Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Szerintem nem biztos, hogy az AGC-t kellene elállítani. Minden műsor más jelszinttel érkezik a bemenetre. Ha kábeltévét kap, akkor a jellel sorba kellene kötni egy 75 Ohm-os ellenállást, hátha akkor nem búg a hang. Az, hogy jön a helyi tv valami UHF csatornán sugározva, az jó. Jó a tunerje.
ezt találtam a neten !!! Van valami hasonlóság az én tv-m meghibásodásához?:????
http://www.elektronline.hu/wwwboard/thread.php?sorszam=533511&reply...E1lasz
A készüléked nem hibás, csak nincs meg a jelfeldolgozó egység.
ezt nem értem!!! nincs kiszerelve belőle semmi ! vagy hogy érted ?? és az hol van??a tv-ben vagy a box részében??
A hozzászólás módosítva: Dec 22, 2012
Pontosabban meg van a jelfeldolgozó egység és az a rossz. A Elektronline-os esetnél nincs külön doboz, hanem minden a készülékben van, tehát a két típust nem lehet összehasonlítani egymással.
köszi!!!! de nekem a dobozos van!! gyárilag tartozik a képernyőhöz egy box ami köldök zsinór szerűen köti össze a kettőt !!! nos akkor hol lehet a hiba??
A hiba az ön dobozában van, de ezt már más is megállapította, nem?
igaz , de azt is mondta hogy nem tudja , hogy melyik alkatrész az ami rossz ! köszönöm a választ!
Sziasztok! Van egy Orion tv-m, bekapcsolás után elmentek a szinek,összevissza vannak. Próbáltuk kihúzni,visszadugni de nem változott. Képekkel illusztrálva. A válaszokat előre is köszönöm!
Szia!
Próbáljatok meg egy hosszabb kihúzási-bedugási procedúrát. Ha a lehűlés nem segít, akkor ki kell cserélni a képcső lemágnesezéséért felelős PTC ellenállást. A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2012
Van egy Vestel tévém,amiből kivettem a PTC-t.Nem tudom,hogy bele tegyem-e.Azért gondolom,hogy jó lenne bele,mert az Orion távirányítója jó a Vestelhez és a vestelé is az orionhoz. Szerintetek bele tegyem? Lehet valami gond. A számsor jeleit érti valaki. A vestel tévé egyébként kisebb 51 cm, a az orion 65 cm.
Orion PTC: USK1 MZ73A 18 RON Vestel PTC: SBC M272A09M AC250V
Szia!
Sajna a régebben javításra szánt TV-m nem lett jó. Megtaláltam azt a rajzot, amit te anno néztél. Úgy tűnik, nem ugyanazt a típusú tv-t vizsgáltuk. Valószínűleg ezért nem találtam meg azokat az értékeket, amit írtál. Az én tv-m típusa: CW25M064N2XXEC. Te viszont a CW29M164N2XXEC típusút nézted. Ezért is nem egyezet a IC501 típusa. Tudnál még egy kicsit segíteni, hátha így sikerül megoldanunk a problémát.
Minkettő S16A sasszival szerelt, ezért a kapcsolásuk is azonos.
Ha a lábtávolságok passzolnal, akkor beleteheted.
De nekem az IC501 TDA6108 -as IC, ami 9 lábú. A másikban pedig STV5109, és 15 lábú.
Viszont találtam olyat, hogy ahol a képcsőpanelen 210V van írva, ott csak 185V-ot mértem. Ez mitől lehet? Lehet ez hiba?
A rajz szerint az IC501 TDA6108 típusú.
Valóban. De most már egyáltalán nem értem mi okozhatja azt a hibát, hogy hang van, csatornákat lehet váltani, viszont kép csak a korábban becsatolt kék háttérrel fehér csíkok. Szerinted?
A korábban leírt hibakereséseket megcsináltad?
Méréseim:
IC501: 1: 0V 2: 0V 3: 0V 4: 0V 5: 4,5V 6: 185V 7: 180V 8: 180V 9: 180V Azt nem tudom, hogy ezek jó adatok-e.
Én az IC301-re (LA78045) gyanakszom, hogy rossz lehet. Mi alapján tudom ezt meghatározni?
Most azt nem értem, hogy ha a katódokon 180V van, akkor miért van fény és visszafutási csíkok. Viszont a bemeneteken lévő 0V biztosan nem jó érték.
csak akkor van fény, és csíkok, ha a sorkimenőn lévő SCREEN-t feltekerem.
Az más. Ebben az esetben a vezérléssel van baj, de szerintem már erre is kitértem régebben.
A D511, D512, D513 dióda katód oldalán megvan az 5V, viszont az anód felén csak 0,47V.
Ez segít valamit?
Amit küldtél rajzot, annak a 10-2 oldalon nagy IC (IC201) 83, 84, 85 lábán. Arra a csatlakozóra van rákötve, ami megy a képcsőpanellra
Végignéztem az ott lévő ellenállásokat, diódákat. Mind jó
Most már egy kicsit kiakadtam, hogy egy csomó mindent végignéztem és minden jó, mégsem működik.
Mára ennyi elég volt. Majd holnap folytatom. Addig is köszi a segítséget.
Sziasztok tudom rossz az idő ilyenkor nem ezzel kellene foglalkozni de sajnos most történt a hiba és érdekelne hogy valaki tud-e segíteni találkozott-e ilyen problémával az ünnepek után meg kéne csinálnom a tv-met
A hiba:Ma mikor bekapcsoltam a tv-t nem adott képet valamennyire kivilágosodik de zölden + hang is nulla semmi hang zöld az egész tv képernyő még csak nem szemcsés vagy is hangyás. Hagyományos síképernyős tv-ről van szó nem LCD. Mi lelhette?Választ előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |