Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   45 / 443
(#) kortez17 hozzászólása Okt 21, 2007 /

4.11-ben arra lennék kiváncsi h mivel nem rég kezdtem ezt a verziót, h a librariba mien néven vannak benn az alkatrészek van vmi link vagy vmi róla?
(#) még1MbR hozzászólása Okt 21, 2007 /

El kell olvasni a kezelési kézikönyvet és menni fog a kezelés. Sajnos ez eltér a szokvány windowsos progik gondolatmenetétől, nem megy a megtanulás "csípőből", de néhány óra gyakorlás után nagyon jól bele lehet jönni szerintem.
(#) kortez17 hozzászólása Okt 22, 2007 /

bocs az elöbb elírtam 4.09r2-m van
(#) Frankye válasza kortez17 hozzászólására (») Okt 22, 2007 /

Csak keresgélni tudsz közöttük!
Használj "joker" karaktereket (* és ?), és úgy keress rá az adott alkatrészre.
A passzív elemek (ellenállások, kondik) az RCL nevű lib-ben találhatók, de a legtöbb lib neve árulkodik a tartalmáról is. Pl. a csatlakozók nevében szerepel a "con" (connector rövid alakja).
(#) soskajoska hozzászólása Okt 23, 2007 /

Tudja valaki, hogy alkatrészlistát hogyan lehet a "vörös sólyom"-ból elővarázsolni? Én a 4.11 verziót használom.
(#) Lucifer válasza soskajoska hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

File -> export és ott ha jól emlékszem van valami ilyesmi.
(#) frrrrr válasza soskajoska hozzászólására (») Okt 23, 2007 1 /

1.: Kattints a kapcsolási rajzra (.sch)
2.: katt az ULP ikonra
3.: 2xkatt a bom.ulp-re
A többi már csak az ablak útmutatása szerint.
(#) Pulyka válasza Frankye hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Szia

Elkészítettem az első nyáktervem,amit az eagle-vel valósítottam meg!
Ez még nem végleges,még javítgatom,és csiszolgatom,minnél jobb legyen,mert a nyákon nem lehet "radirozni"
Csatolva az legelső alkotásom

Az a nagy tranyó egy stabic akar lenni,csak nincs,vagy nem találtam az "adatbázisban" stabic-t
Ami a "háta mögött van,egy 1N4007-es dióda
Lent alul a sárga "pot" felirat egy potméter 4,7 kohm-os
A bizti felett egy ellenállás van,aminek az eggyik lábára ledet kötök,mert ha elfüstöl a bizti akkor nem világit a led(a másik lába az e.irányitó + lába)
Az egyenirányitónál lévő piros "vezető" felesleges,csak oda dugtam,mert nem tudom kitörölni!
A bizti eggyik lábánál a 2 forrpont (sárga vezetővel áthidalva) egy jövőbeli ampermérő helye.

Nyáktervről a véleményetek?
Jó,rossz?

UI:Tudom a tápic(LM350) 3A-t bír,de 500mA-rel "túlbiztosítottam"

Tomi
(#) MPi-c válasza Pulyka hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

A NYÁK terv nem rossz, de úgy látom, nem használod ki a NYÁK-tervező előnyét ti., hogy kapcsolási rajzból tudsz panelt tervezni. Tehát előbb a schematic-ban kellene elkészíteni a kapcsolást. Könnyebb lenne a korrekció és kisebb az esélye, hogy az alkatrészek kivezetéseit felcseréled. A rajzjelek elhelyezésével egyidőben ki tudod választani a neked megfelelő alkatrész méretet, tokozását. Az Add ikonnal tudsz alkatrészt hozzáadni, úgy, hogy a library-kben kereshetsz is. Pl. stabic-re 7805 v. 78*. Egyből kiderült volna, hogy a keresett alkatrész a v-reg vagy a liner könyvtárban van többféle tokozással.
Frankye írta, hogy rajzold körbe a panelt Dimension layer-rel. Ez nem sikerült, ebből látható, hogy nem a schematic-ban kezdtél.
Frankye megadta a kézikönyv és ebben a hozzászólásában PCB kollégánk kezelési leírásai és bemutatói linkjét is. Olvasgasd, nézegesd ezeket és azok alapján gyakorolj! Ahogy még1MbR is írta, bele lehet jönni.
Ui: A fölösleges top layer törlése pedig: Move ikon, majd a top layert jelöld ki és húzd el. Ezután a Ripup ikonnal vissza tudod alakítani signállá. Utána a Rastnets ikonon egy kattintás és eltűnik a signál.

(#) Pulyka válasza MPi-c hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Szia

Igen,nem a schematic-ban kezdtem el

Bocsi mindenkitől az elöző hsz-emben lévő stabic-t felcserélem TÁPIC-re
csak a stabic járt a fejemben,mert kell egy voltmérő is,és ennek stabilizált tápra van szükség

Mostmár azt is tudom,hogy elöször a schematic-ban kell kezdeni

Ha vmi nem sikerül,annak ellenére,hogy átnéztem a kézikönyvet,akkor irok

Köszi a segitséget,és a tapasztalatok megosztásást is
(#) még1MbR válasza Pulyka hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Tény, hogy az eleje kicsit nyögvenyelős-sokat olvasós-próbálgatós. Na de utána jön az érzés, hogy hú, de profin néz ki, "gyári" nyákot tudtam készíteni, stb...
Lézerprinterrel nyomtatva meg aztán pikk-pakk kész a nyák, szemben az egyenkénti kézzel rajzolós-"vért hányós" módszerrel.
Sok dolgot most sem ismerek az eaglében, de már jól elboldogulok. Nemsokára szeretném megtanulni az egyedi alkatrész rajzolását. Már elmentettem, kinyomtattam, mit hogyan kell (hála a lelkes hobbielektronikás cikkíróknak ), már csak rajtam múlik, mikor állok neki gyakorolni.
(#) PCB válasza Pulyka hozzászólására (») Okt 23, 2007 /

Szia !

Idézet:
„Ha vmi nem sikerül,annak ellenére,hogy átnéztem a kézikönyvet,akkor irok”

Nagyon sokat fogsz még írni

Üdv!
(#) soskajoska válasza frrrrr hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

Köszi!
KIrály vagy!
(#) kortez17 hozzászólása Okt 24, 2007 /

az eagle 3.55-t honnan lehet letölteni?
segitsetek lécci
(#) Frankye válasza kortez17 hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

Az már annyira régi verzió, hogy szerintem sehonnan.
Esetleg próbáld meg a gyártó honlapját.
(#) IMi válasza Frankye hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

Hello!
Ha ez jó, akkor INNEN
(#) kortez17 hozzászólása Okt 24, 2007 /

az a gáz h most letöltötem és azt irta ki h nem megfelő jelszó
ezt nem teljesen értem vki ebbe is tud segiteni?:S
(#) Árpy hozzászólása Okt 24, 2007 /

Helló! Már egy ideje készülök egy bemenetválasztót készíteni, most rászántam, hogy rajzolok hozzá nyákrajzot eaglevel. Először meg akartam rajzolni a kapcsolási rajzot, majdnem kész is van, ámde a relét nem tudom, hogy miszerint keressem a libraryban. Hogyha valakinek volt már ilyen relével dolga, kérem ossza meg velem, hogy melyik az ő lábkiosztása. Link
Előre is köszönöm
(#) huba hozzászólása Okt 24, 2007 /

Valakinek van AVR-kel library-je? Mert ahonnan le lehetett tölteni onnan törölték
(#) MPi-c válasza Árpy hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

Mintha a relay könyvtár 351-es jelzésűje így nézne ki.
(#) MPi-c válasza huba hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

A gyártó honlapján vannak avr könyvtárak. Ott kell szétnézni!
(#) PCB válasza Árpy hozzászólására (») Okt 24, 2007 /

Szia !

Relay 351 is az !

Vagy ez

Üdv!

rel.lbr

(#) Árpy hozzászólása Okt 25, 2007 /

Köszönöm szépen a segítségeteket MPi-c és PCB
(#) kortez17 hozzászólása Okt 25, 2007 /

vki segitene az elöbb feltette kérdésemre??
(#) Frankye válasza kortez17 hozzászólására (») Okt 25, 2007 /

Igen, ha leírnád, mit töltöttél le pontosan, és milyen jelszót kaptál hozzá, honnan.
(#) kortez17 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 25, 2007 /

3.55r3-t töltöttem le!
és amikor el akarom inditani a telepitést akkor ezt irja ki:You have entered an incorrect password(magyarul nagyából annyi h nem megfelelő a jelszó)
tudnál segiteni?vagy vki?
(#) Frankye válasza kortez17 hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

Magyarul ez annyit jelent, hogy rossz jelszót vittél be.
Gyanítom, ez valami feltört változat lehet, aminél a törés sikertelen volt, vagy olyan próbaváltozat, aminek korlátozott volt a használati ideje, de az is lejárt már.
Miért nem jó a Lite verziós 4.16r2? Az letölthető a gyártó honlapjáról ingyenesen is.
(#) kortez17 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

azért akartam a 3.55r3-t letölteni emrt avval tanultam meg nyákottervezni
és msot egy másikra áttálni elég nehéz lenne:S
de olyan odlalt meg nem találok amin le tudnám a 3.55r3-t letölteni
am a 4.16r2 mibe jobb?
(#) Frankye válasza kortez17 hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

Huh! Kb. mint a Win 3.1 és az XP... Zongorázni lehetne a különbséget!
Sokkal jobb, de a kezelése szinte ugyan az.
(#) kortez17 válasza Frankye hozzászólására (») Okt 26, 2007 /

és pl a libraryba a cuccoknak ugyanaz a neve?
Következő: »»   45 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem