Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Death of Zen (DoZ) 20W-os A osztályú erősítő
Témaindító: vendelkiraly, idő: Dec 17, 2007
Témakörök:
Értem.
Esdetéeg mivel tudnám terhelni? Ellenállás vagy vmi izzó?
Maga az erősítő is megteszi
Figyeld meg a trafó mennyire melegszik, mert arról nem közöltél semmit milyen terhelhetőségű.
Igazából a hővel nem lenne semmi gondom mert hatalmas hűtő bordáim vannak ami közel darabonként 2.5 kilósak.
Amikor még üzemelt a másik trafó ami ezt a terhelést nem bírta az 34 vlt mellet 1.6 A el kéz melegvolt ezeken a bordákon. Igazából csak a 2n1613-a meghajtókat féltem mert jól be vannak válogatva adatlap szerint 50 voltot bírnak.
az erőítő amiben volt 600 wattos fogyasztású volt. (trafó)
A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
A terheletlenül mért 52V jócskán esni fog, azon kívül a tranzisztorok féltápon vannak kivezérlés nélkül.
Értem.
Akkor lesz ami lessz alapon mindjárt be is kötöm.
600Watt -os trafó nem fog jocskán esni 1.7 A terhelésnél alig 1-2 Volt -ot csak .
Ez A-osztályu erősítő ha soknak gondolod az 52 Volt -os ami ugye üresem ennyi akkor alkalmazhatsz CRC szűrést és máris megoldott a problémád .
Javaslatom az hogy terheld be a trafót és mérd meg mennyi a tényleges feszültség és az után majd kiderül mit tegyél . A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Kipróbáltam nem szállt el sdzerencsére semmi de nem tudom miért 52 voltra emlékeztem amikor csak 50 egyen és 37 váltó van.
Mit próbáltál ? egyből a végfokkal vagy valami más terheléssel , .
Egyből a véggel.
Terheletlenül a kondenzátor kimenetén 50 volt van és 1.5 A el marad 47 mono véggel. Azért 1.5A el terheltem mert el a legkissebb állás szóval érdekesnek tartom...
Nem biztos, hogy csal az emlékezeted. A hálózati feszültség ettől nagyobb eltérésekre is képes, ami természetesen a szekunder feszültségben is megmutatkozik.
A végfokkal terhelve mekkora a táp?
Ha a melegedés elviselhető hagy szóljon
A 47 Volt egy végfokkal még jó is lehet a kettővel még kevesebb marad talán 45 és az meg ide tökéletes , a féltápot tudod állitani középre?
A nyugalmi áram trimere az a rajz szerinti 100k ? ide tehetsz a trimerrel sorosan egy 10-20 K ellenállást , vagy cseréld a trimert mondjuk 150 K -ra és máris tudod lejjebb vinni a nyugalmi áramot de nem lényeges hisz a végleges tálán 1,7 Amp. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Ha mind a kettő végfokot bekötöm stereoba akkor meg 45 volt marad.
Így összesen 50 volt és 3 amper terhelés mellett 45 marad.
Igen a nyugalmi áram 100k ohmos potival van és a szimetria is tökéletes.
Azért a dual mono az igazi. Ha nem teher, válaszd szét a szekundereket!
Laci javaslata nagyon jó a CRC szűréssel, milyen kapacitású és hány db puffer kondit szántál bele? Méreteznék R-tagot. Ha igényt tartasz rá. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
Akkor ennyi volt , várjuk a véleményt ja és a képeket a cuccról .
Viszont van egy elég nagy baj még peddig hogy ez egyik oldal nagyon melegszik sokkal jobban mint a másik A CRC szűréssel kapcsolatban tudnátok nekem linket adni ahol foglalkoznak vele?
A puferem 4x9000 mikro srague powerlitic.
Még nincs be dobozolva de a jobb oldali.A meghajtók és a végtranyók.
A nyugalmi árama is nagyobb peddig ugyan úgy rendben van a szimmetria. A hozzászólás módosítva: Dec 8, 2012
A nyugalmi a tranzisztorok bétáján is múlik nem csak a beállításon. A tápot lerajzolom majd.
Természetes ha a nyugalmi áram nagyobb akkor jobban melegedik , állítsd a két oldal egyforma nyugalmira .
Ajaj sejtettem hogy nem lessz ez olyan egyszerű.
A táp rajzot nagyon szépen köszönöm előre is. Az a baj hogy amelyik melegszik az 2.5 Amper kajál és igen csak büdösödik az egész... Asszem muszály lessz inkább betenni a nyugalmi poti után ellen állást....
Aj -aj 2,5 Amper az sok ott már nem csoda a melegedés ...
megvan a melegedés oka.nem nagyon értem hogy történhetet ez meg....
A boltban ezekszerint rosszat adtak mert 25kohmosak a nyugalmi trimmerek Még jó hogy semmi nem ment füstbe.....
A viszont azt végleg nem értem hogy mitől lett nekem hirtelen most egyen irányítás után 100 voltom a kondin???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |