Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Proteus
Sziasztok!
Egy PIC27FJ128GAxxx RTCC-vel küzdök proteusban (7.10 SP0). Addig pusztán anyagi megfontolásokból nem akarom megépíteni, amíg nem látom hogy működik. A jelenség: ha a hónap > 9, vagy a nap > 19 vagy az óra > 19 vagy a perc >39, egyszerűen nem állítja be az RTCC órát (RTCVAL). Ha ezt írom be, akkor még jó Time: 12.09.19 18:39:00 BCD: 18.09.25 24:57:00 Amit még észrevettem , ha a hónap BCD kódolását elhagyom, a hónapot már elfogadja, de ez a többinél nem jött be.... de ez már nem jó... Time: 12.11.20 18:40:00 BCD: 18.17.32 24:64:00 Mivel nincs hardverem hozzá, nem tudom kipróbálni hogy ez csak egy proteus bug, vagy valami nagyon el van fuserálva. Van ezzel valakinek tapasztalata? A BCD kódolás jónak tűnik..... A hozzászólás módosítva: Nov 20, 2012
Én kérek elnézést!
Úgy tűnik hogy lassan már nem is meglepő módon a C30 lib a ludas a dologban.
Sziasztok. A proteussal együtt járó nyák tervező program, az ARES-hez kérnék segítséget.
Hol lehet beállítani, hogy mekkora nyáklapon akarok dolgozni, h ne egy 1mX1mes táblán dolgozzak? Előre is köszi ![]()
Bal oldali ikonoknál kiválasztod a kockát (2D Graphics box mode), majd lent (Layer Selector) beállítod: "Board Edge". Ezután akkora nyákot rajzolsz, amekkora neked kell.
Köszi, és még valami. Hogy tudok nyomtatni való egyből vasalható nyákot csinálni vele? mert ez a "Export bitmap" nekem nem jött be, vagyis lehet, h nincs jól beállítva.
Még egyszer köszi ![]() A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2012
![]()
Köszi, már megvan
![]()
Sziasztok!
A Microchip TCPIP Stack-el küzdök, egyenlőre csak proteus alatt. A jelenség az, hogy ugyan a stack elvileg támogatná a 25LC1024-es EEPROM-ot, de a tapasztalat az, hogy nem működik vele, de még csak a 25LC512-vel sem, csak a 25LC256-al. A nem működik annyit jelent, hogy amit beítr adatot (pár 10 byte a 0x0000 címen) nem tudja visszaolvasni, így már a StackInit-nél meghal. Ha jól tudom az 512 csak méretben tér el a 256-tól (és abban hogy 20Mhz-en is lehet járatni) nem tudok olyan külömbségről ami indokolná hogy nem működik. Valaki talált már megoldást a jelenségre, vagy ez megint csak nálam fordul elő? (Proteus 7.10 SP0) W A hozzászólás módosítva: Nov 25, 2012
Üdv!
PIC18F452-ből szeretnék hangot kicsikarni szimulációval 20MHz-es kvarc-oszcillátorral. A program jó! De ahogy elindítom, néhány másodperc után az alábbi hibákat jelzi: Simulation is not running in real time due to excessive CPU load. Stack underflow ...(ezt folyamatosan(másodpercenként kiírja) Mi lehet a gond? (Gondolom a beállításokat kell változtatni)
Vagy kicsi a géped hozzá. Hány %-on terheli a procit?
100% CPU terhelés (2,9GHz P4 s478, 1GB DDR, 64MB Geforce2 MX 440)
Üdv!
Nekem ha ilyet irt ki "Stack underflow" akkor programhiba volt minden esetben. Basicben általában a return hiányzott vagy return előtt goto utasítással máshová léptem.
Érdekes dolgot találtam ma (számomra legalább is az volt)
Van egy BYTE változó aminek az értéke vagy 0 vagy 1, és a protuusban ez úgy szimulálódik, hogy ennek a változónak az értéke 0 vagy 2 ![]() Ez mitől lehet ?
Megoldva, nem függött össze a programmal
![]()
Sziasztok !
Mit teszek rosszul ha ezt írja ki ??
Szia!
Szerintem ezt a PIC-t nem kezeli a PROTEUS. Próbáld egy másikkal modellezni. Üdv.
Sziasztok hogy lehet tápfeszültséget adni a proteusban a kapcsolásnak? Már teljesen megőrjít.. Láttam már power meg gnd jelöléseket amit rátettem a megfelelő lábakra bekötöttem még a voltmérőt is de semmit nem mutat aki tudja mi a hiba az légyszíves írjon.
Miután rátetted, elindítottad a szimulációt?
Igen el, de már próbáltam hogy önmagában egy ledet bekötök előtétellenállással de úgysem volt semmi.
Nem ez a probléma betettem egy 18f4550 helyette átírtam a programot és ott se működött (az elöző fájlban volt hiba de azt ide kijavítottam)
Valami más lehetőség
Szerintem jobb lett volna a kép helyett a DSN fájlt feltenned, mert a hiba az ön készülékében van, de ezt egy képről nehéz megmondani
![]()
Idézet: „aki tudja mi a hiba az légyszíves írjon.” Honnan tudhatná bárki mi a hiba, ha az ami nem ment nem osztod meg, csak elmeséled ?
Tippelnék én is: nem kötötted össze őket dróttal, hanem csak úgy egymás mellé húztad az ábrákat.
Most ismerkedem a mikrokontroller programozással és hallottam hogy létezik egy olyan szoftver amivel le lehet modellezni. A program nevét megtaláltam de magát a programot nem. Google-ben is kerestem.
Tehát a kérdésem: Honnan tudom letölteni a Proetus isis 7 teljes verzióját. Esetleg ha tudtok akkor linket is küldjetek. Előre is köszönöm a válaszokat.
Nekem úgy tűnik, a kereső működik! Használd!
Bővebben: Link Amúgy pl innen: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 6, 2013
Sziasztok!
Épp a proteusszal küszküdök. Megépítettem egy kapcsolást benne, persze nem működik, ezért visszatértem az alapokhoz. Már maga a komparátor kapcsolásom se akar működni natúrban. Beillesztek egy 2903-at, a két bemenetére adok input 100mV-ot és a tápfeszültség 5V de a kimenet csak! visszacsatolás esetén vált, de akkor is 0,2V-ra. Egy nullkomparátort szerettem volna összehozni, de úgy látszik, segítség nélkül nem megy. Pedig szilvapáleszt is ittam már rendesen, hogy legyen ihlet... ![]()
Így is! állítottam össze egy kapcsolást, de a kimenet nem vált akkor sem, ha a + bemenet 0.
A hozzászólás módosítva: Jan 12, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |