Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   139 / 574
(#) Mamo válasza toro hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Köszi a választ! Még annyi, hogy ez mennyire "szakmunka"? Nem vagyok kétbalkezes, sok mindent magam csinálok, de ha olyan szintű a feladat akkor inkább hívok szakembert. Miből állna ez a fűtőkör tisztítás?

Még egyszer köszi!

Üdv: Mamo
(#) toro válasza kissi hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
Ja, ha a kollága úr fordítva kötötte be a kazánt!
Ok, sok sikert!
A hozzászólás módosítva: Dec 12, 2012
(#) toro válasza Mamo hozzászólására (») Dec 12, 2012 /
 
A fűtőkör tisztítása nem szakmunka, bárki elvégezheti.
Próbáld ezzel.
(#) flopex hozzászólása Dec 12, 2012 /
 
Kedves fórumozók!

Renova mini 12 működési hibában kérnék tanácsot.
6 év körüli készülék. A beüzemelés pillanatátók időszakosan F1 hibával áll meg.
A hiba szertelenül pár naponta jelentkezik. A begyújtás pillanatában jelentkezik a hiba.
A garancia sem tudta megoldani és még sokan mások sem.
Cserélt alkatrészek: gázszelep, gyújtásvezérlő elektronika, még valami kis panel amire most nem emlékszem, a készülék vidéken temperálna egy házikóban, persze ha jól működne.
Most a szomszéd adja a felügyeletet.
A hibát követően resetelésre rögtön indul és pár órát vagy napot működik ismét.
Karbantartva mindig volt, gyújtó egység , láng érzékelő rendben, tiszta. Szakszervizek nézegették méregették, stb. megoldás nem született.

segítséget előre is köszönöm üdv. Flopex
A hozzászólás módosítva: Dec 13, 2012
(#) Inhouse válasza toro hozzászólására (») Dec 13, 2012 /
 
Az én hozzászólásomra reagált kissi.
Mit okoz a fordított bekötés?

Üdv
Inhouse
(#) toro válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 14, 2012 /
 
Az ionikus elektróda csak "fázishelyesen" müködik!
(#) kissi válasza toro hozzászólására (») Dec 14, 2012 /
 
Szia!

Nem erre irányult a kérdés, hanem a radiátor fordított bekötésére !
Steve
(#) Cicuska hozzászólása Dec 14, 2012 /
 
Sziasztok.Junkers nyitott rendszerü kazánom van,a probléma a következő:tölti a rendszer magát vizzel,a hőcserélőt és a feltöltő szelepet kicseréltük a szerelő azt mondta nem lehet más probléma de van,ha elzárjuk a meleg vizet a kazánnál akkor nem töltődik a rendszer ha nyitva.1óra alatt kb.10liter megy bele.Mit csináljak még?Fűtsek vagy fürödjek?
(#) meci hozzászólása Dec 14, 2012 /
 
Sziasztok!

Van egy 3 éves Saunier Duval Isotwin C típusú kombi gázkazánunk ami eddig hibátlanul működött. Mostanában (2 hete) többször leáll és az F99 hibakód jelenik meg- ami a használati útmutatóba nem szerepel. Egyre sűrűbben csinálja (naponta). Amikor pirosan villog a hibajelző benyomjuk a reset gombot és újra működik, ilyenkor megy a fűtés és a melegvíz is. Légtelenítettük és a nyomás is rendben van.
Mi okozza ezt a hibát?
Előre is köszönöm.
Melinda
(#) Inhouse válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 14, 2012 /
 
Volt egy szerelő.
A termosztáttal kezdem, rámértünk lézeres ponthőmérővel, 21,2C fok volt a hőmérséklete és 15-16fok körül kapcsolt... Kapott anya egy digitálisat, 0,2C felbontásút. Vett közben egy hőmérőt, mert ami dísz volt neki, az szerinte nem jó. Amit vett, az 6fokot csal lefelé...

Volt levegő a rendszerben, ki lett engedve.
Azt mondta a szerelő, hogy ez a Baxi így működik, amíg a termosztát adja a jelet megy, de ha elérte a beállított vízhőfokot, kikapcsolja a lángot, keringet, majd újra gyújt. A légtelenítéssel, valamint a nyomás 1,5barra emelésével talán csökkent a kapcsolgatások száma, de alig nyúlt az üzemidő. Nem értem, ha lángmodulációs, akkor miért nem modulálja lejjebb a vízhőfok elérésekor a lángot és megy tovább ezzel a csökkentett lánggal? Az Aristonom így működik...a szerelő ezen is csodálkozott, szerinte annak is kellene szüneteket beiktatni.
Jelezte azt is, hogy valóban fordítva van bekötve az elmenő és visszatérő, majd megcseréljük. Állítólag így nem ideális az áramlás és a szivattyúnak sem megfelelő.
21C lett beállítva, 20,8-nél indult, és már hívott anya, hogy 2 órája megy, mire pont elérte a 21,2-őt és kikapcsolt. A Siemens termosztáttal ez sosem történt meg. Viszont én nem vagyok nyugodt, mivel most 0fok van kint, eddig meg -8, -13fok volt...

Üdv
Inhouse
(#) Norbert123 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 14, 2012 /
 
Szia!
A mi kazánunk is így működik. Nálunk a kazán elején van egy hőfok állító, így lehet szabályozni a radiátor hőfokát. Már látta pár szerelő, olyan is, aki ért hozzá. Ő is azt mondta, hogy ezek így működnek..
A kazán Westen, valami régebbi típus.
(#) tivald hozzászólása Dec 14, 2012 /
 
Ariston TX 23 MFFI turbós kazánom van és egész elmúlt télen úgy üzemeltettük, hogy folyamatosan jártunk figyelni mikor gyulad ki a piros lámpa mert akkor nyomni kellet a reset gombot. Fürödni csak úgy tudtunk ha egyikünk ugrása készen állt a reset gomb mellett. A szervizesek különösebb vizsgálat nélkül cserélni akarták az elektronikus alaplapot. Megjött a jó idő elmúlt a hiba. Megjött a hideg újra van uaz a hiba.
Mit tudtok erre javasolni?
(#) toro válasza Cicuska hozzászólására (») Dec 15, 2012 /
 
Pedig csak ezzel a kettővel lehet a gond!
(#) toro válasza tivald hozzászólására (») Dec 15, 2012 /
 
Mivel a hidegben többet üzemel, lehet, hogy túlmelegszik valami a panelen.
(#) Inhouse válasza Norbert123 hozzászólására (») Dec 15, 2012 /
 
Köszönöm a válaszod. A Westen Quasar 24FI panelja pl. tök ugyanaz a Honeywell, mint a Baxi Main 24FI-jé, a többi is nagyon hasonló lehet.
Akkor ez ilyen, már csak azt nem értem, hogy a lángmoduláció akkor minek? Csak a melegvíznél megy?

Üdv
Inhouse
(#) Tomi111 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 15, 2012 /
 
Üdv!

Modulál az biztos, de ha eléri a víz a hőfokot akkor kikapcsol teljesen a láng. Szerintem a modulálás pont a melegvíznél nem működik, legalábbis ha tartályos a bojler. Ott mindig max teljesítménnyel fűti.
Egyébként ezeket a kazánokat beüzemeléskor be kell állítani a lakáz/ház méretéhez, a fűtött légköbméterhez. Az útmutatójában van táblázat, ami tartalmazza a minimum( ameddig leszabályoz) és a maximum( legnagyobb teljesítmény) gézégő nyomást minden gázfajtához. Ezt annak kell beállítani, aki a bojlert garanciálisan felszerelte és beüzemelte!
Hogy modulál-e, azt egy voltmérővel ki lehet mérni. A gázszelep feszültségét mérve. Pl fűtéskor középállású hőfokszabályzónál(a fűtőköré) mikor meleg már a víz(majdnem leáll a fűtés) mérd meg a szelep feszültségét, majd tekerd fel teljesen a hőfokszabályzót! Emelkedni kell a feszültségnek! Ilyenkor növeli a lángot, mert a víz hőmérséklete jóval alacsonyabb. mint a beállított. Ahogy nő a hőfok, úgy csökken a láng, majd ha eléri, akkor kikapcsol.
De az égőnyomás beállítása fontos a fűtendő légköbméterhez, persze a megfelelő(helyiséghez méretezett) radiátorok is fontosak!!

Üdv! Tomi
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2012
(#) Melan hozzászólása Dec 15, 2012 /
 
Üdvözletem!
Segítségre van szükségem kazán ügyben. Lecseréltük a korábbi kazán+vízmelegítő párosunkat egy Baxi Ecofour 24f kombi turbós kazánra. Az új kazánnal szinte semmi probléma, attól eltekintve, hogy kb 2 naponta E35-ös hibakóddal megáll. Részletek:
mármár szinte megbántam a cserét, mivel a régi FÉG kazánomat ismertem, de sajnos nagyon vízkövesedett (én savaztam), az előttünk lakó (5 éve vettük a lakást) sosem tartatta karban, albérlő is volt stb. Mivel nem tudtam, meddig húzza, valamint a lakás szigetelése miatt kezdett kevés lenni a levegő, lecseréltük egy biztonságosabb turbós kazánra. Sajna a szerelő nem volt teljes mértékben körültekintő, így most még a kémény tetején (ami 80/125-ös cső, behúzva) nincs véglegesnek mondható zárófedél. Szóval a gond az, hogy már a beszerelést követő napon leált E35-el, ami a leírás szerint parazita/hibás láng, resetálással újraindul és működik tovább. A problémára a szerelő azt mondta, hogy a kéménykivezetéssel lesz a gond, mivel szerinte lecsapódik a kondenzvíz és visszafolyik a kazánba. Ez elég aggasztóan hangzik.
Tegnap délután a korábbi 50 fokról feljebb vettem az előremenő vízhőmérsékletet 56 fokra (nem tudom lényeges e, csak írom), és este a zuhany alól kilépve láttam, hogy a kazán épp bekapcsol(na), de felvillan az E05! és utána közvetlenül egy pillanatra az E35, majd a vízhőmérséklet. Kattanás, majd újra, és még ez háromszor, majd beindult a fűtés. Az E05 odamenő víz hőmérsékletét mérő szenzor meghibásodására utal.
A gondom az, hogy a szerelővel beszélve, miszerint szerinte ugyancsak a víz okozhatja leszedtem az előlapot (a belsőt is) és nem volt nyoma víznek. Viszont arra voltam figyelmes, hogyha a melegvizet megnyitom, akkor "átmér" a kazán előremenő hőszenzora, mivel elkezd csökkeni a vízhőmérséklet jelző érték (gondolom átfolyik a kazánon a hidegvíz, amit felmelegít, így az befolyásolja). Na igenám, de ha sokáig használom a melegvizet , ugye tusolásnál, akkor az érték felmegy 60-62 fokig is. Sztem ekkor akart bekapcsolni a kazán... nem tudom, lehet e összefüggés, és főképp nem, hogy mi lehet a baj. De nagyon jól jönne a segítség, mert ennyi pénz kiadása után nem megbízható a fűtésem, és ez több, mint idegesítő. Főleg, hogy néha éjjel arra kel a család, hogy hideg van, és újra kell indítanom a kazánt, vagy épp a hideg lakásba érkezünk haza délután.
Elnézést, a hosszabb irományért, de örülnék, ha valaki tudna segíteni, a fentiek ismeretében!
(#) Norbert123 válasza Inhouse hozzászólására (») Dec 15, 2012 /
 
Szia
Annyira nem értek hozzá. Azt tudom, hogy télen a meleg víznél folyamatosan megy a láng. Fűtésnél meg teljesen kikapcsol, majd újra be. Őrlángos.
Így belegondolva nyáron se kapcsol ki, meleg víz adásnál, bár akkor a vizet jobban felfűti.
Nálunk inkább a szikráztató résznél szokott gond lenni, ma a mikrokapcsolónál baj, de már megy.
(#) tivald válasza toro hozzászólására (») Dec 15, 2012 /
 
kösz a tippet, sajnos a leállás kiszámithatatlan van amikor a gyújtás után szinte azonnal, van amikor 10'-1h múvagy vagy az izlése szerint.
Fűtés közben pedig a használati melegviz úgy forr, hangosan zubog. Ha egy picit kinyitom a csapot, hogy ne álljon le a fűtés akkor a zubogás megszűnik és cc 80 fokos viz folyik ki.
(#) lóri hozzászólása Dec 15, 2012 /
 
Sziasztok!
Engem vaillant vcw25/1 T3wd leírása,vagy elektromos bekötési rajza érdekelne,ha valakinek megvan,és felrakná,megköszönném.
Üdv:Lóri
(#) attrax válasza toro hozzászólására (») Dec 15, 2012 /
 
Hát igen, a sok hozzászólás +egy gázszerelő győzött meg ,hogy maradjak csak a jó régi Fégnél. Ki kel cserélni a hőcserélőt(régi,deformált,korrodált)tényleg az.A fickó szerint 2 óra alatt meg van és kb 45k lesz a vége.Szerinte így elmegy kb 4-5 évig még.Az újak se bírnak többet.Az őrláng évi 2-3k Ft többlet azt meg kibirom.
(#) bbalazs_ válasza attrax hozzászólására (») Dec 15, 2012 /
 
Azert egy uj kazan birjon mar tobbet... Az en Chaffoteaux-m a piacon csaknem a legolcsobb volt, amikor vettem (ja, csoro voltam lakasfelujitas utan ) egy negytagu csaladot szolgalt ki meleg vizzel es futessel. Het evig azt sem tuduk, hogy a vilagon van, tette a dolgat csendben. Utana is csak aprobb hibak jottek elo.
Az ujak ennyivel rosszabbak lennenek?
Nalam az orlang 8m3 volt havonta, egyszer lemertem. Az meg a mai gazarakkal inkabb 10K egy evre...
(#) toro válasza attrax hozzászólására (») Dec 16, 2012 /
 
27.000.- körül van a hőcserélő anyagárban.
(#) increduluszoltan hozzászólása Dec 16, 2012 /
 
Sziasztok!
beretta smart 24 kw turbos hiba :nincs meleg_víz,_alig fűt.._ötlete valakinek,_hogy mi az,_amit egy nem szakképzett felhasználó meg tud rajta javítani?
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
(#) Melan hozzászólása Dec 16, 2012 /
 
Épp az imént megint produkált a kazán (Baxi Ecofour 24). Melegvíz vételkor a kijelzőn növekszik a hőmérséklet, majd, ha eléri a kazán előremenő hőmérsékletét, akkor E05-ös kóddal megáll. Azaz olyan, mintha melegvízvételkor a fűtési kör vizét is melegítené (ez elfogadható számomra, nyilván nincs osztva az égéstér), de ekkor nem kellene a szivattyúnak forgatnia a vizet, épp e hiba kiküszöbölése végett? Mi lehet a baj?
(#) VIM válasza Melan hozzászólására (») Dec 16, 2012 /
 
Szia! Itt van a doksija a miben minden le van írva. A hibakód a HMV NTC szonda hibájára utal de megoldott a vízvételezés ez esetben is, mert az előremenő NTC veszi át ilyenkor a mérést. Nyilván ha a hőcserélőn keringeti a vizet és a HMV NTC rossz, akkor az előremenő érték "megfut" egy kicsit, mert nincs hová lehűlnie a víznek.
(#) Melan válasza VIM hozzászólására (») Dec 16, 2012 /
 
Hasonlót sejtettem én is, csak azt nem értem, hogy az előremenő NTC hogyan mérheti a hőcserélő vizét, mikor az másik csőre van felszerelve? Valamint, miért nem E06 a hibakód, mert az lenne a használati melegvíz szonda meghibásodás a könyv szerint.
Hogyan tudnám beazonosítani ezt a hibát? Vagy cseréltessem ki az NTC-t és meglátjuk?
(#) toro válasza increduluszoltan hozzászólására (») Dec 17, 2012 / 1
 
Biternikus hőcserélő komplett koszos!
(#) increduluszoltan válasza toro hozzászólására (») Dec 17, 2012 /
 
Házilagosan tisztítható,és ha igen,mi módon?
(#) toro válasza increduluszoltan hozzászólására (») Dec 17, 2012 / 1
 
Mivel elég szűk keresztmetszete van mind a két körnek, csak foszfor vagy citromsavval savazó szivattyúval tisztítható!
Következő: »»   139 / 574
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem