Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Segítség kellen ehhez az erősitőhőz valami kapcsolási rajz mert maghalt . válaszotokat váro m!!!!!
Szia
És mit produkál igy hibásan?
Hat ha egy ilyen egyszeru cucc nem megy kapcsrajz nelkul (javitasokhoz 90%-ban nem kell kapcsrajz, ill. tok felesleges...) inkabb:
1., elviszed szerelohoz (nem eri meg, kiveve ha haver az illeto es nem huz le) 2., eladod igy hibasan alkatresznek es veszel uj erositot olcson 3., beleepitesz egy uj erositot a dobozaba Mondjuk lehet hogy nem is hiibas illetve csak valami hangyanyi hibaja van es lenyegeben nem is szorul javitasra... Mit produkal, mi a hibajelenseg? Azt hiszem hiaba lenne kapcsrajzod nem lennel tovabb, akkor az volna a kerde hogy hogyan javitsd stb... A fentiek az en maganvelemenyem, szeretek oszinte lenni. Ha valaki nem ert velem egyet az kozolje nyugodtan.
szaisztok!
na az a gond hogy a végfok és a vezérlő tranzisztor is végfokok:BD244*2 BD 243*2 a vezérlőők bedig:2SA817*2 2SC1627*2 ha lenne rajz akkor nem kérdezném hanem kész lenne Dzsoni
Hu, lehet, hogy én vagyok a fáradt de én nem értem hol itt a gond.
ott vannak a tranyók, kiforrasztod, beméred mindet...stb. illetve az egész javítást elkezded a tápnál! Szerintem dzsoninak teljesen igaza van mindenben....
Bocsi, magyarul is kerhetnem?
Vagyis mi a hibajelenseg? Egyatalan hogy jon ide a meghajto (nem pedig "vezerlo") es a vegtranzisztor (nem pedig "vegfok") tipusa? Azok haltak meg? Akkor nezd meg mitol haltak meg (kontakthiba, homegfutas, mechanikai serules a nyakon, stb...), javitsd ki a hibat, aztan tegyel bele uj tranyokat. Ennyi.
Mérj rá a végtranyókra, ha rövidzárra égtek, azt kiforrasztás nélkül is ki tudod mérni. Persze húzd ki a hangfalakat előtte ne zavarják a mérést...
Ellenállásból van-e megpirulva valamelyik? Ez egy ellenütemű erősítő, néz meg egy texas rajzot pld... Már kiforrasztottad a képen az egyik oldal végtranyóit?
Bocs hogy beleszólok,de nem bírom ki. :no:
Az erősítők 95 százaléka nem kontakthiba vagy ilyenek miatt megy tönkre,hanem az emberi hülyeség miatt. Általában csoró gyerek megveszi rá van írva 230v,150w akkor az azt jelenti számára hogy 2x150 vagy ne adj isten 4x150w-os az erősítője. Impedancia az meg mi?Ráköt 4db nyolc ohm-os hangfalat egy oldalra párhuzamosan vagy a 8-16ohm-os erősítőre 4 ohm-os hangfalakat.Megküldi mert vett 1500w-os mnc mélynyomót .Szegény erősítő nem bírja biztosíték kiég.Szétszedi,csak egy biztosíték volt kiégve és ráteker egy kis alufóliát. Meg is van csinálva.Használja vígan tovább. Odateker neki és egy kis idő után dől a füst a gépezetből.Jobb esetben csak a nyák ég el.Vagy a tranyók is. Pedig ha rendeltetésszerűen használta volna akkor még most is jó lenne. :no: Én is kaptam már pár ilyen erősítőt,sőt én is így kezdtem. Én ezzel csak azt akarom mondani hogyha valaki normálisan használja az erősítőt akkor annak hosszú élete lesz. :yes:
na az a gond hogy nyáknak semmi baja de az ellenálások 45% szétvan égve meg a 15 voltos stabilizátorok is volt szerelőnél meg minden ő nem tudot vele semmit kezdeni nem tudta mivan vele a másik van benne 4 biztositék abbol 3 ki ég folyamatosan nem ér ősze semmi de a szerelő átkőtéseket csinált meg drotokat szabot le belőle és ezért kell a ku...va rajz hogy tudjam mi hova megy !!
levágom hogy engem oltasz de ha nem montam még ell akkor elmondom hogy nem az enyém volt barátomé szerelőhőz vitték és az szerintem jobban elbaszta és most ida adta csak ugy én meg gondoltam hát ha meglehet csinálni a segitségetekel de ha nem akkartok akkor nem kell most nem toduk mit mondani ez van és ezt meg szeretném valahogy csinálni
nincs benne 15 voltos stabilizátor (elnéztem ) a meghalytok vannak szét égve ugy hogy szétlehetet morcsolni
Spkkill,
Erre a hozzaszolasra szerintem nem volt semmi szukseg, felesleges indulatkeltes es semmi koze a temahoz. Pokol, Azt irod, hogy volt szerelonel, alaposan szetegett, stb... Akkor epits bele egy mas vegfokpanelt ma mar IC-kkel nem nagy durranas, olcso es van valasztek + meg hely sem kell neki. Vagy alkatresznek szetbontod az egeszet. Igy foto alapjan igy hibas allapotban lehet 1000-2000ft az erteke... Azt meg ne hajtogasd hogy egy raje eleg lenne neked a javitashoz mert vilagos hogy nem. Sry.
Én enem akarok senkit leoltani Csak leírtam hogy mi történhetett vele.
akkor tudtok olyan erősitőt keresni amibe be megy
3 jel pld : 2 aux 1 tuner és 2*100W legyen, asszem 60v os trafo van bene és az elég lesz -e? és még lehesen álitani rajta a bass meg a treble is meg a balance is
az ereeti vegfok kb. 20W-os lehet ezt vedd figyelembe
ja + ha csak a vegfok hibas akkor eleg azt cserelni! minek uj elofok stb...? illetve jo lenne ha legalabb egyszer irnal valami konkretumot! mi az hogy "asszem 60v-os a trafo" meg ilyenek? merd meg a trafo altal leadott feszultseget, add meg a huzalatmerot es a trafo mereteit, csinalj fotot a hutobordarol, nezd meg hogy mekkkorak a pufferek, stb... aztan tudunk beszelni a dologrol. mindent nezz meg es ird le ide!
Mindenek előtt le kellene kötnöd a végfokokat (job és bal) a tápfeszültségről. Kapnak + és külön - is mind a kettőt, ez összesen négy vezeték! de lehet, hogy panelon kapják ... Valószínűleg arról a két nagy fekete elkóról mennek oda egy-két biztin keresztül. (egy a - nak egy a + nak. Az egyiket mintha látnám a képen, bár szar a minőség) Valszeg elég csak a biztit kivenni. A maradék biztit viszont vissza kéne rakni, és beindítani, de semilyen lógó kábel ne érjen semmihez!!!
Elvileg a fényeknek illetve a kisáramú résznek (aux rádió stb) ilyenkor be kellene indulniuk. Azokat tesztelheted ha egy másik erősítőre kivezeted azt a vezetéket, ami a két végfokhoz viszi a jelet. Ha szól, akkor már csak a végfokkal kell szenvedni. Könyörgöm fényképezz!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |