, csak hogy rögzteni tudd.
Ezután mindegyik sarkába felrögzítesz szegeccsel (vagy csavar+rugós alátét) egy-egy forrfület.
Majd mindhármat valami szigetelő lapra felrögzíted. Bakelit vagy csupasz nyáklemezre.
A bekötést pedig a szokásos Graetz szerint csinálod : a lemezbe ütött ház a katód.

Gondolom már el is ment a kedved tőle

Ha meg csak kettő ilyened van, eleve jobb ha elveted (a kukába)
A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2012
(#) at22 válasza Szpisti hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Hali! Majd csinálok képet róla hogy, hogy van mert ezt csak a netről szedtem le hogy ilyenem van. Amúgy rendesen idomon van mind a 4 db.
(#) Szpisti válasza at22 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

A Regentben kétutas egyenirányítás volt, azért vannak kettesével a diódák.valahogy így
Emiatt egy középmegcsapolásos trafóval csak egy szimpla tápfeszt fogsz tudni előállítani, ha így alkalmazod. Ilyen a bekötése eredetileg.
Vagyis a TDA +/- tápjához így kettő dupla szekunder tekercs kell a táptrafón.

Ha meg vennél egy 25A-es Graetzet, kisebb helyet foglalna, egyszerűbb a bekötése, nincs mechanikázás (max 1 csavar az alaplapra), és egy középleágazásos szekunder tekerccsel meg tudod oldani a -/+ tápot.
De ha magad tekered a trafót, akkor megoldható...

Hali! Itt a kép bocs a rossz képért de ilyen a telóm. Az egyik képen meg jelöltem hova van be forrasztva a dióda lábak. Egyszerűen nem értem a bekötését mert az idomon keresztül is kapott valami áramot ha nem tévedek. Azért lenne jó egy rajz. Bocs de azért mert nem szeretnék füstöt még kezdő vagyok

Hali! Igazad van inkább be szerzek egy Graetzet. De azért köszönöm a segítségedet.
(#) pjg válasza at22 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

De kár volt azt a Regentet széjjelszedni.
(#) at22 válasza pjg hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Hali! Hát igen sajnáltam én is de nem volt jó csak alkatrésznek .
(#) csady válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

DC-be kb 28V +/-1v lesz a meghajtó fesz.
(#) csady válasza csady hozzászólására (») Dec 5, 2012 /

Hülyeséget írtam. AC 28V >> ebből lesz 38-39V (28v*1.41) = 38-39VDC
(#) Szabi1 hozzászólása Dec 6, 2012 /

Sziasztok!
Furcsa kérdés merült fel bennem. Lehet e TDA 7294 hídkapcsolásnál Balanced jelet kötni direktbe az ICk re? (MOD1)
Jah és második hogyan lehet kötni Unbalanced meg baalnced csatlakozókat úgy hogy külön-külön használhassam őket, de ne kelljen átkapcsolni kapcsolóval semmit? (Mod2)
Valami diódát gondoltam a gnd és az inverz bemenet közzé mert ne folyon össze a balanced. A kép egy szemléltetés

kerdes.jpg

(#) reloop válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 6, 2012 /

Az IC2 előtt fordíts fázist ha nem szimmetrikus jelet dolgozol fel.
(#) Szabi1 válasza reloop hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Ha aszimetrikus jelet fordítok akkor azt kötöm az IC2 bementre? gnd t gndre s az alapot IC 1 In re. Hogy lehet egyszerűen hangerőst szabályozni szimmetrikus jelforrásnál?
A hozzászólás módosítva: Dec 7, 2012
(#) reloop válasza Szabi1 hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

A szabályozást még a jel szimmetrikussá alakítása előtt kell elvégezni. Erre alkalmas egy pl. egy keverő.
(#) morzsa15 hozzászólása Dec 7, 2012 /

Üdv!
Olyan problémám van hogy ha lekapcsolom a 230voltos kapcsolót pukkan egyet a hangszóró mit tudok tenni hogy ezt meg előzzem?
(#) reloop válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Szia! A kapcsoló érintkezőire köss szikra-oltó kondenzátort. Fejből nem tudok értéket, keress rá!
(#) Kovidivi válasza morzsa15 hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Vagy koppanásgátló is segíthet. Arra is keress rá
(#) morzsa15 válasza reloop hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Azt hogy? És az milyen?

Kerámia kondenzátor szokott lenni, 1-10nF értékű és 400V-os.
(#) morzsa15 válasza reloop hozzászólására (») Dec 7, 2012 /

Hogy kössem rá?

Lerajzoltam. Ha két-áramkörös a kapcsolód (fázis- nulla megszakít), akkor mindez duplán értendő.

Ívoltó.GIF

Következő: »»   389 / 608
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem