Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   206 / 308
(#) Kari55 válasza Alkotó hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Igen láttam a rekeszeidet, nagyon szép muka, MINDEN ELISMERÉSEM, de nekem ahhoz a néhány 100 ellenálláshoz megfelel a zacsis tárolás, csak a zacskók lapozása könnyebb a kartonok által.
(#) Kari55 hozzászólása Dec 12, 2012 /

Üdv mindenkinek.
Ilyet még nem csináltam. Végig olvastam a topicot! és nagyon tetszik ki, hol, milyen környezetben tevékenykedik, készíti a "csodákat". Ezen felbuzdulva Én is közzé teszek néhány képet a barkácssarkomról, ami egy családi ház üvegezett verandájának egyik végében leledzik (nyáron szauna, télen hűtőház). Nem nagy szám, csak egy saját készítésű forrasztóállomás, szabályozható tápegység (1.2V - 30V 3A), továbbá egy MY-64 multiméter, valamint egy kis panelfúró, egy akkus fúró-csavarozó, egy hőlégfúvó, és kéz szerszámok hogy csak a minden napos dolgokat említsem...
Színtiszta amatőr vagyok de szeretek forrasztgatni, szerelgetni, amit tudok megjavítok és erre elég, de már így is született néhány szerény "projekt".

Mindenkinek gratulálok a műhelyéhez, és sok sikert a további fejlesztésekhez és projektekhez.
(#) janikukac válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Szép, gondosan be van rendezve!
Az egyik képen látható egy karácsonyfa ledekből, ennek meg tudnád adni a kapcsolását, és a nyákrajzát??
Üdv!
(#) Doncso hozzászólása Dec 12, 2012 /

Hát képzeljétek, hogy megörültem ma, átmentem a cimborámhoz bóklászni, segítettem neki ezt azt, mindig kotorászok nála, na megláttam az udvarán egy nagy vasdarabot, közelebb érve vettem észre, hogy egy régi oszlopos fúró, de nem ám motoros, kézi, tiszta rozsda volt, na több se kellett nekem, már régóta fenem a fogam egy békebeli oszloposra, hát mondom, majd kap egy motort. Na kikönyörögtem, alig akarta odaadni, mert vasba vitte volna, és hát jó nehéz volt. De megkaptam. Hazavittem, szépen lepucoltam, a tokmányát rendbe kellett tenni, mert szét volt hullva, de megoldottam, lezsíroztam, ki akartam próbálni, van a tetején valami nagy lendkerék, az olalán meg ugye kézi hajtány, de az a bajom vele, hogy ha tekerem a hajtókart, akkor ugyan fúr, de magától megy lefele a tokmány, szóval nincs rajta kar, elősször azt hittem befürödtem vele, na mondom ez valami célgép, nem oszlopos fúró, aztán kiderült, hogy automata előtolása van, aminek az erősségét lehet állítani, nagyon jól működik, tekerem , elkezd lefelé menni a tokmány, majd ha elérte a fúrandó tárgyat, akkor lassan elkezd pörögni a lendkerék, enyhe nyomást fejt ki a tárgyra, ha a lendkereket kissé fékezem vagy kézzel, vagy egy állító tekerővel, akkor növekszik a fúró előtolása, óriási szerkezet, még menetet is lehet fúrni vele, finom és durva munkákhoz egyaránt jó, a vasat is átviszi seperc alatt, szerettem volna rá motort, de fölösleges, nagyon jól működik, örülök neki. Holnap teszek fel képet.
(#) Kari55 válasza janikukac hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Szia kösz a véleményt, a karácsonyfa kapcsolást úgy emlékszem a "pedro honlapja" vagy valami hasonló címről töltöttem le, de meg van zip fájlban küldöm a mellékletben.

xmas.zip

(#) Kari55 válasza Doncso hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

A képekre kíváncsi vagyok, talán még valami "békebeli" konstrukció lehet.
(#) satlokk válasza nagy hoho hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Szia!
Hát igen ki9 ennyire ügyes,no meg vannak megfelelő szerszámjai és gépei.Gratula!
(#) Doncso válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Így néz ki mint ez, csak nem bohóc színekben pompázik Bővebben: Link rendes kalapácslakkos festése van, nyugatnémet márka és minőség, és baromi nehéz.
(#) satlokk válasza Kari55 hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Szia!
Tökéletes szép kis Amatőr sarok,gratulálok hozzá.Sok szép remek munka darabokat kivánok.
(#) Kari55 válasza Doncso hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Nem semmi. Úgy néz ki mint egy présgép (érme prés) a tetején lévő lendkerékkel.
(#) granpa válasza Doncso hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Én sem sárga vagyok, csak most úgy látszom.
(#) Doncso válasza granpa hozzászólására (») Dec 12, 2012 /

Majd holnap készítek pár képet róla. Egyébként való hozzá valami karos cucc, a fő oszlopra lehet ráhúzni, nem tudom mire való, érdekes motyó, még nem láttam ilyet.
(#) 06smici hozzászólása Dec 14, 2012 /

Mi a véleményetek ha egy hagyományos pákát vagy mondjuk egy ilyet megfúrok a fűtőszál mögött és ott csatlakoztatok rá levegőt, akkor arra van esély hogy azzal forrasszak is? Persze ilyenkor hegy nélkül vagy max csak egy szűkítőt kapna a végére. Ugye itt a az a kérdés, hogy a levegőt kellően felmelegíti-e azon a kb 6cm-es szakaszon.

Akinek van ilyen levegős pákája, pár mondatban leírná a felépítését?
(#) Kari55 válasza satlokk hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Köszönöm szépen.
(#) bankimajki válasza 06smici hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Nem, nincs kellő felület ahhoz hogy átadja a hőt. A gyári ilyen pákákban egy olyasmi fűtőszál van, mint egy hőlégfúvóban. És ott van felület ahol le tudja adni a hőt.

Üdv.: Miki
(#) Hodinka válasza 06smici hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Szia!
Én is próbálkoztam anno hasonló mutatványokkal,de nem igazán jött be.A probléma azzal van,hogy a páka fűtőelemének a beltere túl kicsi,és a levegő még minimális áramoltatás mellett sem érkezik kellőképp felhevülni.Ehhez sokkal nagyobb térfogat szükséges,mint például a hőlégfúvók belseje is.Itt lényegében az egész konstrukció fő alkotó eleme egy szűkített végű cső,amelyben a fűtőszálak rácsozottan vannak kialakítva,így jobban leadják a hőt,mivel a levegő közöttük áramlik folyamatosan.Erre én is már csak egy balul sikerült kísérlet után jöttem rá (csatolt képek).
(#) Hodinka válasza (») Dec 14, 2012 /

Pedig a végére oda is akartam írni,hogy ez itt OFF lesz,csak közben elfelejtettem...
(#) bankimajki válasza 06smici hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Amúgy ebay-en szerintem olcsón kapsz. Nem éri meg geccsolni vele.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2012
(#) 06smici válasza bankimajki hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Annyit meg nem használnám hogy megérné külön venni egyet. Csak gondoltam átalakítom a fölös pákám
Remélem senkit nem zavartam meg a békés műhelynézelődésben egy kis pákás témával Na de mos tmár nem offolok, köszönöm a segítséget.
(#) karesz01 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 14, 2012 /

Köszi elég volt egyszer kifizetni!De szólok a Jézuskának hogy neked is hozzon!Csak 6-32-ig!
Csak hogy ne legyen egyforma!
(#) mate_x hozzászólása Dec 16, 2012 /

Sziasztok!

Gondoltam megmutatom a legújabb szerzeményemet, az első oszcilloszkópomat . Nagyon jó kis darab A műszert meszi-től szereztem, köszönöm neki.

Üdv, Máté
(#) gordonfreemN válasza mate_x hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Hm, szep kis darab.
Mibe kerul egy ilyen?
(#) mate_x válasza gordonfreemN hozzászólására (») Dec 16, 2012 /

Köszi
Meszitől vettem 34000-ért.
A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2012
(#) meszi_1985 hozzászólása Dec 17, 2012 /

Sziasztok!

Szeretnék venni egy normális kábel blankolót, és ezeket néztem ki:
Blankoló1
Blankoló2

Az lenne a kérdésem hogy melyiket érdemesebb és miben jobb az amit ajánlotok? Ha ezek nem a legmegfelelőbbek akkor kérek javaslatot.
Köszönöm!
(#) blackdog válasza meszi_1985 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Bővebben: Link
Én nélküle el sem tudnám képzelni a munkát. Szóval ezt szeretem.
(#) koczka válasza meszi_1985 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Hi

Elsőt semmiképpen nálam volt egy napig és ment is a kukába a második jobb választásnak tűnik de ha jót akarsz akkor ezt ajánlom., léteznek hasonló felépítésben knipex, weidmüller márkájuak is de gondolom annyit nem akarsz rá szánni.
(#) 06smici válasza meszi_1985 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Szia.
Az elsőnél be tudod állítani a blankolás méretét és onnétól kezdve elég ütközésig belenyomni a kábelt az ugyan olyan méretért. Ezen kívül van rajta egy vágó rész is. És ha jól látom egyenes pengéjű így egyszer akár több vezetéket is lehet vele blankolni (persze nem a 2,5es drótnál).
A másodiknál ezek a funkciók nincsenek meg, de én ennek ellenére mégis jobban szeretem azt a fajtát. nekem valahogy jobban kézreáll az. Mondjuk a darabolást még meg lehet vele oldani a penge szélén ahol nincs benne lyuk, de ez is inkább csak vékonyabb vezetéknél. Talán még pozitívum hogy bármilyen hosszan tudsz vele blankolni. És végére még hogy 1es vezeték fölött én a másodikat használnám. De ha mégis az első melett döntesz én inkább olyat néznék aminek v-alakú pengéje van
(#) Doszpot válasza meszi_1985 hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Cégnél ilyet használunk: Bővebben: Link
Pont úgy néz ki, mint amit Blackdog is linkelt.
Remek kis szerszám. Gagyit nem érdemes venni belőle, mert az tényleg a kukában fogja végezni. Annál már a "mezei" blankoló fogó is jobb. Bővebben: Link
(#) pana-papa hozzászólása Dec 17, 2012 /

Ez az ónosesős-jeges hétvége egy dologra volt jó. Mivel nem lehetett kilépni az utcára, asszony unszolására rendet csináltam a műhelyemben. Általában baromi nagy kupi van, de ezt, mint ritka pillanatot megörökítettem.
Csak azért, hogy tovább borzoljam a kedélyeket, ami a képen nem látszik: van a helységben egy 120 l-es hűtő (a sörnek) és van egy külön wc (a sör miatt).
(#) kaqkk válasza pana-papa hozzászólására (») Dec 17, 2012 /

Így könnyű ! Kisajátítottad a fűrdőszobát ? Ja és azt még nem írtad hogy külön fűrdőkád van a nyákmaratásnak !
Következő: »»   206 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem