Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Értem,
az a gond hogy, ehhez már kevés a műszerezettségem. Szerintem marad akkor így. Kevés esélye van annak hogy bármivel befolyásoljam a jelalakot(főleg hogy nem is tudom hogy mi a baja). Azért köszönöm a segítséged!!!
Hát amit az adatlapról csináltál az jó lenne de teljesen olvashatatlan, olyan homályos.
Ezzel nem megyek semmire
Egyet megtehetsz vele ami esetleg eredményre vezethet. Leköveted hogy a videojel hova megy. Az a KF. ott és a környékén ez összes elektrolit kondit kicseréled. Mivel ez egy jópár éves gép és az elkók hajlamosak a kiszáradásra akár ez is lehet a gond.Egyébként ez a legvalószinübb.
PROVISON
L-2021 T PAL BG CAB. painted 4 035737 202102 91991.22909 és így
Most variálták a szerelők, az szóba sem jött, hogy hibás lenne (ez a kábelen van - UPC).
Vagy a készülék erősítője romlott el? Ha elsődlegesen a videóba jön a jel és közvetlenül a TV-re kötve nincs hiba, akkor a videóval van baj?
Ha a videón keresztül rossz a kép és ha átdugod a tv-be akkor meg jó akkor vagy a videó vagy valamelyik kábel a rossz!Ellenőrizd a tv és a videó közé való koaxkábelt előfordolhat,hogy azzal van baj!Amit a videókhoz adnak gyárilag könnyebben szakadnak meg vagy tágul szét a dugó rajt mint a házilag összeszereltnél !Ja ezt a kábelt legegyszerűbb úgy ellenőrizni,hohy nem a tv-be dugod az antennakábelt közvetlenül hanem még ezt a kábelt is közbeiktatod és az eredményen látszik ha rossz!
Elfelejtettetek valamit.Ha a videon keresztül rosszabb a kép akkor nézzük meg hogy megy a jel a videoból a TV-be ha nagy frekisen antennabemenetre akkor más a helyzet de ha AV-n akkor megint ott tartunk,hogy vagy video,vagy kábel ,vagy TV videobemenet.Ha nagyfrekin megy a jel és úgy nincs kép csak hang akkor van nagyobb baj.
Van egy sharp tv-m mai csak stand-by állapotig működik. Nem kapcsol be, de a stand-by led pulzálva villog. Ez táp hiba lehet?
Sziasztok!
Egy életem-egy halálom, felteszem: Grundig Cinaro MF72-5310 készülékem van (remélem,nem volt). elvileg a cuc 1935,1838 paneljai vannak benne, ezen rajzok meg is vannak. Azzal kezdte kb 2 éve, hogy minden jel nélkül kikapcsolt. Néha. Pár perc-óra után vissza lehetett kapcsolni.Az előlapi LED narancssárga színben pompázik ilyenkor. Sem munkaórával, sem hálózattal nem voltak ezen dolgai összefüggésben. Most ott tartok, hogy nem kapcsol be, 2 szervizes is nézte -ráadásul cimbók-, de azt mondták, eszük sincs hozzá.És működött a szervizben sokáig, végül ott is megadta magát. Valami ausztrál helyen találtam tippet: 2db 1.5n/1500 kondi csere segít . ok, szereztem is 2 ilyet, amikor cseréltem volna, derült ki, hogy a 2 SOROS kondiból csak egy van a helyén. A másik helyén semmi, rgo szakadás. Ja, de mégis ment a TV, a két szememmel láttam. mikor kicseréltem a benne levőt, valamint pótoltam a hiányzót, még ment egy estét. Azóta csak a narancssárga ledet tudom nézni. Pip, Vga modult már kikaptam belőle, hátha azok tiltanak le, de semmi. Nincs több ötletem. Másnak esetleg? Ha lenne........ köszi, PCTVSAT
Hello
Van egy öreg működő tv-nk, huszonakárhány éves, színes, TESLA. Az a baj vele, hogy a felkapcsolás után számított 10-20 perc után elmegy a hang. Szóval a kép tiszta, nem romlik a minősége, csak egyszerűen elmegy a hang. Szerintetek mi lehet a baja. Gyakori hiba ez régi tv-knél, tudnátok esetleg segíteni??? Gondoltam szétszedem és belenézek, nem látok-e valami furcsát, de gondoltam kikérem előbb hozzáértő szakik véleményét. Üdv.
Antenna kábelen megy, antenna bemenetre, kép is van, hang is van, csak rosszabb, mintha közvetlenül a TV-re kötném az antennát. Azt esetleg ki tudom próbálni, hogy a kábelt közbeiktatva annak a hibáját kiszűrni.
Valóban gyári kábel van a videóhoz, van már vagy 6-8 éves. Nekem csak az volt a gyanús, hogy a csatorna tologatás után jelentkezett a csúfság.
Sziasztok!
m.joco: Szerintem tobb hibad is lehet a keszulekbe,ezt sosem tudni elore,en megprobalom felvazolni hogyan is kezd el a beazonositast: -dobd szet jarasd addig amig elmegy a hangja -keresd meg az vegfok bemenetet(line in),erj hozza vmi vasdarabkaval,ha furcsa hangokat hallasz akkor vegfok jo ,lehet tovabblepni(meglesni kf-et,tunert) hapedig csend van akkor johet a vegfok javitasa pctvsat: pontosabban hol is vannak azok a kondik,kapcsr. gondolom van hozza... a hianyzo kondi helyen szep forrasztas volt,gyarilag hagytak ki vagy cimbok? ventura: igen,de sor is lehet.
nos, 61.oldalon (CUC1837_1934_1935_DIGI100) C61001,c61002 kondik, persze a Kv-ot elírtam, mert 6 igazából. Ez ugye a fókusz rész. Bár, most így elnézve oda van írva, h option, elméletileg enélkül eldöcöghet a tv. Ez nagyjából megmagyarázza, miért is mehetett egy kicsit. Ja, gyárilag nemtudom, benne volt-e, már volt párszor szervizben..nem tudom eldönteni, kivették-e, mert vannak rajt olyan gyárinak látszó gányok, hogy ajjajjjjjjjjjj
SZIASZTOK!
TUDNA NEKEM VALAKI SEGITENI? AZ LENNE A PROBLÉMÁM VAN NEKEM EGY 402B JUNOSTOM ÉS NINCS RAJTA SEMILYEN HANG SEM,MÉG HALK SUGÁS SINCS,MÁR A LEGTÖBB ÉS A LEGFONTOSAB TRANZISZTOROKAT IS KICSERÉLTEM,ÉS SEMMI,MÉG A KÜLFÖLDI CSATORNÁKON SINCS! TUDNA EBBEN NEKEM VALAKI SEGITENI,HOGY MI LEHET AZ OKA,VAGY VALAMILYEN KAPCSOLÁSI RAJZOT KÜLDENI,A HANGRENDSZERÖL! SEGITSÉGETEKET ELÖRE IS KÖSZÖNÖM. CIMMEM: jupiter189@vipmail.hu
Legközelebb próbáld meg kikapcsolni a Caps Lock-ot írás megkezdése előtt! A csupa nagybetűs írás kiabálásnak minősül, és ezt itt nem szeretjük az oldalon!
Köszi!
hat en nemkapom!
email cimet eleg halkan kiabalta
menj az e-mail fiokodhoz küldtem a szerviz doksiát
Szia
köszi a rajzokat,sokat segitetél
Vacak 4 transistor a hang végfoka ill. 1 komplementerpár.
Ha a hangerőszabályzó poti 3 as lábán avagy a kt12es ponton van jel /rendes hang/ akkor a végfok a kakukk. De mielött felszállna a méröfüst azelött nézd meg a komplementerpár k13 as tagjának a kollektorán hogy egyálltalán van-e tápod.
Találtam TV hibákról egy doksit.Gondoltam belinkelem hátha segít valakinek.
Lehet kicsket balfek vagyok,de nem tudom megnyittani!!
Megkerlek konvertald at PDFbe!
Szerintem elkó lesz a problémás alkatrész! Eléggé rosz minőségűek, és kiszáradnak. A Junoszty tv-k nagy része kondi probléma miatt hibásodik meg. Általában ugy szoktam próbálni, hogy a forrasztási oldal felől hozzáérintem a próba kondit, a helyes polaritásra vigyázva. de találkoztam már hangszóró hibással is.
Én először a kondikkal kisérleteznék! :yes:
Csodálkozom mert a windows fotoeditora felismeri a .gif file tipust, igaz elötte ki kell csomagolni a zip-böl.
Ámbár nem is neked küldtem el a junost rajzot. Na nem baj mert ezek szerint neked is kel, igy átkonvertáltam .jpg-be amit a képnézegető is ismer, de fotosoppal is megy. Na akkor neked is elküldöm. :yes:
Csatlakozom poci véleményéhez, a junostok alaphibája a nagyon pocsék minőségű elektrolit kondenzátor.Ez az összes de föképp a kimeneti csatolo és táp kondikra jellemző.
Ugyhogy azzal kezd, hogy kidobod és teszel bele 1 másik 200µF os elkot a c68 helyére. De ha nincs akkor minden ami 100µF fölött van segit.
Joco ezeknél az öreg tv-k nél sokszor elöfordul, hogy a nyáklapban negreped a forrasztás a beforrasztott alkatrész lába körül
Egy jo erös nagyitoval ha végignézed a forrasztásokat tuti hogy találsz azokon a herlyeken ahol jobban meledszik, vagy nagyfrekis telyesitményvezetö kirohadt forrasztást . Azt javallanám, hogy nézd át jol és rendesen forraszd át a gyanus forrpontokat. Az esetek 90%-ban segit és megszünik az a kontakthiba ami a melegedés hatására fellép.
Szia! Nekem is volt hasonló "cumis" esetem
Le tilt a védelem! Valami "prüci" van de mi! Erős lámpa órás lupé! Átnézed a forrasztásokat valószínüleg találsz olyat amit a hő teljesen "kiforrasztott" Ha jól megnézed körülötte nincs is ónréteg hanem el szenesedés! Nagyon gyakori hiba! Igaz egyszerű de pont ezek okozzák a leg több problémát. Megnnézhetnéd a "füg.eltérítő" IC. 5-7 lábú Hasonló tokozásu mint egy Bazi nagy Tranyó csak kicsit hosszabb! A fenti hiba főleg ott jelentkezik ahol nem kap kellő szellőzést a Nyáklap és napi 24 órát üzemel a gép! SOLENOID.
Ha sirálynak van 1 kis szerencséje ennyivel meguszhatja ámbár ez a jelenség akkor is jelentkezik, ha elszált a sorvég- vagy nincs sorjel a meghajtáshoz.
Az eggyik esetben azért, mert nagyon megterheli a táp áramfigyelöjét és leszabályoz, a másik esetbe meg azért mert a bekapcsplásnál nem fut fel a sortrafó és igy nincs tápellátás a készülékben. Egyébbként ahogy irod pontosan ugy van, ez a forrasztási kontakt cirkusz.
Hali!
Van egy TC1620OCU jelü tévém, (ez egy videoton gyártmány, hordozható kivitelű, valamikor a 70-80's években készülhetett, még ge félvezetők is fellelhetők benne, 16cm-es képátlója van) az a baja, hogy nagyon kicsi a fényereje (tök sötétben is csak épphogy látszik). Valhogy ki kéne mérni, hogy az elektronika-e a hibás (fűtőfesz, anódfesz stb.) vagy a képcső (tipusa: 16lk1b) adta-e meg magát. A csőről sehol semmi adatot nem találtam, és a kérdés eldöntheti, hogy érdemes-e a javításával próbálkozni.
az a kevés kép ill. fény negativ vagy majdnem negativ?
2. ha csak konturok és mikor a kontrasztot teljesen leveszed akkor vannak-e vizszintes ill srég keresztirányu vékony csikok a képen kb 2 cm-enként? Egyébbként a minividiknek nem igazán jok a képcsövei, ámbár régiek is. ja még meg kéne mérni a G2 feszültségét is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |