Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
4.11-ben arra lennék kiváncsi h mivel nem rég kezdtem ezt a verziót, h a librariba mien néven vannak benn az alkatrészek van vmi link vagy vmi róla?
El kell olvasni a kezelési kézikönyvet és menni fog a kezelés. Sajnos ez eltér a szokvány windowsos progik gondolatmenetétől, nem megy a megtanulás "csípőből", de néhány óra gyakorlás után nagyon jól bele lehet jönni szerintem.
Csak keresgélni tudsz közöttük!
Használj "joker" karaktereket (* és ?), és úgy keress rá az adott alkatrészre. A passzív elemek (ellenállások, kondik) az RCL nevű lib-ben találhatók, de a legtöbb lib neve árulkodik a tartalmáról is. Pl. a csatlakozók nevében szerepel a "con" (connector rövid alakja).
Tudja valaki, hogy alkatrészlistát hogyan lehet a "vörös sólyom"-ból elővarázsolni? Én a 4.11 verziót használom.
File -> export és ott ha jól emlékszem van valami ilyesmi.
1.: Kattints a kapcsolási rajzra (.sch)
2.: katt az ULP ikonra 3.: 2xkatt a bom.ulp-re A többi már csak az ablak útmutatása szerint.
Szia
Elkészítettem az első nyáktervem,amit az eagle-vel valósítottam meg! Ez még nem végleges,még javítgatom,és csiszolgatom,minnél jobb legyen,mert a nyákon nem lehet "radirozni" ![]() Csatolva az legelső alkotásom Az a nagy tranyó egy stabic akar lenni,csak nincs,vagy nem találtam az "adatbázisban" stabic-t Ami a "háta mögött van,egy 1N4007-es dióda Lent alul a sárga "pot" felirat egy potméter 4,7 kohm-os A bizti felett egy ellenállás van,aminek az eggyik lábára ledet kötök,mert ha elfüstöl a bizti akkor nem világit a led(a másik lába az e.irányitó + lába) Az egyenirányitónál lévő piros "vezető" felesleges,csak oda dugtam,mert nem tudom kitörölni! A bizti eggyik lábánál a 2 forrpont (sárga vezetővel áthidalva) egy jövőbeli ampermérő helye. Nyáktervről a véleményetek? Jó,rossz? UI:Tudom a tápic(LM350) 3A-t bír,de 500mA-rel "túlbiztosítottam" Tomi
A NYÁK terv nem rossz, de úgy látom, nem használod ki a NYÁK-tervező előnyét ti., hogy kapcsolási rajzból tudsz panelt tervezni. Tehát előbb a schematic-ban kellene elkészíteni a kapcsolást. Könnyebb lenne a korrekció és kisebb az esélye, hogy az alkatrészek kivezetéseit felcseréled. A rajzjelek elhelyezésével egyidőben ki tudod választani a neked megfelelő alkatrész méretet, tokozását. Az Add ikonnal tudsz alkatrészt hozzáadni, úgy, hogy a library-kben kereshetsz is. Pl. stabic-re 7805 v. 78*. Egyből kiderült volna, hogy a keresett alkatrész a v-reg vagy a liner könyvtárban van többféle tokozással.
Frankye írta, hogy rajzold körbe a panelt Dimension layer-rel. Ez nem sikerült, ebből látható, hogy nem a schematic-ban kezdtél. Frankye megadta a kézikönyv és ebben a hozzászólásában PCB kollégánk kezelési leírásai és bemutatói linkjét is. Olvasgasd, nézegesd ezeket és azok alapján gyakorolj! Ahogy még1MbR is írta, bele lehet jönni. Ui: A fölösleges top layer törlése pedig: Move ikon, majd a top layert jelöld ki és húzd el. Ezután a Ripup ikonnal vissza tudod alakítani signállá. Utána a Rastnets ikonon egy kattintás és eltűnik a signál.
Szia
Igen,nem a schematic-ban kezdtem el ![]() Bocsi mindenkitől az elöző hsz-emben lévő stabic-t felcserélem TÁPIC-re csak a stabic járt a fejemben,mert kell egy voltmérő is,és ennek stabilizált tápra van szükség Mostmár azt is tudom,hogy elöször a schematic-ban kell kezdeni Ha vmi nem sikerül,annak ellenére,hogy átnéztem a kézikönyvet,akkor irok Köszi a segitséget,és a tapasztalatok megosztásást is
Tény, hogy az eleje kicsit nyögvenyelős-sokat olvasós-próbálgatós. Na de utána jön az érzés, hogy hú, de profin néz ki, "gyári" nyákot tudtam készíteni, stb...
Lézerprinterrel nyomtatva meg aztán pikk-pakk kész a nyák, szemben az egyenkénti kézzel rajzolós-"vért hányós" módszerrel. Sok dolgot most sem ismerek az eaglében, de már jól elboldogulok. Nemsokára szeretném megtanulni az egyedi alkatrész rajzolását. Már elmentettem, kinyomtattam, mit hogyan kell (hála a lelkes hobbielektronikás cikkíróknak ![]()
Szia !
Idézet: „Ha vmi nem sikerül,annak ellenére,hogy átnéztem a kézikönyvet,akkor irok” Nagyon sokat fogsz még írni ![]() Üdv!
Köszi!
KIrály vagy! ![]()
Az már annyira régi verzió, hogy szerintem sehonnan.
Esetleg próbáld meg a gyártó honlapját.
az a gáz h most letöltötem és azt irta ki h nem megfelő jelszó
![]() ![]() ![]() ezt nem teljesen értem vki ebbe is tud segiteni?:S
Helló! Már egy ideje készülök egy bemenetválasztót készíteni, most rászántam, hogy rajzolok hozzá nyákrajzot eaglevel. Először meg akartam rajzolni a kapcsolási rajzot, majdnem kész is van, ámde a relét nem tudom, hogy miszerint keressem a libraryban. Hogyha valakinek volt már ilyen relével dolga, kérem ossza meg velem, hogy melyik az ő lábkiosztása. Link
Előre is köszönöm
Valakinek van AVR-kel library-je? Mert ahonnan le lehetett tölteni onnan törölték
![]()
Mintha a relay könyvtár 351-es jelzésűje így nézne ki.
![]()
Szia !
Relay 351 is az ! Vagy ez Üdv!
Igen, ha leírnád, mit töltöttél le pontosan, és milyen jelszót kaptál hozzá, honnan.
3.55r3-t töltöttem le!
és amikor el akarom inditani a telepitést akkor ezt irja ki:You have entered an incorrect password(magyarul nagyából annyi h nem megfelelő a jelszó) tudnál segiteni?vagy vki? ![]()
Magyarul ez annyit jelent, hogy rossz jelszót vittél be.
Gyanítom, ez valami feltört változat lehet, aminél a törés sikertelen volt, vagy olyan próbaváltozat, aminek korlátozott volt a használati ideje, de az is lejárt már. Miért nem jó a Lite verziós 4.16r2? Az letölthető a gyártó honlapjáról ingyenesen is.
azért akartam a 3.55r3-t letölteni emrt avval tanultam meg nyákottervezni
![]() és msot egy másikra áttálni elég nehéz lenne:S de olyan odlalt meg nem találok amin le tudnám a 3.55r3-t letölteni ![]() am a 4.16r2 mibe jobb?
Huh! Kb. mint a Win 3.1 és az XP...
![]() Sokkal jobb, de a kezelése szinte ugyan az.
és pl a libraryba a cuccoknak ugyanaz a neve?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |