Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » UV-s kozmetikai szárító problémája
Lapozás: OK   2 / 2
(#) bandras válasza acdc hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

Véltlenül nem a tranyó kollektorköri ellenállása? Az amelyik a triac fölött van. Egyébként örülök, hogy meglett.
(#) acdc válasza bandras hozzászólására (») Nov 12, 2009 /

de igen! az az ellenállás volt rossz.. bár nem értem, hogy lehet hogy egy 200 Ohmos ellenállás meghibásodása majdnem 20kOhmra emeli az ellenállást,de mindegy.. lényeg h jó lett ( esetleg hő hatására elvékonyodik a fém vagy szénréteg?)
(#) bandras válasza acdc hozzászólására (») Nov 13, 2009 /

Nyilván az esemény, ami miatt ki kellet cserélni annyi mindent, többek között a tranyót, aminek a kollektorkörében volt, de méginkább a triac, aminek a gyújtókörének a része. A legnagyobb a valószínűsége annak, hogy egy feszültségtüske jött a hálózatből, ami átütötte a triacot és az visszalőtt a gyújtókörbe. Elég gyakori jelenség túlfesz védelem nélküli 600V-os triacoknál. Sok sikert!
(#) gaboca323f hozzászólása Jan 5, 2011 /

Üdv!

Nemtudom mennyire látogatott még ez a fórum, nekem olyan gondom lenne, hogy 1db a képeken is szereplő 9wattos uv csövet kellene meghajtanom.

Tud valaki segíteni?
(#) acdc válasza gaboca323f hozzászólására (») Jan 9, 2011 /

Hali!
A cső elé tegyél sorosan egy fojtót és már jó is..
Vagy elektronikus gyújtással is meghajthatod...
(#) acdc hozzászólása Jan 3, 2013 /

Sziasztok!
Ismét hozzám került egy időzíthető UV-s kozmetikai lámpa, probléma az vele, hogy 4db csőből 3 rossz (fekete a vége) Rossz csöveket kiszedtem de az egy jó sem világít csak villog a cső eleje.
Mi lehet a probléma?
Üdv.: Peti
(#) kaqkk válasza acdc hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

Az a probléma hogy két cső megy egy áramkörről ,tehát ha csak egy van bent nem is világíthat.
(#) acdc válasza kaqkk hozzászólására (») Jan 3, 2013 /

ennek elektronikus a gyújtása a négy csőnek egy közös sorkapocs és a másik kivezetésnek külön-külön, amúgy mindegyik foglalatban ezt csinálja a jó cső,de ha teljes tenyérrel megérintem akkor begyújt és működik jól... Olyan mintha nem lenne benne elég nagy löket, hogy begyújtsa a csövet.. Pedig a panelen az összes alkatrészt átnéztem és mértem kiforrasztva, minden ok.

Az elektronikus is párban hajtja a csöveket

mire gondolsz? Ezt most nem értem..

Ha mind a 4 bele lesz téve akkor mind be fog gyújtani.

Időközben találtam itthon még egy működőképes csövet és ezzel is ugyanaz a helyzet, hiába teszem a másik működőképes mellé, akkor is csak villog mindegyiknek az eleje, de nem gyújt be.. Amúgy hogy értetted ezt a párban dolgot? Mert minden csőnek külön van egy kis folytó a panelen ezekre vannak kötve a csövek egyik kivezetése de külö-külön, a másik kivezetésük pedig össze van kötve egy pontba és megy a másik pólusra. Nem értem ebben mi van párban.. Nembeszélve arról, hogy mint írtam is amikor csak egy cső van benne és megérintem teljes tenyérrel (és utána elengedem) szépen folyamatosan világít. Ez a (megérintős) módszer két jó cső esetén is működik és feltételezem, hogy 4 új cső esetén is így viselkedik. Nemszeretném a gazdájának úgy visszaadni, hogy vegyél bele új csöveket, majd 1500HUF-os áron aztán úgy használd, hogy bekapcsolás után markold meg mindegyik csövet, hogy begyújtson...

Az inverter ha sok ha kevés a felvett áram leszabályoz, ha minden csőnél van egy fojtó,akkor nagy a valószínűsége csak teljes terhelésnél megy rendesen .
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem