Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gázkazán vezérlő hibák
Lapozás: OK   97 / 293
(#) Joczo hozzászólása Dec 31, 2012 /
 
Volt nálam egy szerelő kicserélte a fűtés,és a meleg víz ntc érzékelőt, de sajnos a hiba továbbra is fennáll. Panelhibát emlegetett, de szerintem az vagy működik, vagy nem.Találtam a neten egy használt kazánt aminek a hőcserélője lyukadt ki, de a tulaj eladja 30000-ért,megvegyem?
(#) DoDo69 válasza Joczo hozzászólására (») Dec 31, 2012 /
 
Akkor ezek szerint az NTC kivan cserélve, ha ugyan olyan az értéke, akkor az legalább jó. Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor mit mond a mester. Kicseréltem valamit de nem tudom hogy jó vagy nem. 20ezer …. Azt jól gondolod, ha a készülék hibátlanul gyárt melegvizet, és akár meddig folyathatod a melegvizet , a készülék nem áll meg logikus, jól gondolod szerintem is, hogy fűteni is kellene, mivel a fűtésnél csak a szivattyút kell elindítania. Ha lehűl a kazán , és az állapotjelző elalszik akkor fűteni is hibátlanul fűt?
Ha ez így van, akkor megnézném a teljesítményét ,nincs e eltekergetve . A legegyszerűbb módja, kb 40 litert éget percenként egy 24 kw készülék. Gázóra ha szabványos az utolsó három értéke a tizedes jegytől jobbra a litereket jelzi. A moduláló tekercs egy kékszínű kétvezetékes tekercs a gázszelepen. Ha lehúzod az egyik vezetéket a lángnak , a minimumra kell ugrania ami kb 1,5 cm . az égőtálcán ha minimumon járatod a készüléket 2percig akkor a fűtés visszakapcsolásánál nem szabad túlmelegednie. Ez szakembernek : szelepnyomás max : 10mb min: 1,6 mb .
(#) fszabo7 hozzászólása Dec 31, 2012 /
 
Üdv mindenkinek!
Mindenkinek kellemes ünnepeket és boldog áldott újévet kívánok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy Beretta Ciao típusú gázkazánunk van és időközönként az őrláng jelző led pirosra vált majd újra indítás után megint megfelelően működik egy ideig.
Fűtés szezon előtt karbantartáson átesett. Most megint kipucoltam.
Ha valaki találkozott már ilyen problémával kérem írjon.
Köszönettel
(#) Joczo válasza DoDo69 hozzászólására (») Dec 31, 2012 /
 
Mikor itt volt a szerelő levette az előlapot, annyit láttam, hogy amikor kezdte elérni a beállított fűtési hőfokot akkor a lángmagassága lecsökkent egész kicsire, kinyitottam a meleg vizet akkor meg egész magas lánggal égett. A kazán kiáll hibára, resetelni kell, de csak akkor áll készenlétre,ha már vissza hűlt.állítani nem állított rajta.Köszi az eddigi segítséget.BUÉK!!!
(#) VIM válasza Joczo hozzászólására (») Dec 31, 2012 /
 
Szia! A használati útmutató leírása szerint lenni kell rajta egy víznyomás kapcsolónak, balra lent a szivattyúnál, amin lenni kell egy membrán vezérlésű mikrokapcsolónak aminek a rudazata szorulhat és nem lesz utókeringés ha nem megfelelő helyzetet vesz fel a rúd. Meg kell mozgatni kenés után (WD40) és a mikrokapcsolót is leellenőrizni kapcsolási kontaktus szempontjából.
(#) VIM válasza fszabo7 hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
Szia! Neked is B.U.É.K! Próbálok segíteni azzal, hogy az ionikus lángőr elektróda megtisztításával és a láng magjába helyes beállításával talán megszűnik a hiba. Nem csak a lángba érő részt kell megtisztítani, hanem az elektronika felé menő, porcelán test utáni csatlakozást is. Csak óvatosan, nehogy eltörjön a porcelán test. A kontaktusok azért fontosak, mert itt mikroamperek folynának és egy csepp sem hiányozhat belőlük. Ha ez nem hozna eredményt, akkor cserélni kell az elektródot, mert "szétéget" megnőtt az ellenállása és így nem detektálódik helyesen az érték.
(#) fszabo7 válasza VIM hozzászólására (») Jan 1, 2013 /
 
Köszönöm szépen a segítségedet, kb, ezeket csináltam meg tegnap rajta plusz az érzékelő csatlakozásokat átfújtam wd-40 el, azóta hibamentes! Üdv
(#) Purci hozzászólása Jan 3, 2013 /
 
Hali,
Tegnap behányt a Demrád kombi-cirkó kazánom vezérlőpanele. Se kép, se hang. Tipusa: Honeywell BMBC01 modell:SMCOK01. Van aki tudja javítani? Kezd hideg lenni.
Köszi
(#) DoDo69 válasza Purci hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
üdv! Hol található az a beteg kazán?
(#) neoone hozzászólása Jan 3, 2013 /
 
Üdvözlök mindenkit!

További tippeket várnék a 2012.12.04.-i, neoone hozzászólása kapcsolatban. A JZoli által megjelölt kondit kicseréltem az általa javasolt JFV-330n/275-p15 típusra. De sajna a kazán továbbra is produkálja a fenti linken írt hibát.
Köszi!
(#) Purci válasza DoDo69 hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Hali,
Bp XIX. ker.
(#) DoDo69 válasza Purci hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Szia! Privibe ment!
(#) JZoli válasza neoone hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
A relét is cserélted? Ha igen akkor egy begyújtási procedúrát végig kellene nézni! ez így megy végbe ennél a kazánnál: hőigény(zöld LED)- ventillátor indítás- szikraadás- gázszelep nyitás-begyulladás( (szintén egy LED jelzi),szikra kis ideig még tovább-szikra leállás--folyamatos égés. Ebből ha valamelyik nincs meg nem lép tovább! Amúgy merre laksz? csak a segítség miatt!
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2013
(#) neoone válasza JZoli hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Szia!
A relét nem cseréltem, de a kondi cseréjekor végignéztem az említett dolgokat - nekem megfelelőnek tűntek. Tehát - reset, fűtés led világít, ventillátor elindul, szikra beindul, majd belobban a gáz és működik a dolog. Bizonyos hőfok elérésekor a láng lekapcsol, a keringető megy tovább majd miután a víz hőfoka esett egy kicsit akkor újra begyújt. Ez megy is napokig, de általában a hajnali órákban fordul elő legtöbbször, hogy nem indulbe újból hanem láng hibát jelezve áll. ami feltűnt, hogy a hőfokot állító potival nem igazán tudom állítani a víz hőfokát.
Helyileg Enyingen van a kazán.
(#) JZoli válasza neoone hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Sajnos elég messze laksz tőlünk. Viszont ezt az időnkénti leállást a relé okozhatja, általában az éritkezőjének az átmeneti ellenállása nől meg, de ez nem állandó, így mérni nehéz! Ha nem tudsz ilyen relét szerezni én szívesen küldök! Csak írj!
(#) neoone válasza JZoli hozzászólására (») Jan 3, 2013 /
 
Szia, megköszönném a relét, küld utánvéttel. Írtam a címedre emailt!
(#) JancsikaMr válasza neoone hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Nem tudom, hogy a hozzáértők mit szólnak hozzá, de valami hasonló problémát tud okozni a fűtési előremenő NTC hibája is.. egy időben én is sokat mókoltam miatta, igaz nem ezen a kazánon, de ugye tudjuk minden út rómába vezet ... aztán egy ezresért vettem egy újat...s, lőn csoda!!!
(#) JancsikaMr válasza neoone hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Tanulságos lehet Tom52 esete, érdemes elolvasni! Bővebben: Link
(#) Lacex hozzászólása Jan 4, 2013 /
 
Üdvözlet!

Van egy Quadriga T2 -es fali kazánunk.

Elseje óta nincs se fűtés se meleg víz. Világít rajta a vörös led folyamatosan + a bekapcsoló led és a fűtés led. A szívattyú folyamatosan megy. Úgy néz ki nincs szikráztatás. A Szerelő panel hibára gyanakszik. Sajnos nem engedhetem meg magamnak, hogy 60-70 ezerért vegyek panelt bele. Akinek van/volt ilyen kazánja, kérem segítsen. Köszönettel: László
(#) efraim válasza Lacex hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
(#) Lacex válasza efraim hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Megnéztem de sajnos nem találtam választ a kérdéseimre..
(#) neoone válasza JancsikaMr hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Üdv!
Igen, már én is gondoltam valami ilyesmire, csak az a baj, hogy nem tudom, hogy hol található a kazánban. Az egyik szerelő cserélt eggyet, de azt hiszem az túl fűtés elleni védelemé volt.
(#) Joczo hozzászólása Jan 4, 2013 /
 
Sziasztok!
Tud valaki Szeged környékén egy mestert aki megtudná javítani a gyújtópanelemet,(beretta Smart) Köszi előre is! Itt volt a szakszerviz -20000 és nem jó! Árajánlat hétfőn de azt már röhögés nélkül nem tudom lenyelni.
(#) JancsikaMr válasza neoone hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Szia! ... hát így láttatlanban , azt mondok amit akarok, meg hát messziről is jött az ember ... de ott kell lennie a hőcserélőből kilépő előremenő vezetéken...egy vékony vezeték megy a vezérlőpanel felé a csatlakozójától... kicsit utánanézünk a neten, mert a googli a barátunk!
(#) VIM válasza Joczo hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Szia! Akkor tehát ez a nyomáskapcsoló jól működik és nincs szerepe az utókeringetésben? Ez a kapcsoló a hidroblokkra van csatlakoztatva és nem rudazatos mikrokapcsolós, hanem zárt, ezt én sem tudtam. Hasonló felépítésű mint amit mosógépekben alkalmaznak nyomáskapcsolóként.
(#) JancsikaMr válasza neoone hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
Kezelési utasítás 11. oldal, 15. poz.:Előremenő hőmérséklet érzékelő, biztosan nincsen nagyon elzárva szem elől.

GÁZ VAN HA NINCS GÁZ!
A hozzászólás módosítva: Jan 5, 2013
(#) DoDo69 válasza Lacex hozzászólására (») Jan 4, 2013 /
 
(#) Lacex válasza DoDo69 hozzászólására (») Jan 5, 2013 /
 
Szia.

Már néztem. Egy ideje lezárult a promóció
(#) Joczo válasza VIM hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
Ilyen nyomáskapcsoló van a kazánon, és ha kinyitom a meleg vízcsapot, majd elzárom akkor a szivattyú bekapcsol, kb 20 másodpercre.Azt nem értem,hogy ha meleg a kazán akkor se meleg víz, se fűtés ha visszahűl akkor meg működik.A szerelő gyújtópanelt akar vetetni.
(#) toro válasza Joczo hozzászólására (») Jan 6, 2013 /
 
Ez azért van, mert lekapcsol a stemco (hőmérsékletkorlátozó)!
Következő: »»   97 / 293
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem