Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nagyon profi lett! A te halaid három perc alatt végeznek az evéssel? Nálam egy órát áll a szűrés, hogy ne szívja be az eledelt, annyi idő alatt mindenki jól lakik! Ez az alkonyat szimuláció jól hangzik!
A szűrő max 15percet álljon mert megpusztulnak a bacik o2 hiányában tudom akvarista topik
Csinálok majd egy szimulációs videót az egészről, szóval nem lesz 9 órás videó, majd átírom a progit Ha elköltözöm innen akkor a nagy akváriumnál a vízcserét is ez fogja elvégezni A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2012
Üdv!
A téli leállás alkalmával lehetőségem nyílt, hogy kicsit foglalkozzak ennek a PANEL-nek a körítésével: Bővebben: Link
Szép lesz, de van értelme ekkora felbontásnak?
Igyekszem, köszönöm!
Úgy gondolom, hogy van értelme ennek a felbontásnak. A kimeneti vezérlőjel 16 bit felbontású, egyelőre ez van "visszamérve" 16bit-en. Két oka van, hogy ez most így van kialakítva. Az egyik, hogy kevesebb kijelzett digittel túl szellős lenne a 40 karakter széles kijelző és még nem kerestem normális elrendezést arra az esetre. A másik, hogy lesz a tápnak egy olyan funkciója, amiben szerintem pozitívum, ha rendelkezik ekkora felbontással. Igaz, ezzel még csak elméletben foglalkoztam, odébb van még, hogy azt ki tudjam próbálni. Amit előnyként tudnék felhozni a felbontásra, az a méréstartomány és annak átfogása. A kijelzett érték 0- 65535 között lehet, kérdés, hova teszem a tizedest. Én már lekorlátoztam 35V/4A-nál a beállíthatóságot, mert a táp, amibe beépítem nem fog ennél többet tudni. Hátránynak mondanám a beállíthatóságát ebben a formában. Macerásabbnak tűnik, mint egy mezei potival, az biztos... De még alszom rá egy párat!
Úgy gondolom, hogy egy labortápnál (amatőr körülmények között), a tizedes felbontás már elég. A százados már non plusz ultra. Ami e fölött van, már pazarlás. Számomra a szép VFD is pazarlás egy labortápba. Egy erősítőbe, jobb lenne. Ez persze csupán magánvélemény...
Egyet értek ezzel kapcsolatban Veled, de párszor még át fogom variálni valószínűleg, és nem is a NASA laborjába kerül, nem áll szándékomban elbonyolítani.
Erősítőt meg nem építek, szegénykém porosodik egy ideje, és a dobozban is pont el fog férni.
Sziasztok.
Sikerült befejeznem egy nagyon régen elkezdett Nixie csöves órát. H2opok barátom jóvoltából most szép plexi burkolatot kapott. Még több kép itt: Webalbum A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Szép lett!
Nagyon vagány!
Szakdolgozatot írtam belőle, az megfelel?
Idézet: „Szakdolgozatot írtam belőle, az megfelel?” Nekem megfelel, csak a linket nem találom hozzá
Igen, én is azért érdeklődtem mert nagyon érdekelne hogyan lehet egy ilyet megépíteni
Csináltam egy kísérletező minitápot, mert untam, hogy a PIC-es, breadboardos fejlesztés közben nincs 3,3 vagy 9 vagy 12V-om. Sok hely nincs az asztalomon, így minél kisebbe kellett összeszegelni. (A feszmérő modulért nagy köszönet Csupasz kollégának!)
Sziasztok. Tudom mindenki unja hogy erősítő, meg quad, de azért mégis feltenném, nemrég lett teljesen kész, szobai használatra készült, 2*70w-ot tud 8 ohmon, és nagyon szép a hangja.
Többi kép A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
Ez gondolom változtatható táp, nem? A modul 3,3V-nál is mér? (vagy nem a külön tápellátás nélküli modul ez?)
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2012
A modul 2 vezetékes volt, de nem volt nehéz rájönni, hogy 0 ohm -os ellenállást kell kivenni és bekötni egy táp szálat. Igen, egy LM317 van benne és egy kis 12V 5W-os kapcsitáp.
Áhhá, köcce, én nem figyeltem ennyire a modult meg
Mondjuk a kocsikba nem is kellett alakítani rajtuk....
De ilyen gyönyörű erősítőt nem látni minden nap!
Kondik polírozva lettek, vagy alapból ilyen fényesek?
Köszönöm. A kondik csak ledobták a rucit, most nem pepecseltem a polírral. Nekem jobban tetszik meztelenül.
Panelfestési vérszemet kaptál emersys kollégától Doncsopapa?
Nem, azt már régen kitaláltam magamnak, csak most valósítottam meg. Régebben telifóliásra hagytam a kétoldalas nyákot, és felpolíroztam, majd lakkoztam, de ide most sötétet akartam. Mindenki rávasalja az alkatrészjelzéseket, én már csak azért se.
Persze, és a relét is onnan vettem? (Takamisava)
Szerintem biztosan! Az ellenállások lábhajlítási módszerét is lepuskáztad valakitől. A forrszemek is gyanúsan emlékeztetnek valakijére...
Igen, meg ahogy csiszolom és lakozom a fát, gonolom ezt is láttad már valakiktől, a dugvilla konnektorba való behelyezéséről már nem is beszélek.......
Üdv. Ezt az órát készítettem el, egyedül csak a hőérzékelője nem működik rendesen (tanácsot kritikát elfogadom)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |