Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor nem egy dologról beszelünk, én Last Scout 60357-es hozzászólásában levő kapcsolást építettem meg, az csak vevő.
Hát tekintve, hogy csak egy infra vevő alkatrész van benne csak venni tud...
Adóvevőt még nem csináltam soros portra, nekem van az alaplapon irda, de az tökéletesen működik...
Helló mindenkinek, volna egy kérdésem a Tomi20 féle infra vevőre a telefon is képes adatokat küldeni?
Kell hozzá külön driver WinXp-hez?
Sziasztok! Irtam egy uj topikot de irok ide is szal van az a kapcsolás amit alaplapra kell kötni és infra adó-vevő modul... szoval nekem sincs az alaplapon ojan infra csatlakozásra alkalmas tüsor és szeretném rákötni RS 232-re a akapcsolst... ez lehetséges? ha igen akkor tudna valak ikonkrét kapcsolást küldeni vagy feltenni?előre is kösz!
Ha meg nemolvastad akko atolvashatnad ezt a 3oldalt,.. Itt van megegy,..
Helló
Csináltam egy infraportot soros portra én nem akar kommunikálni a telefonnal. Az infra led benne villog percenként többször is, de jelet nem fogad, vagy nem értelmezi. Valaki járt már így? Mi lehet a baj? Ha valaki tud segítsen.
Hali!
Milyen telefon? A PC felismerte a telefont? Próbáld meg más telefonnal is!
A telefon egy sonyericsson W300-as. Az a baj hogy a gép sem ismeri fel a telót. Próbáltam már más telóval is de semmi. Régebben volt alaplapi csatlakozóra infrám csak most kellene egy soros, mert azt bármilyen gépre rátudom tenni.
Általában a Sonyknak jó az infrája. (Samsunggal sokat szenvedtem) Jók a sorosport beállításai? Próbáld meg kisebbre venni az átviteli sebességet. Használsz valami telefonos file-kezelő progit?
Már állítgattam mindent a portnál de semmi változás. Átviteli sebességet már levettem teljesen. Ugyse csinált semmit. Néztem szkóppal az RxD-t és a Txd-t is. Ott vannak jelek, de a gép valamiért nem csinál semmit.
Nem tudod kipróbálni más gépen, más rendszeren?
A vezérlőpulton, az eszközkezelőben rendben van az infra? Próbáltad telefonos file-kezelő programmal? (pl: MyPhoneExplorer) Sajnos más ötletem nekem sincs.
Sajnos máshol nem tudom kipróbálni. Próbáltam a myPhoneExplorer-el is de semmi. Megnézem majd a Bios beállítást is hátha ott lehet állítani valamit.
Hello,
Ehez a kapcsoláshoz esetleg elérhető NYÁk rajz is vagy azt nekem kell tervezni hozzá? Vagy te csináltál már? ha igen megosztod velünk?
sziasztok
Kérdéseim lennének az infra kommunikációval kapcsolatban! Nos, adott két mikrokontrolleres panel, amiknek az a feladata, hogy 10-10 darab csoportba kötött fehér és piros nagyfényerejű LED fényerejét változtassák, fehérből átmenve a rózsaszínen át egészen a pirosig. Ezt úgy érjük el hogy a fehér, és piros fénykomponenseket változtatjuk meg a fényben, ezért van a PIC-es fényerőszabályozó panel... Mint már említettem két darab készül belőle, a szoba két sarkában elhelyezve. Lehetne őket programozni: 1.-a fényefektekre vonatkozó parancsokat egyszerre szinkronban hajtsák végre -a két áramkör ugyanúgy változtatja a fény beálításait-, 2.-teljesen random, -maguktól- működjenek 3.-be lehetne állítani a maximális fényerősséget, azt hogy milyen fényességgel világítsonak a ledek maximum, valamint azt hogy milyen sebességgel, és milyen színtartományba változtassák a fényüket 3.-"álló helyzet" programozható szinű fényt adnak ki, és az intenzitás állandó marad A két áramkör a szoba két távoli sarkában lesz elhelyezve. mivel olyan feleadatokat is végre kell halytaniuk, amihez elengedhetetlen az hogy ismerjék egymás aktuális állapotát ezért a kommunikációjukat is meg kell oldani! Ehhez kérném a ti segítségeteket. Hogyan lehet megoldani, egy 8 bites adat soros tuvábítását mikrokontrollertől mikrokontrollerig infrán keresztük? Találtam itt egy áramkört ez pontosan a TFDS4500. Vele meg lehet ezt valósítani? Ha igen milyen perifériák kellenek még? Vagy csak egy az egyben plu&play csatlakoztatni kell a mikrokontroller adatvonalaira? Továbbá érdekelnének még az infra technológiával kapcsolatos magyar nyelvű leírások, főképpen az elektronikai része. Nemigazán foglalkoztam még behatóan ezzel a témával. De most muszály lesz elindulnom valahogyan... előre is köszönöm!
Van a PIC-jeidben USART modul? Ha igen, azzal a legegyszerűbb kommunikálni, csak a soros porti illesztés helyett ráteszed az infrát. A két panelod így tud egymással beszélgetni, csak látniuk kell a másikat. Külső eszköz (pl. PC, a programozásra) ugyanígy infrán, vagy soros-infra átalakító eszközön át mindkettőt elérheti, megint csak rálátás kell.
Ha nincs USART, még mindig megoldható 2 proci-láb felhasználásával, csak ekkor neked kell megírnod a ki-be léptetés rutinját. Az infra elméletéhez meg szerintem gugli a kulcs, bár én magyar nyelvűre még sosem kerestem, de biztosan van.
A ki-be léptetésnél a bitek léptetésére gondolsz?
Vannak olyan mikrokontrollerek amiken van soros vonal ez az úgynevezett USART, amire te is gondoltál! Nomost a lábra közvetlenül kapcsoljam rá az említett IC-t, megírom a kommunikációs programot és már elméletileg működik is? Tehát semmi9féle egyéb illesztésre nem kell gondolnom?
Az igazság az, hogy én PIC16F84A-t használnék erre a célra, és a párhuzamos/soros átalakítást egy intel8251 típiusú áramkörrel biztosítanám. Ezt ismerem, és eléggé pontosan be lehet állítani a baut/rate sebességet...
Te mit tanácsolsz? esetleg valami beszerezhető USART-os PIC típust tudnál ajánlani? Ami olcsó. Nem kell fullextrás, csak egy asszinkron vanal legyen rajta, és egy 8 bites párhuzamos adatvonala...
Nem nagyon értem, minek a párhuzamos vonal. Infrán sorosan küldesz, egyik bit a másik után; ha párhuzamos kiléptetéssel kezdesz, akkor azt vissza kell alakítani sorosra egy léptetőregiszterrel, annak meg semmi értelme, és sok IO-vonalat is elfoglal feleslegesen.
Én valahogy a következőképpen csinálnám, aztán majd eldöntöd, hogy neked ez megfelel vagy sem: - szoftver-oldal: meghatároznám a két panel között továbbítandó parancsokat, és az egyes parancsokhoz tartozó nyugta vagy státuszadatokat; ez annyit tesz, hogy leírnám papírra az összes olyan infót, ami az egyik paneltól a másikig megy, és hozzárendelnék mindegyikhez egy-egy kódot - hardver-oldal: mivel a 16F84A-nak nincs USART-ja, ki kell nevezni két lábat a kommunikációra, egy adó (kimenet), egy vevő (bemenet); a kimeneti úgymond mindegy, bemenetként pedig kiváló az RB0, mert élvezérelt interrupt előidézésére alkalmas - harver oldal, folytatás: pl. egy 555-ös időzítővel generálnék egy vivőjelet arra a frekvenciára, amit az infraszenzor igényel, ezt a jelet pedig a proci adó vonalával engedélyezve kötném az infra adóoldalára; az infra vevőoldali jele pedig, esetleg felhúzó ellenállás beiktatásával, mehet a proci vevőként konfigurált bemenetére - szoftver, megint: programban rögzíteni a korábban meghatározott kódokat, kitalálni, mikor melyik menjen ki, majd pl. a Timer0 segítségével (bit-idő) a soron következő kódot kiléptetni az adó vonal felé; vételkor az első bitet jelezze egy interrupt (Start-bit), ekkor meg szintén a Timer0-val, ugyanakkora időtaggal, a bejövő vonalat kell megvizsgálni, és állapotát egy regiszterbe léptetni, utolsó bit után felolgozni. Megcsinálni sokkal rövidebb, szerintem, mint végigírni
Kár, hogy csak egyirányú!
Idézet: „UIR - Univerzális Infra Vevő!”
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.. PC soros port és egy PIC között akarok infra átvitelt készíteni.. Két TFUD4100 infamodullal akarom megoldani. A kérdésem az lenne,hogyan tudom illeszteni a soros portra ezt a modult?? A PIC-hez az adatlapban található rajz szerint illesztetem de a soros portnál elakadtam sajnos..Bővebben: Link
A tápellátás része érdekelne és az illesztés.. Másik kérdésem,hogy ezek a modulok veszik e a saját adásukat is vagy ezt szoftveresen kell megoldani,hogy ne vegye figyelembe saját küldött parancsait??
Meglehet az _USB-s_ kicsit költségesebb. De megéri átgondolni.
Egyszerűbb lenne a kapcsolás ha az alaplapon lenne integrált IR port.
Szia! Köszönöm! Az infra modolnak lehet másik is?? Esetleg TFDU4100??
Szerintem igen. Csak a TFDU4100 lábait kellene egyeztetni.
Sajnos STIR4115 ic beszerzése lehetetlennek tűnik..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |